Seppo Leskinen: asialinjalla! ryhtiä, rehellisyyttä ja tasapuolisuutta politiikkaan

Jännää, kertakaikkiaan jännää....

Nimittäin seurata ja odotella Valtakunnansyyttäjänviraston prosessia hakeako lupaa nostaa syyte Mäenpäätä vastaan..Jännää, eikös vaan....?

Jos, niin asian eteneminen oikeuteen vaatisi, että viisi kuudesosaa kansanedustajista äänestäisi syytteen nostamisen puolesta. Jännää edelleen, eikös vaan...?

Nimittäin,  eikös 39 kansanedustajaa pysty tarvittaessa torppaamaan viisi kuudesosan mahdolliset syytehalut...?

Oikeastaan hyvä, että tuo määrä riittänee selväsi torppaamaan mahdollisen mielivaltaisuuden eduskunnassa...!

Siitä, että eduskunnassa on aina esiintynyt ja esiintyy mielivaltaisuutta, voitaneen varmaan olla yhtä mieltä, vai mitä? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No eihän se läpi mene, koska rasistinen puolue suojelee omiaan tietysti.

Esimerkikisi tämä käy, jospa äärioikeistolaiset osaisivat tulevaisuudessa käyttäytyä, eivätkä eläisi kuin pellossa.

Toivossa on hyvä elää, mutta kun tietää persujen edustajien tason, pahoin pelkään, että lisää on tulossa, niinkuin persuilla tapana on.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Olisko kuitenkin niin, että lainlaatija on viisaudessaan säätänyt joihinkin asioihin tuollaisen viisi kuudesosan enemmistön, jotta ei ihan kevyin mielihaluin syytteitä tehtailtaisi.. Kyllä tää nyt varmaan vasureita korpii...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Miksi tämä ketää korpeaisi?

Jos ei luota oikeuslaitokseen ja poliisiin, niin mikä on persujen linja?

Diktatuuri, vai Halla-aho tuomarina?

Tuo touhu laittaa persut sellaiseen tilaan, ettei mikään puolue tule tekemään heidän kanssaan yhteistyötä.

Tämä tapaus on erittäin hyvä asia kaikkille muille puolueille.

Pysytte oppositiiossa ja se on Suomen etu.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #4

No iedä häntä milloin joudut nielemään omat sanomisesi korkojen kanssa...

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #5
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #5

Juu katsotaan, ainakin uskallan kertoa ketä kannatan, sinä taas vaihdat kohdetta sen mukaan, kuka sattuu olemaan nousussa.

No, tapansa kullakin, eivät kaikki uskalla kertoa mielipiteitään, ja onhan se kiva käännellä uutta takkia aika ajoin. :)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #8

Olen ollut perussuomalainen puolueen perustamisesta alkaen ja sitä ennen maaseudun puolueessa, vennamolainen. Keräsin jonkin verran myös kannattajakortteja persupuolueen perustamiseksi. Jos minä nyt pienen harharetken tein Soinin ja Vistbackan vanavedessä, niin ei se nyt minusta isompaa loikkaria eikä takinkääntäjää tee.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #11
    " Jos minä nyt pienen harharetken tein Soinin ja Vistbackan vanavedessä,.."

Silloin isä sanoi palvelijoilleen: 'Tuokaa pian parhaat vaatteet ja pukekaa hänet niihin, ja pankaa sormus hänen sormeensa ja kengät hänen jalkaansa; ja noutakaa syötetty vasikka ja teurastakaa. Ja syökäämme ja pitäkäämme iloa, sillä tämä minun poikani oli kuollut ja virkosi eloon, hän oli kadonnut ja on jälleen löytynyt.' Ja he rupesivat iloa pitämään.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #4

#4 petteri ritala

Perusoikeuksiin kuuluu olla luottamattakin, jos siltä tuntuu. Samalla tavalla luottaa kirjoituksiisi tai ei sitten. Tuohon vaikuttaa vahvasti aate jota esität täällä päivittäin. Tavoittelet näköjään sellaista menoa Suomeen jota ei olekaan vielä nähty noilla vihaa pursuavilla kirjoituksillasi monen muun sielunveljesi tavoin. Mitä oikein ajatte takaa? Sekasortoa maahan vai?

Jarkko Mynttinen

Juuri näin, kysymys on kansanedustajan koskemattomuudesta. Perustuslain 30.2 § 5/6 osan enemmistövaatimus annetuista äänistä (huom. annetuista äänistä) on säädetty siksi, että kansanedustaja katsotaan kansanvallan keskeiseksi toimijaksi. Säännöksen tavoitteena ei ole asettaa kansanedustajaa yleisesti rikosoikeudelliseen erityisasemaan suhteessa muihin kansalaisiin, vaan suojata häntä kansanvallan keskeisenä toimijana sekä taata kansanedustajalle mahdollisimman laaja vapaus arvostella julkisten asioiden hoitamistapaa, vapaus, joka tapauksittain saattaa jopa ylittää rikoslain säätämät rajat. Kansanedustajaa ei saa myöskään pidättää tai vangita ennen oikeudenkäynnin alkamista ellei häntä painavista syistä epäillä rikokseen, josta säädetty rangaistus on vähintään kuusi kuukautta vankeutta (Pel 30.3 §). Tällä pyritään varmistamaan, että hallitus ei ratkaisevissa tilanteissa pääse tekaistujen syytteiden tai perusteettomien epäilyjen varassa poistamaan eduskunnan toiminnasta poliittisia vastustajiaan tai arvostelijoitaan (Antero Jyränki, Valtiosääntöoikeus 2011, s. 153-154).

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #17

#17 Jarkko Mynttinen

Eniten tässä ja ylipäänsä näissä tutkintaan otetuissa asioissa kiinnittää nykyisin huomiota se, kun tutkijana on poliisi, joka on poliittinen aktiivitoimija (ollut erään puolueen ehdokkaana viime vaaleissa). Onko syyttäjälaitos tutkijaviranomaisineen kokonaisuudessaan poliittinen organisaatio? Miten toteutuu yhdenvertaisuus lain edessä?

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Onhan se hyvä, että Eduskunta tutkii asian. Tällä hetkellä kun sitä näyttää olevan tutkimassa ainoastaan yhden puolueen edustajia kunnallispoliitikoista ministeriin. Saadaan hieman laajempaa näkemystä ainakin, jos Eduskunta ei rajoita keskustelua aiheesta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Jännää tosiaan. Jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Hätönen on ollut Vihreiden ehdokkaana kuntavaaleissa. Jäljet johtavat sylttytehtaalle. Halla-ahon tutkinnan takana olivat Vihreät Naiset ry.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Ja Vihreät ovat eduskuntavaaleissa hävinneet persuvastaisista projekteistaan, kuten vuoden 2011 vaaleissa "Tervetuloa perus-Suomeen" kuvakampanja.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Hieno alku kansanedustajan syytesuojan purkamiselle. Tämä koituu vielä hyväksi.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Näyttää siltä että myös demaritähti al-Taeen sanomiset, on edelleen poliisien tutkinnassa.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Tulee vaalikauden mahtavin voitto persuille tästä! Sitä kannattaa tuulettaa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Minusta se on jännää, että Halla-aho puolustaa natsitouhua.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Mitään järkeähän ei ole estää ketään pääsemästä puolustautumaan oikeuskäsittelyyn, ellei varmasti tiedä häntä syylliseksi.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Piti oikein googlettaa "mäenpää". Google kertoi minulle, että Mäenpää on käyttänyt (ilmeisesti eduskunnassa) puheessaan sanaa "vieraslaji". Esiin välähti myös Mäenpään teollisuusvartijaolemus. Kyllähän tässä tulee mieleen japanin "gaijin" (ulkopuolinen henkilö, muukalainen), ja monet muut eri kulttuurien nimitykset.

Vieraslajissa on mukana mielikuva ekologiasta ja lajien taistelusta. Jos käyttää hetken esim. uhanalaisten kielten karttaa (http://www.unesco.org/languages-atlas/index.php), huomaa pian, että pienillä kielillä on sijansa vain syrjäisillä alueilla ja rajaseuduilla. Jos kieli kerran saarretaan, se katoaa. Tässä mielessä todella elämme kulttuurien taistelukentällä. Suomenkin olemassaolo on pieni ihme. Ihme on sekin, että saimme tällaisen hyvän maapalan.

Mieleen muistuu myös intiaanielokuvien tyypillinen kohtaus, jossa valkoiset ja intiaanit kohtaavat, ja intiaanit pitävät etäisyyttä. Yleensä vain yksi neuvottelija kummaltakin puolelta tulee keihäänkantaman päähän. Syy ei ollut täysin sotilaallisessa varovaisuudessa (varautuminen väkivaltaan). Jo espanjalaisten aikoihin valkoisen miehen taakka (tuberkuloosi, syfilis, jne.) levisi intiaanien keskuuteen, samoin tietoisuus maahantunkeutujien tautien tarttuvuudesta ja oireista levisi intiaanien omia kauppareittejä pitkin.

John Wayne -elokuvissa harvoin esiintyy yskiviä intiaaneja, mutta näky lienee ollut tavallinen. Ja varovaisuus on ollut paikallaan kaikissa kohtaamisissa. Tulijat olivat mahdollisia taudinkantajia, kaikki outo *voi* olla vaarallista, ja moni käytäntö (shamaanioppilaiden kaukoretket, seitakivien tautivaaraviestikivet, kauppalopojen erityinen kohtelu jne.) kumpusi outouden ja tautien pelosta. Meihin ihmisiin on iskostunut vierauden pelko, eikä se lähde alitajunnasta helpolla. Siihen perustuu myös vainajienpäivän aikoihin ulkomailla vietettävä juhla, jolloin kannetaan naamioita ja säikäytelllään toisia niiden luomalla vieraudella.

Mäenpää tuo meille viestin menneisyydestä: muukalaiset voivat olla vaaraksi! Hänen jylhä, soturimainen hahmonsa (tässä seison puhujapöntössä enkä luota spinnitohtorien ja PR -konsulttien apuun...) todistaa, että jokaisessa meistä asuu pikku rasisti. Eduskunta tosin saattaa olla kaikkein tuimin paikka juuri tuon viestin tuomiseen. Sikäli Mäenpää seisoo taistelun kuumimmassa pyörteessä.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Monen suomalaisen henki/ruumiin koskemattomuus saattaa olla vaarassa tehtyjen poliittisten päätösten takia, joten:

”No, niin, Takamäki sanoi. – Mä rinnastaisin tuollaisen tilanteen ikään kuin laajennetuksi hätävarjeluksi, eli siis silloin kun jonkun henki on äärimmäisessä vaarassa, pienempiä sääntöjä voidaan rikkoa.”

Komisario Takamäki ”Valheen kasvot”, Jarkko Sipilä

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Takamäen toiminta ei kestä tarkempaa tutkimista vaikka satuolento onkin.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Niin, monesti todellisuus on tarua ihmeellisempää. Todellisten, elävien, poliisi komisarioiden toiminta ei kestä tarkempaa POLIITTISTA tarkastelua. Pitäisikö Suomen Poliisilaitos nimetä uusiksi? PolPo:ksi, Poliittinen Poliisilaitos, heheh.
Vai SuPolPo?

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Ihanko tosissasi olet sitä mieltä, että monen suomalaisen henki on vaarassa johtuen ulkomaalaisten Suomessa asumisesta?

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Saattaa olla ja onkin ollut. Sekö henki että ruumiillinen koskemattomuus. Linkkejä en lähde tulostamaan/hakemaan.

BTW, Eikös Turussa pitänyt ensi viikonloppuna järjestää jonkinlainen "äärioikeiston" järjestämä muistotilaisuus terrorismissa kuolleiden muistoksi? Vai peruttiinko se ...?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #27

Turun kaupunginjohtaja (kok.) haluaa nimetä sen monikulttuurin juhlapäiväksi.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Mikäli valtakunnansyyttäjänvirasto lähtisi ajamaan syytettä, se tarkoittaisi samalla kansanryhmäkäsitteen laajenemista kattamaan käytännössä vieraslajien lisäksi myös puolueen jäsenet.

Ritalan kannattaa siis varoa puheitaan jatkossa, mikäli prosessi käynnistyy.

Tutkinnanjohtajan ratkaisu ei siis tästä perspektiivistä kestä päivänvaloa, sillä vieraslajit eivät ole millään lailla kansanryhmä sen enempää kuin perussuomalaisia äänestäneet suomalaisetkaan.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Niin, professori Vihavainen kirjoitti hyvin nykyisestä keskustelukulttuurista:
"Orwellhan käytti käsitettä ankkapuhe (duckspeak), joka tarkoitti sellaista puhetta, joka syntyi kokonaan ääntä muodostavissa elimissä, ilman että olisi tarvittu yhteyttä aivoihin."

Jokanen voi omassa päässään miettiä, koskisiko tuo itseä. Sen tasoista keskustelua tai paremminkin kommentointi yritystä jotkut yksilöt suoltavat päivästä toiseen ...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

#24. Oletko sitä mieltä, että "tietyn uskonnon" harjoittajat tai Mäenpään ihan lukuna mainitsemat 32 000 turvapaikanhakijaa eivät ole "kansanryhmä"? Vai tarkoittiko ala-arvoinen vitsisi sitä, että Suomen luonnolle vieraita kasvilajeja loukkaa vertaaminen turvapaikkaa hakeviin muslimeihin?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

32 000 turvapaikanhakijaa ei ole kansanryhmä sen enempää kuin 500 000 perussuomalaista äänestänyttä suomalaista. Tämä ei ole vitsi!

"luonnolle vieraita kasvilajeja" koskee myös eläinkuntaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #32

Älä kaiva kuoppaasi syvemmälle.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Onhan tuossa sellainenkin mahdollisuus, että Perussuomalaiset menettävät kaiken uskottavuutensa professori Scheininin silmissä. Eikö se kuulosta aika hirvittävältä?

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Alkaa vaikuttaa siltä, että persut ovat suunnitelleet koko Mäenpää-tapauksen palvelemaan puolueen mamu/sananvapaus -agendaa.

Persuilla on käsissään täydellinen win-win tilanne. Ihan sama mitä päätetään, Mäenpää ja persut voittavat.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No toivon mukaan niin tapahtuu......

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Poliisi voisi ulkoistaa vihapuheen jahtaamisen Vihreiden puoluetoimistolle. Vapauttaisi resursseja oikeiden rikosten tutkimiselle. Nyt jo odottaa parituhatta raiskausilmoitusta pöytälaatikossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset