Seppo Leskinen: asialinjalla! ryhtiä, rehellisyyttä ja tasapuolisuutta politiikkaan

TEOT PUHUVAT VEIKKO VENNAMON PUOLESTA

Veikko Vennamo oli vähävaraiselle ihmiselle ja lainalaiselle yhteiskunnalle uskollinen. Arvioitaessa hänen elämäntyötään voidaan todeta, että hän piirsi lähtemättömän jäljen yhteiskunnalliseen historiaamme.

Tuota hän ei saavuttanut suosion avulla, vaan kyvyllä ja työllä. Ilman Veikko Vennamon taistelua väärinkäytökset ja etuilu olisivat ilmeisesti päässeet kansan tietämättä hukuttamaan yhteiskuntamme ja kansanvaltainen järjestelmämme olisi menetetty. Veikko Vennamon aloittama taistelu kansan puolesta jatkuu perussuomalaisten voimin!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Allu A (nimimerkki)

Mitä merkittäviä päätöksiä eduskunta tai hallitus tekivät Veikko Vennamon ehdotuksesta?

Ihmetellen? (nimimerkki)

Minkätakia US-blogeissa on niin paljon perussuomalaisten edustusta?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

#1:

Paljon. Niiden kertomiseen ei yksi ilta piisaa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

#2:

Meitä vaan sattuu olemaan niin paljon. Pitäiskö rajoittaa?

Sitoutumaton (nimimerkki)

"Minkätakia US-blogeissa on niin paljon perussuomalaisten edustusta?"

Perussuomalaisten noste on ilmeisestikin tuonut vanhojen rinnalle uusia innokkaita politiikan harrastajia esiin kirjoittamaan. Samaa on nähtävissä muutamalla muullakin foorumilla. Pääasia kuitenkin on että asioista keskustellaan eri näkökulmista eikä synny pelkkiä keskinäisen kehumisen kuppikuntia.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

#2:

Meitä on paljon, olemme kyvykkäitä ja meillä on paljon sanottavaa...

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

#5:

Sinä sen osasit pukea sanoiksi!

KIITOS!

Tuure Piittinen (nimimerkki)

Ei olisi haitaksi vaikka eduskunnassa olisi koko ajan yksi "vennamo" joka pitäisi porukat hereillä. Nyt ei sellaista ole ollut ja niinpä tällaisia vaalirahametkuja on saatu rakennella rauhassa. Nykyinenkin kohu sai alkunsa kepun Kallin kehuttua julkisesti televisiossa rikkovansa tahallaan vaalirahan ilmoitussäännöstöä. Onneksi media sentään heräsi kun virallinen valvonta nukkui.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Tuohon on Tuure helppo yhtyä! Mistä se löytyis?

Gagarin (nimimerkki)

Vennamon suurin saavutus oli karjalaisten asuttaminen. Ilman hänen työtään vallankumous olisi ollut sodan jälkeen lähellä n.s. "vaaran vuosina". Toinen Vennamon urotyö oli kekkosdiktatuurin vastustaminen. Siinä hän oli ainutlaatuinen aikalainen. Kun kansa äänesti väärin, niin Kekkonen hajotti eduskunnan 70-luvun alussa. Kansa äänesti väärin uudelleen ja SMP piti 18 kansanedustajaansa. Vennamosta pidin, sen verran voin antaa periksi perussuomalaisille!

markku (nimimerkki)

Tietysti tarvitaan vennamolaista valveutuneisuutta suitsimaan tuota ruoko-
tonta "kätyrlaumaa", mutta tehokkaimman alkusysäyksen aiheutti Kallin
omahyväinen, paljastava möläytys.
Toivottavasti eivät Kallin kaltaiset häviä.
Autuaita ovat puupäät, sillä he eivät huku!
Autuaita ovat kusipäät, sillä he eivät pala Helvetin tulessa?

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Arvostetaan Vennamoa monenkin kokoomuslaisenkin toimesta.
Minun esimerkiksi ja mitä vilpittömimmin.

Brandheim (nimimerkki)

Veikko pyrki asuttamaan suomen käyttämättömät maa-alueet,jopa Mannerheim nöyrtyi ottamaan karjalaisia evakkoja tiluksilleen ,sillä Veikko ei nöyristellyt.

Kun rikkaat poliitikot olivat ensimmäisinä keinottelemassa arava huoneistolla( varasivat itselleen ja myivät sitten edelleen) Veikko esti tällaisen kepuloinin kun hän sen havaitsi.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

#12

Tuo oli Ilkka fiksusti sanottu. Olin 80 luvulla valtuutettu ja yhteistyö pelasi kokoomuksen kanssa hyvin. Viimevaaleissa nousin uudelleen valtuustoon ja yhteistyö kokoomuksen kanssa toimii jälleen. Kansan parhaaksihan me näitä hommia hoidetaan, eikös? Rehellisyyden nimessä täytyy sanoa, että Keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten yhteistyö on Haukiputaan ja sen asukkaiden hyväksi toiminut hyvin!

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Vennamo kansakunnan eheyttäjänä ja ongelmien suoraan puhujana on se modernismi jota tämä kansakunta tarvitsi. Vennamo oli toisaalta ja on todellinen Suomen demokraatti.

Vanha demari (nimimerkki)

"Paljon. Niiden kertomiseen ei yksi ilta piisaa. "

Kerro edes yksi. Se ei varmaan ole vaikeaa, jos niitä on paljon.

Siihen aikaan oli sellainen laki, että jos virkamies oli virkavapaana virastaan tultuaan valituksi kansanedustajaksi, hän sai tästä hoitamattomasta virasta 2/3 palkan kansanedustajapalkan lisäksi. Tämän lain muuttamiseksi Vennamo ei tehnyt aloitetta ja arvaatko miksi? Hän oli itse virkavapaana tullineuvoksen virasta.

markku (nimimerkki)

#16
Kuinka monta aloitetta samasta asiasta tekivät Sinun silloiset puoluetoverisi?
Arvaatko miksi?

Risto Virta (nimimerkki)

Kylläpä sitä Veikkoa nyt ylistetään joukolla.
Pietuhan taitaa olla ainoa jolla on ollut fyysinen kontakti isä-Vennamoon.
Veikkohan istui 80-luvun alussa kerran Pietun pikku Datsunin takapenkillä.
Siitä päivästä lähtien Pietu on pitänyt itseään POLITIIKAN TEKIJÄNÄ.
Kuten olemme havainneet tälläkin palstalla, mihin karsinaan sijoittuu Pietu, silloin kun hän kirjoittaa loistavia ja älyllisiä esseitään.

Allu A (nimimerkki)

Vennamo teki tuloksellisimman osan elämäntyöstään siirtoväen asutusasioiden pääsatraappina, virkamiehenä ASOn ylijohtajana. Kyselin tuloksia eduskunnan ja hallituksen osalta. Leskinen vastasi kuin Nätti-Jussi: "paljon".

Vanha demari (nimimerkki)

"17 Kuinka monta aloitetta samasta asiasta tekivät Sinun silloiset puoluetoverisi?
Arvaatko miksi? "

Luultavasti eivät yhtään, mutta tässä on nyt kyse Vennamon toiminnasta. Tuo parlamentin häirikkö on jostain tuntemattomasta syystä nyt nostettu arvoon arvaamattomaan.

Niin Seppo, saisiko nyt edes sen yhden merkittävän päätöksen, joita eduskunta tai hallitus tekivät Veikko Vennamon ehdotuksesta?

Erland Salo (nimimerkki)

SMP. Sirkka Minä ja Pekka. Veikko Vennamo oli huippuenerginen ja äärettömän kunnianhimoinen sekä aina oikeassa oleva. Hän oli erottunut jo lapsena muista, kun hän tuotiin kouluun henkilöautolla, jota ajoi autonkuljettaja.

Vennamo teki uskomattoman tärkeän työn karjalaisten asuttamisen kanssa.

Veikko Vennamo sekä SDP:n Väinö Tanner lienevät ne henkilöt joiden ansiosta Suomi ei muuttunut Sosialistiseksineuvostotasavallaksi vaikka läheltä kävi. Kokoomuksella ja maalaisliitolla oli silloin paskat housuissa. Heistä ei löytynyt vastarintahenkeä.

jarski (nimimerkki)

PerusSuomalaiset voisivat tehdä jotain kaataakseen perustuslain/ihmisoikeuksien hengenvastaisen "Orjatyölain" ,joka tekee työttömistä työharjoittelijoista ja aktivoinnin alaisista ilmaistyöntekijöitä.
Valtiohan siitä ei verotuloja saa ,mutta yrittäjät saavat ilmaisen työpanoksen ja työvoimatoimistot saavat siivottaa räikeällä tavalla siivottua tilastoja.
On täysin kohtuutonta että työtön ei saa itse määrätä omista asioista työharjoitteluun liittyen vaan pakotetaan jo pienen työmarkkinatuen menettämisen uhalla ottamaan vastaan työtä.

Partalainen (nimimerkki)

Kyllä tämä maailma on ihmeellinen? Urho Kekkosen arvostus on kuoleman jälkeen mennyt alas kuin lehmän häntä ja Veikko Vennamon ylös, kun on huomattu kuinka oikeassa hän oli aikoinaan, taistellessaan VALLAN VÄÄRINKÄYTTÖÄ JA RÖTÖSHERROJA VASTAAN. Nimimerkki Gagarin yhdyn täysin näkemyksiisi Vennamon suurimmista saavutuksista. Risto Virta kyllä meitä on vielä mukana, paljonkin jotka ovat olleet Pietun lisäksi henkilökohtaisessa tekemisessä Vennamon kanssa. Nimimerkki tapasi ensi kerran Veikon 76 Karjalatalolla Helsingissä. Pieni tukeva mies, istui mustakivinen sormus vasemmassa etusormessa ja vain pöytä välissä kahvitellessamme. En uskaltanut esittäytyä, saatikka ruveta juttelemaan, niin suuri auktoriteetti hän oli minulle. Korjasin asian 9v myöhemmin. Oulunpiirin kesäjuhlat juhlapuhujana Veikko Vennamo. Ruoka tauolla esittäytyimme ja toin ensitapaamisemme esille, niin Veikko sanoi karjalan murteella, Että "mitä sie pelkäsit" turha herranpelko laukesi samalla kertaa ja ruokailimme yhdessä jutustelun ollessa luontevaa, olimmehan kuitenkin näkemyksinemme samalla ASIA LINJALLA. Vielä Veikko Vennamon poliittisesta painoarvosta. Eduskunta sääti Veikko Vennamon takia poikkeuslain presidentti Kekkosen toimikauden jatkamiseksi 4v.ilman ulkoisen uhan olemassaoloa. Kekkonen ensin hajoitti eduskunnan Veikko Vennamon takia, saadakseen SMP:n poliittista voimaa nujerrettua. Kun tämä ei onnistunut eduskunta muutti puoluetukilakia, niin että mikäli yli puolet eduskuntaryhmästä eroaa, perustamalla uuden puolueen he saavat puoluetuen mukaansa. Vaalivelat jäivät tynkä SMP:lle ja tästä syntyi vieläkin elävä tilannetta hyvin kuvaava sana SETELI SELKÄRANKAISET. Kuvaa muuten hyvin tämän päivän vaaliraha sotkuihin osallistuneitakin!

Pettynyt smpläinen (nimimerkki)

Veikkokin oli vain ihminen!

kaikkine heikkouksineen.

Vallanhimoisena hajotti puolueensa kun vihasi Kekkosta vaikka oli aikoinaan ollut Kekkosen työkumppani Maalaisliitossa.
Veikko ahnehti liikaa ja liian nopeasti.
Jos olisi kuunnellut viisasta vaimoaan, kansaa ja Kekkostakin Veikko olisi noussut Maalaisliiton johtoon, mutta kun kiivasluontoisena ei malttia ollut eivätkä korvat olleet auki, josta seurasi loputon mierontie.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

#24

Veikko ei hajottanut puoluettaan. Sen hajotti nimenomaan Kekkonen. Nuo seteliselkärankaisethan ovat viime vuosina antaeet sellaasia lausontoja, että he todellakin luulivat tekevänsä oikein, mutta katuvat tekosiaan. Katsos heillä silmät aukesivat, mutta valitettavasti liian myöhään.

Gagarin (nimimerkki)

SMP:n hajoamiseen johti se, että Kekkosen uudelleenvalinnan poikkeuslaki tarvitsi lisää edustajia, jotta 5/6 enemmistö saataisiin aikaiseksi. Vennamo ei suurin surminkaan olisi suostunut poikkeuslakiin, mutta koska SMP:n ryhmä oli jo kasvanut 18 henkiseksi, pystyi sieltä löytämään heikkoja lenkkejä, kun lisäksi masinotiin lakimuutos, joka mahdollisti puoluetuen maksamisen uudelle ryhmälle (SKYP). Siitä se seteliselkärankaisuus.
Välirikko Kekkosen kanssa vuonna 1956 oli itse asiassa Kekkosen omaa syytä. Vennamo oli tehnyt valtavan työn Kekkosen vaalikampanjassa hänen tukemisekseen, mutta Kekkonen ei edes kutsunut Veikkoa voitonjuhliinsa, koska ei enää tarvinnnut tätä älykästä ja potentiaalista tulevaa haastajaa mihinkään. Osittain Vennamon kansanmiestä esittävä tyyli oli harkittu valinta. Hän tiesi, että hänen oli pakko saada äänensä maalaisliiton äänestäjiltä pääosin ja siellä hän löysi n.s. "unohdetun kansan", eli pientilalliset, joita siihen aikaan oli Suomessa vielä paljon. Vuoden 1970 vaaleissa Vennamo kalasti kyllä sitten vaalivoiton pitkälti kaupunkilaisten protestiäänillä. Vennamo oli ikäänkuin ainoa todellinen vaihtoehto vakiintuneen poliittisen establishmentin joukossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset