Seppo Leskinen: asialinjalla! ryhtiä, rehellisyyttä ja tasapuolisuutta politiikkaan

Metakka liiasta työllistämisestä

Työvoimaministeri Leppäsen edeltäjien aikana jäi esimerkiksi vuonna 1980 peräti 163 miljoonaa markkaa työllisyysrahoja käyttämättä. Valtion tarkastusvirasto havaitsi selvityksessään määrärahojen vajaakäyttöä monena muuna vuotena. Nuorisotyöttömyyteen vuodelle 1982 varatuista 65 miljoonasta markasta taas jäi käyttämättä peräti noin puolet (HS 7.1.1983 ja US 21.3.1983).

Vastuunalaisia ministereitä (työttömyysministereitä) ei vaadittu tiliile siitä, että he näin olivat jättäneet tarjoamatta työtä kymmenilletuhansille työttömille. Mutta auta armias, kun Leppäsen aikana muotovirheen takia ylitettiin työllisyysrahoja vaivaiset 6 miljoonaa, niin asiasta käynnistyi enennäkemätön ajojahti. Varsinkin kokoomus vaati Leppäsen lynkkaamista, kun hän osoittautui liian tehokkaaksi työllistäjäksi.

Noin Suomessa 80- luvulla! Hävettää vieläkin suurten puolueiden puolesta!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Pasi Turunen

No eipähän toi vielä mitään.
Täällä JKLssä kaupunki maksaa mielummin sakkomaksut kuin työllistää nuoria tahi pitkäaikaistyöttömiä. Sakot ovat noin 3krt sen verran kuin mitä se työllistäminen vaikka ratapölkyksi maksaisi :P
PS-valtuustoryhmä yritti muuttaa käytäntöä ja jopa lisätä määrärahoja moiseen toimintaa, mutta eihän se kelvannut koska idea tuli PS:ilta.

Klanipressaamme lainatakseni, saatanan tunarit. Maksetaan sitten sosiaalimenoissa moninkertaisena ne säästöt.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No on kyllä hävytöntä touhua. Rahnat mieluummin vaikka sakkomaksuihin, kuin työntarvitsijoiden hyväksi. Kyllä varmaan tekemätöntä työtä on enemmän kuin vapaita käsivarsia. Tuota välinpitämättömyyttä esiintyy monessa muussa kaupungissa. Hävetkää suuret puolueet!

Käyttäjän esaolkoniemi kuva
Esa Olkoniemi

Työllistämisrahoja ei pitäisi korvamerkitä lainkaan, vaan työllistetään ihmiset sinne missä pystytään. Yrittäjille suunnatut työllistämisrahat jäävät usein käyttämättä ja rahat palautetaan.

Gagarin (nimimerkki)

Muistan kyllä kuinka Urpo Leppänen ylitti valtuutensa rahojen jaossa ja asia sai sille kuuluvan huomion. Toinen SMP:n ministeri Pekka Vennamo liikenneministerinä ollessaan ylitti valtuutensa luvatessaan tammikuun 1987 kovina pakkasina, että rekat saavat käyttää n.s. arktista dieseliä, mikä verosyistä oli kiellettyä. Hänet pantiin myös ruotuun hyvin äkkiä. Semmoisia velikultia ne olivat ne SMP:n ministerit silloin kultaisella 80-luvulla.

Partalainen (nimimerkki)

Terveen talonpoikaisjärjen käytöstähän nämä esimerkit ovat oivia esimerkkejä. N:ro 4

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset