Seppo Leskinen: asialinjalla! ryhtiä, rehellisyyttä ja tasapuolisuutta politiikkaan

On se, pohjaton kaivo tuo valtion kassa..

En sitten millään malta olla vielä hiljaa autoverotuksesta ja polttoaineverotuksesta. Tuossa jossain vilahti silmiini, että esim.,Amerikoissa bensalitra maksaa vain noin 0,70€/litra ja meillä Suomessa 1,60€/litra. Melkoinen ero on. Ja vielä kun tuo ero on synnytetty veroja kiristämällä, niin kyllä se tuntuu epäoikeudenmukaiselta. Vaikka kuinka ajattelisi, että valtion pitää jostain tuloja kahmia, niin siitä huolimatta...

No sitten tuossa ajankulukseni selailin autojen hintoja ja käyttövoimaveroja. Esimerkiksi Skoda Octavia TDI vähän käytetty  noin 18 000 euroa ja käyttövoimavero (dieselvero) 580€/vuosi. Ensimmäinen ostaja on maksanut jo tuollaisesta autosta uutena ostohetkellä veroa ainakin 5000€, mikä on lisätty auton hintaan tietysti, kun valtio tarvii rahhoo...

Ja sitten vastaavanlaisen bensakärryn käyttövoimavero näyttää jäävän alle 200€/vuosi. Miksi diiselin käyttövoimavero on noin paljon enemmän? Olen kuukauden ajan seurannut tuossa täällä meillä päin polttoaineiden hintoja ja ostanut polttoaineita, niin diesel on samanhintaista kuin bensa ja joinain päivinä kalliimpaakin. Miksi siis diesel auton käyttövoimavero on kalliimpi kuin bensa auton. Onko niin, että vanhasta dieselverosta ei haluta luopua millään, vaikka diesel litra ei ole enää halvempaa. Dieselvero perustui aikoinaan siihen, että kun diiselillä tuli ajaminen edullisemmaksi, niin siihen piti säätää kateusvero.

Ja vielä kun uudet dieselautot kuluttavat aina vaan vähemmän, niin ihmetyttää tuo vero. Autot kuluttavat nykyisin vain 3-4 litraa/sadalla kilometrillä. Autoja kehitetään aina vain vähemmän kuluttaviksi, jotta ajaminen olisi edullista ja ympäristöystävällisempää, mutta Suomen valtio pitää verotuksella huolen, että et pääse halvalla. Miksi??

Teveisin

Seppo Leskinen

Karavaanari Oulusta

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Dieselmoottori kehitettiin aikoinaan toimimaan kqnnqbisöljyllä. Se olisi ollut järkevää. Harmi että öljyteollisuus ekologista asiaa vastusti.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Meillä Suomessa on niin, että vaikka auto kehitettäisiin kulkemaan puhtaalla vedellä, niin valtio tulisi osingolle ja heti lujasti...

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Seppo Leskinen. Ameriikan yhdysvallat on pikkuisen isompi kansakunta kuin Suomi. Mielestäni Ameriikan kansalaiset ovat polttoaineen verotuksen suhteen suomalaisella tasolla.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Mielenkiintoista, kerrotko lisää...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Olet siis autoa hankkimassa. Niitä saa edullisempiakin ja vähemmän kuluttaviakin jos tuntuu kalliilta. :-)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Valtion röyhkeästä veroryöstöstä lähinnä esimerkin. Autoja meillä on kaksi ja niillä nyt pärjäilee...

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Vertailun vuoksi, bensiinin keskimääräinen hinta/litra ympäri maailmaa 07.01.2019 oli 1.08 U.S. Dollar = 0,94 euroa.

Halvin bensa oli Venezuelassa 0,01 dollaria/litra ja kallein Hongkongissa 2.04 dollaria/litra.

Venzuelasssa miljoonat ihmiset ovat lähteneet maasta nälkäkuolemaa pakoon. Valitettavasti bensaa juomalla ei voi pysyä hengissä.

https://fi.globalpetrolprices.com/gasoline_prices/

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Tykkäät että Suomen polttoaineverotus olisi kohdillaan..

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Seppo Leskinen

Kyllä polttoainevero on varsin kohtuullinen, kun suhteutetaan hinnan nousu palkkojen nousuun. Bensiinin kohdalla nousua ei ole lainkaan 12 vuoden aikana.

Dieselissä hinnan nousu on n. 10 %, mutta sehän on aivan oikein. Kuljetusyritykset saavat korotuksen siirrettyä kuljetuskustannuksiin ja dieselautoja ajelevat saavat olla onnellisia toistaiseksi, että dieselautoilla saa vielä ylipäänsä yksityishenkilö ajaa !

No tälle vuodelle on sitten seuraavan hallituksen kokoonpanosta riippuen tulossa reilu korotus veroon.

Se joka kuluttaa maksaa ! Työn ja eläkkeiden verotusta alas ja kulutusverot ylös !

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset