Seppo Leskinen: asialinjalla! ryhtiä, rehellisyyttä ja tasapuolisuutta politiikkaan

Rinne nujersi köyhyyden...

Hyvää Vappua kaikille. Rinne nujersi köyhyyden lupaamalla pieniin alle 1400 euron eläkkeisiin sadan euron korotukset neljän seuraavan vuoden aikana.  Mainiota, eikö?

Siis, pientä eläkettä saavat ovat saamassa neljän seuraavan vuoden ajan korotusta 25 euroa vuodessa. 25 euroa vuodessa miinus verot nostaa köyhät köyhyydestä. Mitäpä tähän muuta kuin, että kyllä meillä köyhillä on vihdoin ystävä nimeltään Antti Rinne. Meillä köyhillä ei ole enää hätäpäivää. Meitä odottaa hyvät ajat...

Hyvää Vappua ja menestystä kaikille..

Seppo Leskinen

Oulu/Haukipudas 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Seppo, eikös Rinne luvannutkin sen satasen nettona?

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #4

ei persut ole jakaantuneet on vain persut

ei taviolaisia, halla-aholaisia jne....

peace

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #4

No jos olet ollut tarkkana niin ei sinulla ole voinut jäädä huomaamatta se, että kirjoituksissani olen koko ajan tukenut perussuomalaisia ja sinisiä ja toivonut molemmille menestystä vaaleissa. Nyt kävi, kuten tiedämme, vain perussuomalaiset menestyivät ja hyvä niin. Kyllä kannatan ja äänestän suurella todennäköisyydellä perussuomalaista ehdokasta seuraavissa vaaleissa, jotka ovat jo ihan nurkan takana. Viime pressavaaleissa mietin moneen kertaan, että äänestänkö Huhtasaarta vai Väyrystä. Väyrystä sitten äänestin. Niin ja vielä jos halutaan tietää, niin jos innostuisin vielä vaikkapa kuntavaaliehdokkaaksi, niin perussuomalaiset olisi puolue jonka listalla olisin tai ainakin pyrkisin olemaan..

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #7

Miksi luovuit perussuomalaisten jäsenyydestä?
Eivätkö ne perusteet ole enää voimassa?

Kieltäytyisitkö Rinteen satasesta jos se osuisi sinun kohdallesi?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #17

Siksi kun olin jo SMPn ajoista seurannut Soinia ja Vistbackaa. Rinteen satanen ei kohdistu minuun, mutta jos eläkkeeni olisi alle 1400 niin toki se sitten minunkin eläkettä parantaisi pikkuriikkisen.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

joo, ihan 2 euroa kuukaudessa, saa yhden maitopurkin sillä

halvalla menee mutta menköön sanoi äänestäjä

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Ja maito on vielä kaiken lisäksi epäterveellistä....

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Suomalainen tukijärjestelmä tarvitsee muutoksen.

On täysin järjetöntä, että eläkettä nostetaan xx -summalla, mutta samaan aikaan Kela nappaa eläkkeensaajan asumistuesta saman summan takaisin tai enemmän.

Näsäviisailu on varmasti hauskaa, mutta se ei ketään auta.

Jos täälläkin Puheenvuorossa edes joku puhuisi asiaa, niin maamme kansalaisten elinolot voisivat kohentua ja saada arvoisensa kohtelun.

Nyt,'räkä poskella' nauretaan Rinteen sataselle ja räävitään kaikenlaista soopaa sen ympärillä.

Jos Puheenvuoro -blogistit nauttivat vain toistensa räävittelystä, niin taitaa olla aika kurjat oltavat itse kullakin säädyllä.

Jos ei ole mitään annettavaa, niin parempi, että ei tuhlaa aikaansa jonninjoutavaan sanailuun.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No tietysti kun tuloraja ylittää tietyn rajan, niin silloin pitää pärjätä ilman lisätukia. Minä en ole koskaan edes hakenut mitään lisätukia eläkkeeni päälle. Jotta pärjäilee omillaan on se priorisointikysymys....

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

En kysynyt, oletko itse lisätukien saaja. Tuet käyvät tarpeettomiksi, jos omat tulot riittävät.

Puhuin tyhjänpäiväisestä naljailusta ja ns. besserwisseriksi itsensä asemoinnista.

Rehellinen ja suoraselkäinen mies tai nainen, ei pääse eteenpäin, jos keinoiksi jäävät vain kilpailijoiden halveksunta.

Sori siitä!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Aika katkeraa puhetta, Parant, ilman yhtään ehdotusta sinultakaan. Näsäviisailu on varmasti hauskaa, muttei se ketään auta.

Asumistuen osalta olen pitkään ollut sitä mieltä, että kyseinen tukimuoto pitää lakkauttaa kokonaan. Asumistuki kasvattaa vuokra-asumisen hintaa kohtuuttomasti.

Asumistuen poisto korvautuu toimeentulotuessa niiden osalta, jotka tukea ehdottomasti tarvitsevat. Nykyisellään tuki ei vähennä asumiskustannuksia, vaan se näkyy ainoastaan vuokratason nousuna. Tukea saamattomat kärsivät tuesta tietenkin kaikkein eniten.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin juuri, turha luvata mitään, kun sillä ei ole vaikutusta.

Tuolla logiikalla voidaan ottaa joka vuosi eläkeläisiltä pois 25e, eihän se missään tunnu.

Tällaista se on se oikeistolainen ajattelu.

Köyhät kyykkyyn, kun äänestät persuja ja kokoomusta.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Rinteen sanoma tuosta satkusta on epäinhimillistä kiusantekoa. Täysin ristiriidassa arvopohja puheiden kanssa.

Eikä tuo loukkaus ole pahinta. Väkisin tulee mieleen uskooko Rinne aidosti tuon satkun tekevän ihmiset oonnellisiksi. Kuten eräs blogisti hyvin sanoi. Hiljaisuus on korvia huumava. Mikäli Rinne kuvittelee vaikenemisen olavan positiivinen asia. Voi veljet silloin pitää olla huolissaan päättäjiemme todellisuuden tajusta.

Meidän pienituloisten eläkeläisten on aika verkostoitua, ajaa omaa asiaamme yli puoluerajojen. Kieltäytyä Rinteen armonpaloista.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Eläkkeensaajia on monista lähtökohdista ja monista summista tuloaan saavia.

Olettamukseni on, että vanhuuseläke on se, joka jakaa mielipiteitä.

Suurin osa ns. pieneläkeläisistä, ei selviydy nykySuomessa nettotuloillaan.

Iän myötä seuraavat sairaudet vaativat myös lääkitystä, joka Sipilän Kelan omavastuun korotuksen takia, on ollut ylivoimainen este selviytymiselle.

Joko lääkkeet tai ruoka.

On korkea aika selvittää, miten maamme rakentajat selviytyvät. Poliittiset puolueet eivät voi vain naljailla toisilleen, kuka teki, mitä teki, vaan kaikkien on nyt syytä selvittää, miten ikäihmisten toimeentulo saadaan ajantasaiseksi.

Sipilän indeksijäädytykset on välittömästi poistettava. Lipposen puolitettu indeksi on korjattava palkansaajien tuloja vastaavaksi ja menetyt rahat palautettava saajilleen.

Tämä nyt vain aluksi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Parant jakaisi eläkeläisille tulonsiirtona yli 3 miljardia. Mistä sinä nuo rahat ottaisit?

Taitetulla indeksillä on varmistettu eläkekassan riittävyys tuleville eläkeläisille. Jos tuo säästetty osuus jaetaan niille, jotka taitetusta ovat kärsineet, taitetun indeksin hyödyt eläkeyhtiöiden kassassa hupenisivat. Tulevilla eläkeläisilläkö ei ole arvoa?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Rinne on melkoinen taikuri kun poistaa 55 000 tuhannen eläkeläisen köyhyyden 25 euron korotuksella neljän vuoden ajan...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, mutta persut ja kokoomus ottaisivat vielä lisää pois, joten kysyppä eläkeläisitä onko huono idea vai ei.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #16

Jotenkin kummalta ja teennäiseltä se kyllä tuntuu jos se kyllä kelpaa kun kokoomus ja persut ottaa käyhältä satasen, mutta se ei kelpaa jos demari antaa satasen.

Tässä nyt kyllä joku haisee .... kummalta se haisee.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #18

Ritalan ja Vihavaisen kanssa samalle hiekkalaatikolle... Ei kiinnosta ovat kuin pahaiset kakarat Speden sketseistä. Niionkin....

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Tuota noin. Rinne lupasi alle 1400 euron eläkkeisiin korotusta 100€/kuukausi, ei /vuosi: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/247634-antti-rinn...

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Aivan ja käyttöön otto neljän vuoden aikana mitä se sitten tarkoittaa. Tuo satku on symbolinen luku. Se mitä siitä tulee jäämään käteen on toinen juttu. Tuskin edes korvaa jo tehtyjä leikkauksia.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kyllä ja kaikki tuo neljän vuoden aikana. Elikkä himpun yli 2€ kuukaudessa neljän vuoden ajan. Nyt sitten otetaan kaksi eläkeläistä malliksi. Toisen eläke on tällä hetkellä vaikkapa 1400/kk ja toisen 1350/kk. Tuo 1350/kk eläkeläinen saa neljän vuoden päästä eläkettä 1450/kk ja tuo 1400 eläkeläinen on jäänyt jälkeen tuosta 1350 eläkeläisestä kun Rinne ei varmaan korjaa Lipposen keksimää taitettua indeksivääryyttä...

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Jeps. Taitaa koko juttu jäädä kehittelyasteelle.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Jos eläkettä korotetaan 100€/kk niin se tekee 1200€/v. 1200€:48kk = 25€/kk. Jos laskin väärin niin korjaa toki. Matematiikka ei ole vahvin lajini...

Tosin Rinne itsekin jo himmaili jossain vaiheessa lupaustaan ja sanoi että korotus tehdään portaittain, vaikkapa ensin korotetaan 30/kk ja lisää sitten joskus kun talous sallii.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #25

Jos eläkkeisiin saataisiin kertarysäyksellä satasen korotus, niin sehän olisi jo kivan tuntuinen korotus. Mutta jos se korotus toteutetaan neljän vuoden aikana, niin inflaatio ehtinee sitä syödä sitä mukaa kuin se nousee...Kaikkein paras olisi purkaa Lipposen aikoinaan luotsaama eläkeleikkuri palauttamalla indeksikorotukset eläkkeisiin, niin eläkkeet seuraisivat hintojen nousua automaattisesti, kuten alun perinkin on ollut tarkoitus. Mutta Rinne ei varmaan sitä tee....

Mutta sitten se, jos alle 1400 euron eläkkeisiin tulisi tuo satasen korotus, niin miltä se tuntuisi niistä eläkeläisistä joiden eläke on tällä hetkellä 1400 eikä korotus koskisi heitä mitenkään?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #26

"Mutta sitten se, jos alle 1400 euron eläkkeisiin tulisi tuo satasen korotus, niin miltä se tuntuisi niistä eläkeläisistä joiden eläke on tällä hetkellä 1400 eikä korotus koskisi heitä mitenkään?"

Minun mielestäni on hälmöä tarjota kaikille allw 1400 eyria tienaaville se sama satanen. Se pitäisi tehdä niin että kaikkein vähiten eläkettä saavat saavat sen satasen ja sitten se siitä ylöspäin mentäessä tasaisesti tippuisi, niin että 1400 euroa tienaavatkin saisivat jotain, mutta siitä ylöspäin ei mitään.

Mutta Rinteelle oli edullista tehdä tuollainen kömttätarjous hyvin epämääräisin puhein, niin että ne 1400 tienaavat, joita on paljon enemmän kuin niitä pienituloisia, kuvittelisivat saavansa jotain.

Vanha populistinen kikka. Puolueet ovat harrastaneet näitä kikkoja aina.
Mutta ei siinä mitään, kyllä pienituloiset eläkeläiset ansaitsevat parempaa ja isotuloisilla palkansaajilla on varaa se maksaa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #27

Minusta Rinteen lupaus on ihan selväsanainen ja odotankin nyt kun hän pääsee vallan kahvaan että demarit täyttävät lupauksensa viimeistä piirtoa myöten. Muussa tapauksessa demarit ovat aivan samanlaisia kuin muutkin vaalinaluslupailijat.

Rinne sanoi 1.5.2018
https://sdp.fi/fi/blog/puheenjohtaja-rinteen-vappu...

"Erityisesti lupaan, että SDP tulee parantamaan pienillä eläkkeillä kituuttavien ihmisten, Suomen rakentajien toimeentuloa. Lupaan 100 euroa nettona kuukaudessa useamman vuoden ohjelmalla toteuttaen lisää alle 1400 euron eläkkeisiin, lupaan keventää esimerkiksi lääkkeiden ja asiakasmaksujen alennuksilla kustannuksia ja lupaan, että SDP korjaa eläkkeensaajien verotuksessa suhteessa samojen tulojen palkansaajiin olevat epäkohdat."

Lupaus on nettona/kk vaikkakin useamman vuoden ohjelmalla. Aina on väliinputoajia mutta se ei saa estää auttamasta lupauksen mukaisesti niitä joiden eläke on alle 1400€/kk.

Tuossa luvattiin myös korjata eläkeverotus vastaamaan palkansaajan verotusta.

Pikapuoliin näemme miten demarin sana pitää.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #28

"Muussa tapauksessa demarit ovat aivan samanlaisia kuin muutkin vaalinaluslupailijat."

Minusta demarit ovat ihan samanlaisia kuin muutkin vaalinaluslupailijat, eivätkä poikkea mitenkään muista. Tämäntapaisilla kikoilla on vaalieja aina voitettu, tai niissä pärjäilty.

Minua jännittää, tai ainakin vähän kiinnostaa se millä tavalla demarit junailevat itsensä pois tästä lupauksesta ja kenen piikkiin tämä lupauksen rikkominen menee. En voi uskoa että tästä tehdään hallitusta koottaessa kynnyskysymys.

Tosin, on hullumpaakin nähty, silloin kun Jutta Urpiainen lunasti vaalilupaustaan takuuksien vaatimisesta Kreikan lainoittamisen osalta.

Näin siis suhtaudun hyvin skeptisesti Demareiden vaalilupaukseen, vaikka olenkin sitä mieltä että köyhimmät eläkeläiset olisivat sen satasensa ansainneet ja rikkailla suomalaisilla on varaa kustantaa se satanen heille.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #29

"Minusta demarit ovat ihan samanlaisia kuin muutkin vaalinaluslupailijat, eivätkä poikkea mitenkään muista. Tämäntapaisilla kikoilla on vaalieja aina voitettu, tai niissä pärjäilty."

Näin. Äänestäjiin olenkin lähinnä pettynyt. Sen ymmärrän että me vanhat olemme jo mitäänymmärtämättömiä tyhmiä mutta sitä en voi ymmärtää miksi aina uudet ja fiksut nuoret äänestäjät menevät näihin samoihin ansoihin, eikö äänestäjien joukossa minkäänlaista viisastumista tapahdu.

Minä myös odotan jännityksellä mitä tulee tapahtumaan, harvoin on annettu noin selväsanaista lupausta josta olisi päästy eroon ilman kasvojen menetystä. Luulempa että demareissakin jo sormi osoittaa Rinteeseen joka oli liian höveli.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #31

"Näin. Äänestäjiin olenkin lähinnä pettynyt. Sen ymmärrän että me vanhat olemme jo mitäänymmärtämättömiä tyhmiä mutta sitä en voi ymmärtää miksi aina uudet ja fiksut nuoret äänestäjät menevät näihin samoihin ansoihin, eikö äänestäjien joukossa minkäänlaista viisastumista tapahdu."

Tässä tapauksessahan huijattiinkin juuri meitä vanhoja ja mitään ymmärtämättömiä. Eiväthän nuoret piittaa meidän eläkkeistämme yhtään mitään.

Se ei tule onnistumaan että kokoomus sallisi sitä että heidän rikkailta äänestäjiltään kupataan se köyhien vappusatanen, joten demareiden pitää taipua joihinkin kokoomuslaisten vaatimuksista jotta edes osa vappusatasesta voitaisiin toteuttaa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #32

Niin huijattiin, vanhoja mutta samaan vipuun menivät myös nuoret jotka pitävät itseään edelläkävijöinä ja uuden avaajina ja sitähän he ovatkin kaikessa muussa paitsi politiikassa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #28

Niinpä tuota kaikkea odotellessa.....

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #26

25 euron korotus nostaa eläkkeensaajan bruttotuloja 25 eurolla joka ikinen kuukausi, 300 eurolla vuodessa. Seuraava korotus vaikuttaa saman verran ja sitä seuraava ja sitä seuraava.

Inflaatiota vastaan eläkkeet kasvavat samalla vauhdilla indeksikorotusten ansiosta, myös seuraavien neljän vuoden aikana, myös korotusten osalta.

Rinteen lupaus maksaa yhteiskunnalle noin 700 miljoonaa. Se on varsin merkittävä summa.

Kateellisuutta osoittaa kommenttisi siitä, miltä se tuntuisi niiden osalta, joiden tuloihin korotus ei vaikuta. Eikö ole parempi, että Suomessa olisi vähemmän alle 1400 ansaitsevia eläkeläisiä, kaikkien kannalta? Siis myös niiden, jotka ansaitsevat 1400 euron eläkettä?

Itse en pidä populistisesta, jonka Rinne kytki tuohon vappusataseensa. Toivon, että Rinne joutuu syömään sataspuheensa ja eläkekorjaus tehdään järkevämmällä kokonaisremontilla. Pääasia olisi, ettei pienituloisia eläkeläisiä enää kiusattaisi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset