Seppo Leskinen: asialinjalla! ryhtiä, rehellisyyttä ja tasapuolisuutta politiikkaan

Sipilä tyri johtajuutensa ja arvovaltansa, miksi?

Kevään eduskuntavaalien jälkeen Sipilä olisi voinut säilyttää arvovaltansa toimimalla johtajan tavoin kutsumalla perussuomalaiset, kokoomuslaiset ja kristilliset yhteiseen palaveriin ja kannustaa porukkaa yhteisen hallituksen muodostamiseksi sen jälkeen, kun Rinne joutuisi luopumaan unelmastaan koota enemmistöhallitus.

Käsitykseni mukaan Rinteen epäonnistumista ei olisi tarvinnut odotella montaa päivää, jos tässä edellä mainitut puolueet olisivat pitäneet ryhtinsä..

Miksi Sipilä halusi luopua ja antaa Rinteelle avaimet romuttaa hyvin alkanut talouden ja työllisyyden kehityksen alkaminen?  Voi Sipilää, voi...Nyt sitten kepu saa sitä mitä tilasi elikkä, pienpuolueen mandaatin tulevaan poliittiseen kenttään ja itsensä takarivin taaviks...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Oliko niin, että todellisuudessa Sipilä olikin kokematon yritysjohtaja..?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Siinä oli hänen heikkoutensa. Hallitusta johdettiin kuin yritystä. Suurelta osin juuri hän aiheutti oman puolueensa rökäletappion.

Seppo Kääriäinen ja kumppanit analysoivat uusimmassa Kanavassa, mistä tappio johtui. Sipilän nimeä ei mainita, mutta häneen jäljet johtavat, sillä keskustan poltiikassa kenttä unohdettiin ja valta liukui suppean johtoporukan käsiin. Vaaleissa seurasi "maakuntien kosto".

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Olisihan Halla-aho tai Orpokin voinut esittää, että tehdään keskustasta pääministeripuolue ja Sipilästä pääministeri...
Vai eikö äijillä ole munaa itse tehdä mitään?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Varmaan se yhteistyö ei oikein pelannut. Ehkä pääministeriys kuitenkin olisi ollut liikaa luvattu Sipilälle. Pitihän kepun taipua kakkosrooliin Rinteen hallituksessakin...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Jos se oli liikaa, niin ei pojilla sitten ollut tahtoa. Voihan olla, että Sipilä olisi sanonut, että minä olen kakkuni lusinut. Joku toinen voi kokeilla pääministerin hommia.
"Where there's a will there's a way"

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Kyllä tuon ajatuksen esteeksi oli kasattu kovin paljon ylitettävää. Kokoomus oli juhlallisesti ilmoittanut, että se ei pesussuomalaisten kanssa sitten hallitukseen mene. Sipilä olisi joutunut nielemään vajaan parin vuoden takaisen ArvoPohjansa. Keskustan ja Kokoomuksen välilläkin taisi olla jännitteitä lähinnä keskustan tilanteesta johtuen. Ei mikään ihme, että ei tullut pilliä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Toki just noin, mutta sitäpä sitä nyt kokoomuskin saa maistaa opposiittiossa. Tahallaan antoivat Rinteelle avaimet....

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Orvolta tuplatöppäys. Aikaisempien möläytyksiensä vuoksi menetti pääministeriyden sekä ensi kesänä puolueen puheenjohtajuuden.

Porvarihallituksessa Halla-aho olisi hyvinkin saattanut antaa pääministerin postin P. Orvolle ja itse ottaa sisä- tai ulkoministerin paikan.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Näin olisi voinut käydä.
Tosin "heikko" Orpo ei olisi ollut sen parempi kuin on "heikko" Rinne.

Petterin olisi mielestäni pitänyt ajoissa vetäytyä sotesopasta joka realisoitui vaaleissa.

Ehkäpä edellinen hallitus myös kyykytti duunaria liian kanssa ja nyt Siperia opettaa?

Käyttäjän HannuKauppinen1 kuva
Hannu Kauppinen

Noihin kysymyksiin vain Sipilä voi vastata ja perustella päätöksiään.
Pääministerinä ja myös strategisena johtajana Sipilä oli hyvä ja ajoitain jopa erinomainen. Huippusuorituksena tullaan vahvistamaan mm. kiky sopiminen ja työvoimaministerin tukena
aktiivimalli, delegointia olisi voinut käyttää enemmän. Kyllä tuo opposition jatkuva räksytys ja joka taholla muutosvastarinta sekä erityisesti valtamedian politiikan ohjaus varmasti pisti harkitsemaan, että ei tuota peliä terve ja älykäs yrittäjä ja dipl.insinööri sekä perheen isä enää viitsi olemattomalla palkkiolla pyöritellä eikä jatkuvaa mega stressiä ja vastuita kantaa. Muuten Sipilä taitaa olla itsenäisyysajan ainut pääministeri, joka on kantanut vastuuta. Teki kaikissa mitä oli luvannut.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No jos noin niin olisi ehkä kannattanut varjella ja edistää sitä hyväksi havaittua vastuuta, eikä lähteä vihervasemmiston kanssa purkamaan sitä..

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #9

Hyvästä talous- ja työllisyyskehityksestä esimerkiksi...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Luulisin, että Sipilä olisi joka tapauksessa luopunut keskustan puheenjohtajuudesta 2020. 6-10 vuotta on sopiva aika puheenjohtajana.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Koulutuksesta ei leikata tuli luvanneeksi.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Koulutuksesta olisi vara leikata vielä lisää eikä kenenkään koulutus siitä kärsisi...

Eikös Andersson luvannut korjata...

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Seppo Leskinen, ei Juha Sipilä tyrinyt johtajuuttaan eikä arvovaltaansa. Hän oli yksi maamme parhaimmista pääministereistä. Sen ovat hyvin monet asiantuntijat todenneet ja samoin omilla aivoillaan ajattelevat kansalaiset.
Sipilän johtajuuden ja arvovallan ovat tyrineet Keskustan sisäpiirissä olleet katkeroituneet vaikuttajat, jotka ovat "perustaneet" jälkiviisaiden klubin arvostellessaan Juha Sipilän ja hänen johtamansa hallituksen tekemisiä viime keväästä lähtien. Heillä ei riittänyt uskallusta esittää kritiikkiä omilla nimillään vaan nimettöminä taustavaikuttajina.
Ei Sipilän hallitus virheetön ollut, mutta tulokset neljän vuoden raskaasta vastuunkannosta olivat kuitenkin maallemme todella hyviä.
Somessa neljä vuotta Sipilää syyttäneet "asiantuntijat" jätän omaan arvoonsa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Toki noin kuten sanot. Sitä minä tarkoitan, että hän, Sipilä, luopui liian helposti nostaen kintaat pystyyn. Olisi rohkeasti puolustanut hallituksensa aikaansaannoksia ja pyrkinyt jatkamaan sitä samaa ohjelmaa ja tavoitteita yrittämällä edes muodostaa ei-sosialistisen hallituksen, kuten sitä perään kuulutan avauksessani. Mutta ei, hän luopui ja samalla menetti johtajuutensa ja arvovaltansa antautumalla...Sipilä toiminnallaan romutti hallituksensa ja antoi Rinteelle avaimet ja vei vielä Kepun takuumieheksi ja siitä kansa nyt rankaisee...

Tämä on minun käsitys vaalien jälkeisistä tapahtumista...

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Juha Sipilä ei suinkaan luopunut liian helposti eikä nostanut kintaita pystyyn. Hän oli rohkea ja puolusti lähes koko vaalikauden johtamansa hallituksen päätöksiä. Päättäessään hallituksensa eroamisesta Sipilä toimi viisaasti ja sai hyvin monelta taholta myönteistä palautetta. Tietenkin koko oppositio syyllisti Sipilän rintamakarkuriksi unohtaen autuaasti, että muutama viikkoa ennen oli esittänyt epäluottamusta Sipilän hallitukselle kuten oli esittänyt koko vaalikauden ajan lukemattomia kertoja. Olet tainnut unohtaa opposition toiminnan kaksinaamaisuuden?
Kokoomus yhtyi opposition syytöksiin koska menetti makusote- korttinsa juuri ennen vaaleja ja puheenjohtaja Orpo ilmeisesti kuvitteli edustamansa puolueen avanneen oven seuraavan hallituksen pääministeripuolueeksi. Perussuomalaisten motiivit olivat Sipilän hallituksesta eroamisen jälkeen tietenkin Sipilän hallituksen syyllistäminen kaikesta mahdollisesta.
Olen edelleen vankasti sitä mieltä, että Juha Sipilä ei ole menettänyt arvovaltaansa. Päinvastoin se tulee kasvamaan, kun päästään tämän vaalikauden loppuun tai seuraaviin eduskuntavaaleihin.

Lopuksi, keskustalaisena en kannattanut puolueeni hallitukseen lähtemistä, mutta sillä ei ole mitään merkitystä.

J Ranta

Nyt tehdään ensimmäistä budjettia ja täällä jo surkeaksi tuomittu. Malttakaa nyt hetki, porvari johdolla on maamme syöksynyt lamaan. Annetaan nyt Antin yrittää muuttaa suuntaa.
Ei kai nyt kukaan pidä Sipilän suoritusta porvarihallituksen hyvyytenä? Siinä piristyä talous maailmalla, imaisi Suomenkin nousuun. Nyt samat voimat ajaa meitä ahdinkoon.
Kannattaisi nyt katsella ja kuunnella kuinka syvissä vesissä persut seilaa. Kuka kumma sellaista haluaisi hallitukseen, päättämään mistään?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Kuka kumma sellaista haluaisi hallitukseen, päättämään mistään?

Suomen suurin puolue kuitenkin gallupeissa eli varsin moni.
Siitä olen samaa mieltä että antaa Antin yrittää. Toivottavasti onnistuu - hieman valitettavasti epäilen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Seppo se näköjään osaa ennustaa mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Seppo yhteistyö Kokoomuksen kanssa on ollut keskustalle "kuoleman suudelma" Vanhasen/Kivinemen ja nyt Sipilän hallituksen jälkeen kannatukset ovat porvariyhteistyön seurauksena romahtaneet. Miten luuet keskustan äänestäjien reagoineen jos kepu olisi jatkanut yhteistyötä Kokoomuksen ja persujen kanssa?

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

13.3.2017 Kokoomuksen taustajyrä Jan Vapaavuori tuli julkisuuteen Iltalehden kautta sanoen ettei Kokoomus voi olla samassa hallituksessa Jussi Halla-ahon kansa siis siinä tuli stoppi.
Julkisuuteen ei ole tullut lähempää tietoa esittäkö Petteri Orpo uhkavaatimuksen Juha Sipilälle että lähtee litomaan hallituksesta jos Jussi Halla-aho sinne tunkee. Jotenka keksittiin tämä arvototon arvopohja slogan. Joka tapauksessa hallitukselta meni tuolloin oikeastaan legitimiteetti toimia järkevästi jatkossa kun Perussuomalaiset hajosi.
Näin jälkiviisaana olisi ehkä alunperinkin hallitukseen olisi pitänyt ottaa RKP ja KD mukaan.

Pentti Piirainen

Sipilä jää historiaan maan surkeimpana pääministerinä. Eriarvoisuus ja köyhyys lisääntyi samoin koulutuksesta leikattiin rajusti. Onneksi valta vaihtui ja Rinne pääsee korjaamaan Sipilän aiheuttamia vahinkoja maallemme.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...Ehkä jotkut yrittäjäveljet, raharikkaat ja EK:n häkämiehet löytävät joitakin ansioita joista kiittelevät ja taputtelevat yrittäjäveljeä ja miljonääriä selkään...?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset