Seppo Leskinen: asialinjalla! ryhtiä, rehellisyyttä ja tasapuolisuutta politiikkaan

Vielä lakkoilusta ihan pikkasen vaan

JHL järjestää kahden päivän lakon. Lakon tarkoitus on tehdä kiusaa päiväkotilapsille ja laitoksissa oleville vanhuksille siten, että siivous ja ruokahuolto eivät toimi kyseisen poliittisen lakon aikana. Miten tuo kiusanteko olisi torjuttavissa?

Siten, että päiväkodit ja vanhushuolto ottaa ja tilaa ruuat ravintoloista tai pitopalveluyrittäjiltä ja siivouksen siivouspalveluyrittäjiltä. Pitopalvelu toimittaa ruuat pöytiin ja eikö nauttimaan. Ja sitten tietetysti koko touhusta lasku JHL:lle..Siellä on rahaa millä maksaa.

Noin toimien yhteiskunta säästää mojovan summan....

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kyseisten tehtävien ulkoistaminen pysyvästi olisi ehkä kuntatyönantajalta järkevä ratkaisu. Lakkolaiset saisivat vapaasti lakkoilla ja ahkerat pienyrittäjät saisivat toimeksiantoja ja voita leipänsä päälle. Niin ja lakkolaistakin saattaisi tulla ahkeria yrittäjiä, yksin yrittäjiä...

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

"Lakon tarkoitus on tehdä kiusaa päiväkotilapsille ja laitoksissa oleville vanhuksille..."

Oletko nyt ihan varma, että se on lakon tarkoitus?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, voisihan asian ilmaista niinkin, että lakkokiristyksen keinona on tehdä kiusaa lapsille ja vanhuksille. Ei Isiksenkään tarkoitus ole katkaista kaulaa panttivangeiltaan, vaan kaulan katkaisemisen uhalla kiristää itselleen rahaa tai muita myönnytyksiä.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Laaksonen, mikä muu tarkoitus lakolla on. Ei lakko kohdistu Sipilän johtamaan hallitukseen eikä eduskuntaan ja tuskin moneen alle 10 työntekijän yritykseen. Satuitko lukemaan, mitä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Kinnunen on lakosta sanonut. Jos et, niin voit lukea sen Uuden Suomen uutissivulta.

Lopuksi, eivät kiihkomieliset ammattiliittojen naispuheenjohtajat myöskään kärsi lakosta millään lailla. Palkkioksi saattavat saada roimat palkankorotukset jäsenmaksajina toimivilta liittoihin kuuluvilta pienituloisilta jäseniltä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Voi pyhä yksinkertaisuus. Ei niinkin järeää tointa, mitä lakko on, päätetä periaatteella, että lähdetäänpä vähän kiusaamaan pikkulapsia ja eläkeläisiä

Lakko ei kohdistu eduskuntaa tai alle 10-henkisiä työpaikkoja kohtaan. Miksi kohdistuisi? Se on merkki Sipilän sanelulle, että on menty liian pitkälle. Neuvottelupöytä olisi edelleen oikea paikka ratkoa pattitilannetta

Lakko tai työtaistelu vaikeuttaa aina jonkun elämää. Sille vain ei voi mitään, siksi hommat tulisi hoitaa ennen kuin niin pitkälle joudutaan menemään.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela Vastaus kommenttiin #14

Laaksonen, voi pyhä yksinkertaisuus. Hyvä lainaus, onnittelen.
Se nimittäin sopii kommenttiisi kuin tikku nenän päähän.

Käyttäjän Kirsiomp kuva
Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä

Tietoa lisää aiheeseen:

"Kysymyksiä ja vastauksia irtisanomisen helpottamisesta pienissä yrityksissä"

https://tem.fi/kysymyksia-ja-vastauksia-irtisanomi...

"Hallitus jatkaa esityksen valmistelua. Sen tarkoituksena on antaa esitys eduskunnalle marraskuussa 2018 viikolla 47" [marraskuun 19. päivä alkavalla viikolla]

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ei kuka tahansa pienyrittäjä voi saada toimeksiantoja. Pitää olla hyväksytyt toimijat, ketkä ovat valittu tarjoamaan palveluita.

Tässä mielessä isot firmat ovat voitoilla ja pienet häviävät aina. Tästä on nähty ennenkin eri artikkeleita. Kilpailuhankintalaki on myrkkyä pienille toimijoille:

http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/17455...

HS:n artikkeli on maksumuurin takana.

Jotta työllistyminen helpottuisi, ensin on purettava järjetön sääntösuomi. Hallitus näpertelee väärissä kohdissa ja on rikkonut monta kertaa perustuslakia.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Miten paljon Ay-liitot voivat sotkea/kiusata ihmisten elämää ennenkuin se kääntyy itseään vastaan?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Siinäpä hyvä kysymys. Joko ollaan lähellä..?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ainakin itseni kohdalla ovat menneet ajat sitten yli, ja kokoajan tämä heidän vittuilu aiheuttaa vain minussa enenmmän ja enemmän negatiivisia tunteita heitä kohtaan... Sinänsä jännä, Koska olen juuri sellaisessa tilanteessa, jossa pitäisin tukea Ay-liikkeitä ja vastustaa porvarihallitusta!

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

KT rajoittaisi poliittisia työtaisteluja
Kuntatyönantajat pitää työtaisteluita kunta-alan työrauhan rikkomisena.

KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalonen vaati 9. lokakuuta poliittisten työtaistelujen rajoittamista.

- Nykylainsäädännön mukaan on mahdollista laillisin työtaistelutoimenpitein vaarantaa kansalaisten henki, terveys ja omaisuus, Jalonen kirjoitti blogissaan.

Minä olen KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalosen kanssaaivan samaa mieltä, enkä ihmettelisi yhtään, jos kunta-ala lisää työtehtäviensä ulkoistamista. Eikös sitä sanota, että saat mitä tilaat. Ja tässä keississä juuri pienipalkkaiset kuntatyöntekijät, kun menettävät työpaikkansa.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

Sininen uni on tätä.
Ei löydy ymmärrystä duunareille, jotka solidaarisuuttaan tukevat niitä työntekijöitä, joihin kohdistuisi hallituksen kaavailema heikennetty irtisanomissuoja.

Solidaarisuutta, kuten Lech Walesakin toitotti!

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Otappa ja lukase ihan vaikka huviksesi kuntatyönantajan mielipide poliittisista lakoista.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

Seppo, ja muutkin lakkoja kritisoivat nyt vaan hyvin helposti unohtavat sellaisen yksinkertaisen tosiasian, että lakko on AINA SEURAUSTA jonkun tahon toimenpiteille!!

Mutta ku sininen menneisyys on itse hallituksessa näitä toimenpiteitä tekemässä, jotka niitä lakkoja AIHEUTTAA, niin siitä Seppo pysyy hiljaa kuin hiiri!!!

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

Ei minua kiinnosta tässä vaiheessa työnantajapuolen mielipide yhtään, sen tietää katsomattakin mitä siellä puolella ollaan mieltä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

En tiedä, onko maailmassa Suomen lisäksi olemassa muuta maata, jossa voisi esittää tuollaisia parisataa vuotta vanhoja asenteita tulematta ns. nauretuksi ulos.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

"Siten, että päiväkodit ja vanhushuolto ottaa ja tilaa ruuat ravintoloista tai pitopalveluyrittäjiltä ja siivouksen siivouspalveluyrittäjiltä."

Ensinnäkin Seppo.

Kunnat ovat jo suurimmaksi osaksi ulkoistaneet vanhusten palvelut ulkopuolisille yksityisyrityksille.
Näissä yrityksissä pääsääntöisesti noudatetaan JHL.n työehtosopimusta. Johon myös työntekijät kuuluvat.

Yritykset jotka ovat erikoistuneet vain kotisairaan hoitoon noudattavat joko SuPer lähihoitajanliitto tai TeHy sairaanhoitajaliitto sopimuksia, ja nämä yritykset eivät voi ottaa vastaan muita kuin sairaanhoitoon liittyviä töitä.

Mitä tulee koulujen, päiväkotien ja esikoulujen palveluihin, niin nekin on yksityistetty jo lähes kokonaan. Esimerkiksi Vaasan kaupunki yksityisti kaikki nämä palvelut kuluvan vuoden toukokuun alusta, Palvelut tuottaa pääasiassa Teese Botnia jossa noudatetaan JHL.n työehtosopimuksia, tyttäreni toimii kyseisessä yrityksessä työnohjaajana jonne hän siirtyi Vaasan kaupungilta, ilman että häneltä edes kysyttiin että haluaako hän siirtyä kunnan vakituisesta virasta yksityiselle työnantajalle, niinkuin koko henkilökunta.

Hyvin pienen osan kyseisistä palveluista suorittaa sopimuskauden loppuun SOL. Palvelut, jotka noudattaa PAM.n työehtosopimusta, mutta vain siivousten osalta.

Itselläni on henkilökohtainen avustaja palvelu 30 h kk ja niin ikään jouduin valitsemaan palvelun tuottajani yksityis sektorilta, kunnalla kun ei enää ole kyseistä palvelua.

Palvelun tuottaa Validia joka noudattaa JHL.n työehtosopimusta, paitsi kotisairaanhoidon osalta.

Ilmeisesti esittämäsi asia on mahdoton toteuttaa...

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

oletko sekaisin ….?

Eihän JHL halua kiusaa lapsille ja vanhuksille tehdä !

Olet oppi-isäsi Timon tapaan kunnon POPULISTI

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Jos ei halua, mutta kun typeryyksissään vaan kuitenkin niin tekevät.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Seppo on oikeassa! Ei Sipilän nokkaa käännetä lapsien ja vanhuksien ruokahuollon laiminlyömisellä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sama asenne koskee Sinisiä.

Ei haluta aiheuttaa lakkoja mutta typeryyksissään niin tekevät.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset