Seppo Leskinen: asialinjalla! ryhtiä, rehellisyyttä ja tasapuolisuutta politiikkaan

Ilkiä Sipilä

Sipilä on ilkiä. Hän ei tyytynyt kepun alamäkeen, vaan päätti tuhota koko puolueen viemällä sen vasemmiston hallitukseen. Teko joka on vertaansa vailla ja takaa jatkuvan alamäen kepulle.

Niin ja tietty koko Rinteen sekakuorolle kuten on tässä kuultu...

On niin kaunis kesäinen aamu, että pitää lähteä ulkosalle tästä nauttimaan kahveesta ja kallupeista...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Niin, tuhoaako menettely vain Keskustan? Minusta tässä on aineksia siihen, että tämä poliittinen pelaaminen tuhoaa koko demokratian uskottavuuden (jos nyt sellaista on varsinaisesti ollut). Itse uskon, että näin käy ja seurauksena tulee olemaan se, että äänestysinto laskee. Yllätyksenä tulee olemaan se, että äänestysinto tulee laskemaan vanhoissa puolueissa ja Perususuomalaiset tulevat saamaan suurimman puolueen aseman seuraavissa vaaleissa. Tämän ennustuksen voitte laittaa takaraivoonne muhimaan.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Perussuomalaisten kannatus alkaa lähestyä ylärajaansa. Populistisella maahanmuuttovastaisuudella, muukalaiskammolla ja herravihalla on sentään rajansa. Vaikea noilla teemoilla on nousta paljoa yli 20 prosentin kannatuksen.

Mutta ehkä sitä ei tarvitakaan? Suurimman puolueen asema voi riittää. Vai riittäisikö? Kokoomus voidaan varmaankin houkutella mukaan perussuomalalaisten johtamaan hallitukseen, mutta se ei riitä. Vasemmistoliitto ja vihreät voidaan laskea heti pois. Keskusta tietysti, mutta perussuomalaisten nykyinen taktiikka (vai toive) tuntuu tavoittelevan keskustan pienpuolueistamista ja äänestäjien houkuttelua perussuomalaisiin.

Ellei keskusta riitä, temppelinharjalle nousee SDP. Voitaisiinko demarit houkutella mukaan perussuomalaisjohtoiseen hallitukseen?

Muuten, Halla-aho ja perussuomalaiset tuntuvat virittelevän jonkinlaista suurta vaalikauden alun tarinaa "petoksesta", koska keskusta, ei perussuomalaiset päätyi hallitukseen. Tosin oli jokseenkin selvää heti vaali-iltana, että perussuomalaisten mahdollisuudet SDP-vetoiseen hallitukseen olivat pienet. Vaalien jälkeen Kokoomus munasi, ja ylihinnoitteli itsensä hallituksen ulkopuolelle. Tuli siis viisikkopuolue. Ja tämän perussuomalaiset haluavat nähdä petoksena, demokratian halveksuntana ja lehmänkauppana.

Mutta ketä tällä "suurella tarinalla" petoksesta demokratiaa ja perussuomalaisia kohtaan houkutellaan? Keskustalaisiako? Niitä punamultamielisiä keskustalaisiako, jotka ovat lopen kyllästyneet hallituksiin kokoomuksen kanssa. Vai ketä? Riittääkö tämä "suuri tarina" nostamaan perussuomalaiset suurimmaksi puolueeksi? En oikein usko.

Ja käsi sydämellä, Halla-aho ja co. JOS perussuomalaisten kannatus olisi ollut HIVENEN korkeampi ja teistä olisi tullut suurin puolue ja hallituksen muodostaja (tai ainakin yrittäjä). JOS hallitus olisi muodostettu ilman demareita, jotka olisivat olleet toiseksi suurin puolue, NIIN millä todennäköisyydellä olisitte antaneet eduskunnan puhemiehen tehtävän eduskunnan toiseksi suurimmalle puolueelle, opposition ykköspuolueelle?

Aika falskilta alkaa tuntua tuo teidän "suuri tarinanne".

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Suuri tarina vaatii suuret kommentit...

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Kaiman varoituksesta vaarin otettu.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Saattaa blogisti olla pitkälle oikeassa. Hallitusohjelmassa on paljon avoimia kysymyksiä. "Tutkitaan" oli toimenpiteistä yleisin ilmaisu, yli sata, muut toimenpiteet alle sata. Jotakin tämä kuvaa,vaikka onkin epämääräinen mittari. Kun tuolla porukalla tutkitaan, niin lopputulos voi monta kertaa olla keskustan kannalta kiusallinen. Tullut vain mieleen, että tässäkö on se koira haudattuna, kun hallitus syntyi lopulta melko vaivattomasti melkein kuin ennalta sovitusti.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mistä ihmeen poliittisesta pelaamisesta oikein jatkuvasti puhutaan ja kirjoitetaan. olen seurannut hallitusten muodostamisia aina 66-vaaleista lähtien ja hallitukset on, poislukien pres. Kekkosen aikakaudet, muodostettu puolueista jotka löytävät yhteisen "sävelen" hallitusohjelmaan, joukossa on aina ollut niin vaalien voittajia kuin myös häviäjiä. Miksi persut joutuivat oppositioon, yksinkertaisesti siksi, että muut puolueet eivät hyväksy sitä poliittista linjaa mitä persut edustavat. Turhaa puhetta on, että tämän hallituksen muodostamisessa olisi poljettu demokratiaa, hallitus koottiin, kuten on koottu aikaisemminkin puolueista, jotka kykenevät yhteistyöhön ja nauttii duskunnan enemmistön luottamusta.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Viis muiden puolueiden hyväksynnästä. Pääasia että äänestäjät hyväksyvät...

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Demokratiassa pitäisi tehdä kansan enemmistön tahdon mukaan ja ottaa myös vähemmistöt huomioon. Nyt tehdään puolueiden välisten sopimusten mukaan, kansan mielipiteellä ei ole merkitystä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Näiden viiden puolueen takanahan on kansan enemmistö, se vasta erikoista olisi ollut jos persut, kok. ja kristilliset olisivat muodostaneet maahamme vähemmistöhällituksen.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Unohdat, että perussuomalaiset (omasta mielestään) edustavat suomen kansaa. Mitä muut edustavat on minulle jäänyt epäselväksi. Mutta joka tapauksessa. 17% kannatus vaaleissa tarkoittaa perussuomalaisille sitä, että heillä on kansan enemmistön tuki takanaan joten demokraattista hallitusta on mahdotonta muodostaa ilman heitä ;)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Näiden viiden puolueen takanahan on kansan enemmistö"

Periaatteessa näin kyllä, mutta systeemi on sellainen, että kansan tahto ei toteudu, koska hallituspuolueet joutuvat tekemään "kauppoja". Esim. kansan enemmistö ei kannata RKP:n kielipolitiikkaa.

Ehkä parempi olisi jos suurin puolue muodostaisi vaikka yksinään vähemmistöhallituksen, vai siirtäisikö se vain "kaupanteon" eduskuntaan.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Parlamentaarinen demokratia on huono järjestelmä. Valitettavasti vain parempaakaan ei ole keksitty.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Ennustan että seuraavissa gallupeissa kepun kannatus on kasvanut. Ja kasvaa edelleen. Sisä-Suomen tupailloissa kiertävät satraapit saavat isännät ja emännät kiittelemään Sipilän viisautta kun tämä on onnistunut saamaan 18 maakunta, puhemiehen pallin ja viisi ministeriä. Vaalitappio alkaa näyttää voitolta ja isäntien ja emäntien kollektiivisessa muistissa kansanrintama maan pelastukselta.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Sopii todella toivoa että edellisen hallituksen hyvä suuntaus Suomen talouden korjaamiseksi jatkuu ja myös ne isännät ja emännät huomaavat ettei pelkällä pakolaisten asialla saada yhtään leipäpalaa tai lähihoitajaa lisää. Työpaikkoja täytyy johdonmukaisesti lisätä ja se vaatii yritystoiminnan olemassaoloa ja kehittämistä.

Käyttäjän veikko72vv kuva
Veikko Virkkunen

Nyt persujen ja kokkareiden pitää maksaa potut pottuina ja alkaa samanlainen jarrutus kuin mitä aiempi oppositio teki. Toivottavasti Kristan hymy hyytyy.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Jos nyt tuota keskustan kokoomuksen kansa marjassa oloa ruotii niin se oli keskustan kannalta tuhoisaa. Kokoomus keräsi rusinat pullasta ja keskustalle jäi musta pekka kouraan.
Kokoomuksen taustalla hääri vapaavuorelais desanttikööri joka jo maaliskuussa 2017 ilmoitti ettei mahdollisesti Halla-ahon voittaessa PS-n puhisvaalin yhteistyötä ei tehtäisi ja näin kävikin.
Kokoomuksen ja Sosialidemokraattien kihlat koki kolauksen ja Antti Rinne pyysi keskustaa harkitsemaan yhteistyötä ja nyt on syntynyt epäpyhäallianssi hallitus hyvä näin että vastuulisuutta löytyi isänmaan asioiden hoitoon.
Sanon vielä sen ettei Halla-aholla ollut kyvykkyyttä neuvotella ei vasemmistolaista hallitusta kasaan Viron mallin mukaan.

Käyttäjän JariJKarppinen1 kuva
Jari Karppinen

Demokratiaan ei kuulu alkuperäinen, aatteellinen, filosofinen kreikkalainen demokratia! Demokratia on aina harvainvaltaa. Maailmanlaajuisesti tämän ovat ymmärtäneet kaikki itsevaltiaat.

Jarmo Finnilä

Itse olet ilkiä, kun tuollaista kirjoitat Sipilästä.
Etkä välitä isänmaasta mitään, kun et käsitä, miksi Keskusta lähti hallitukseen.
Keskustan suosio nousee.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset