Seppo Leskinen: asialinjalla! ryhtiä, rehellisyyttä ja tasapuolisuutta politiikkaan

6044 ääntä.....koko maassa

Eurooppavaalit taisivat taputella sinisestä tulevaisuudesta lopullisesti sinisen menneisyyden. Äänimäärän jäädessä koko maassa 6044 ääneen kertonee karun totuuden laihaksi jääneestä menestyksestä. Mutta se kertonee myös, että sinisten äänestäjät ovat sankoin joukoin siirtyneet takaisin persujen äänestäjiksi. Saihan persut melkoisen määrän lisä-ääniä edellisiin eurooppavaaleihin verrattuna, mikä on Onnittelujen paikka puolueelle. Olihan puolue vielä kaksi vuotta sitten ihan todellisessa vaarassa hajota kahtia. Siispä tässä vaatimattomat Onnitteluni Lauralle ja Teuvolle ja tietysti koko puolueelle..

Terveisin Seppo Leskinen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Katsooko Soini nyt mallia Nigel Faragesta, joka myös lähti ovet paukkuen puolueestaan ja sai nyt Brexit-puolueellaan Britannian suurimman äänimäärän EU-vaaleissa?

Soinin ongelma on, ettei EU-kriittisyys ainakaan hänen kohdalla toimisi. Pitäisi löytää joku muu merkittävä ongelma.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Noissa linkin jutuissa ei ole merkittäviä yhteiskunnallisia ongelmia. Taitaa tyytyä uraansa sopeutumisrahalla.
Kirjan kirjoittelee sopeutumisrahalla. Vähentääkö mahdolliset kirjanmyyntitulot yhteiskunnalta saatavaa tukea (sopeutumisrahaa)?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Aika kovan hinnan siniset ministerit maksoivat ministerin paikastaan. Siinä meni poliittinen ura. Esimerkiksi Sampo Terho ja Jussi Niinistö kerkesivät olemaan lyhyen aika eduskunnassa ja ura on siltä osin ohi.

Kumpi on parempi, vaikka oppositiopoliitikkona ja mielipidevaikuttajana ura oppositiossa, vai neljän vuoden pyrähdys ministerinä ja työttömyyskortistoon?

Oppositiopoliitikkonakin työuran mittainen rupeama hyväpalkkaisena kansanedustajana verrattuna valtiotieteen maisterin papereilla työttömyyskortistossa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Soini upotti lopullisesti siniset jättäytymällä ehdokkuudesta. Toki voi olla niinkin, että edes Soini ei olisi tullut valituksi eduskuntaan saatikka enää pyrsseliin...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Teki muuten aika pahan tempun sinisille ehdokkaille. Ehdolle asettui niitä, jotka toivoi Soinin tuovan ääniä ja auttavan läpipääsyssä. Aivan viimeisinä päivinä, kun ehdokaslistat piti jättää, vetäytyi ehdokkuudesta.

Ruma temppu. Muut ehdokkaat eivät voineet kuin todeta tempun tapahtuneen.

Pelasiko Soini houkutuslintua, jotta siniset saivat ehdokkaita ja panttasi siitä syystä ilmoitustaan?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tuskin olisi Soinikaan pelastanut. Kun katsoo Väyrysen totaalista mahalaskua, vaikuttaa että kansa ei luota marginaaliliikkeisiin.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #10

M.S:"Tuskin olisi Soinikaan pelastanut."

Ehdottomasti samoila linjoilla Maxin kanssa tässä asiassa. Muistelen että Soini oli aikoinaan aika itsevarma sen suhteen, menisikö läpi ek-vaaleissa, mutta itse en olisi ollut. Olisi ollut toki mielenkiintoista nähdä lopputulos oikeasti. Lindströmhän oli myös alussa ehdolla eu-vaaleihin, mutta perui sitten nähtyään ek-vaalien tuloksensa. Viisas päätös, mielestäni.

Siniset oli tehty ministeripaikkojen pelastamiseksi ja tuskin he kuvittelivat että kansa muistaisi enää parin vuoden päähän ja pudottaisi kaikki eduskunnasta. Toisin kävi, enkä itse taida olla kauheasti pahoillaan. Sen verta pahaa jälkeä nämä ministerit saivat aikaan meidän työttömien joukossa.
PS viimeinen kappale omaa pohdintaa, ei välttämättä faktaa jokaisen mielestä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Itse todella veikkailin, että T. Soini asettuisi ehdolle sekä EK-vaaleihin että EU-vaaleihin. Edellinen olisi varmistanut Sinisten jatkon eduskuntapuolueena oletukseni mukaan ja jälkimmäisellä olisi sitten luotu myös persoonakohtaista laskeutumispaikkaa.

Näin jälkeenpäin ajatellen EK-vaaleissa Uudellamaalla Sinisiltä puuttui juuri se Soinin potti, eli olisi siitä yksi päässyt eduskuntaan, ellei sitten kaksikin. Soinin mukana olo kun olisi antanut äänestäjille varmuutta, ettei äänestä tyhjää.

Nyt sitten ei olisi kuitenkaan ollut kovinkaan varmaa, että Soini olisi päässyt Brysseliin. Edes nyt saavutetun EK-vaalikannatuksen tuplaus ei olisi riittänyt.

Halju makuhan tässä T. Soinista jää, kun näyttäisi vetäneen maton alta uskollisimmilta seuraajiltaankin.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #17
Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Eduskuntavaaleissa Sinisten äänipotti oli lähellä 30 000. Kun äänestysaktiivisuus oli EU-vaaleissa alempi, vielä 15 000 olisi voitu katsoa "luonnolliseksi" tulokseksi. Että on siitä sellainen 10 000 ääntä hukkunut reilussa kuukaudessa.
PS kasvatti edellisiin EU-vaaleihin verrattuna n. 30 000 äänen verran kannatustaan, suhteellisesti enemmän kuin mitä äänestysvilkkaus kasvoi. Sinne niitä sinisten hävinneitä ääniäkin mahtui.

Mielenkiinnolla seuraan tulevaa sinisten puoluekokousta.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Arvioni on, että siinä ei taida olla paljoa seuraamista. Kaikki nimekkäimmät ovat jättäytyneet sivuun. Sääliksi käy sitä nuorta kyvykästä naista, Tiina Ahva. Hän olisi ollut potentiaalinen menestyjä persuissa. Ainakin luulen niin...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

En usko että Tiina Ahvaa tarvitsee sääliä. Hänellä on potentiaalia pärjätä muutenkin, kuin politiikassa. Ei pirulle kannata sieluaan myydä, ei ainakaan pelkästään politiikassa pärjätäkseen.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #11
Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #11

Opiskelee tietääkseeni diplomi-insinööriksi. Voi olla työllistymismahdollisuudet paremmat kuin eräillä sinisten valtiotieteen maistereilla.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #14

Ingengör är han (hon) som ingenting gör :)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

"Olihan puolue vielä kaksi vuotta sitten ihan todellisessa vaarassa hajota kahtia."

Tai sitten ei.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Seppo nauraa jutussa itselleen, se on tervettä itseironiaa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sinisissä porukka Soinia myöten heittelee pyyhettä kehään, mutta mitä tekee sillä aikaa Väyrynen? Aloittelee taas!

Väyrysellä on paljon poliittista kokemusta ja ministerikokemusta useista hallituksista. Hän jos kuka voisi heittää hyvällä syyllä jo pyyhkeen kehään, mutta ei kun aloittelee uudestaan. Ei säikähdä pienistä asioista. :-D

"Aikataulu on nyt muuttunut, ja Tähtiliikkeen tulevasta toiminnasta kerrotaan hieman tuonnempana. On tarkkaan pohdittava, millä tavalla käynnistämme sen uuden kauden, joka on nyt alkamassa."

Väyrynen: "Yksi kausi päättyi, toinen alkaa"

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2766...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset