Tyytyväinen vai ainainen valittaja

Otsikkoon viitaten, kumpaa sinä olet? Omalta osaltani voin sanoa olevani varsin tyytyväinen mies. Palvelin valtiota virkasuhteessa pitkän rupeaman kaposen mutta pitkän leivän äärellä. Tuon pitkän leivän äärellä pystyin rakentamaan itselleni ja perheelleni turvallisen ja vakaan elämän. Ei ole väärin sanottu, jos sanon, että tyytyväisyyteni on saavutettu elämän arvoilla, jotka lähtee siitä uskomuksesta, että jokainen meistä on oman onnensa seppä. Opettihan jo edesmennyt isäni, myöskin pitkän linjan valtion palvelija, minulle, että ei ne suuret tulot, vaan ne pienet menot…

Noin, ja tyytyväisyys kohdallani jatkuu valtiolta tienaamani pikkuruisen eläkepalkan turvin jo hyvän joukon toistakymmentä vuotta. Eläke riittää hyvin kattamaan kaiken tarpeeni. Asumme omassa omistetussa asunnossa. Harrastamme paljolti kotimaan matkailua asuntoautolla ja käymme kerran vuodessa lämpimissä kohteissa 2-3 – viikon reissuja. 

Tämän kaiken kerron siksi, kun en koskaan työssä enkä missään haukkunut valtiota, enkä valittanut kenellekään pienestä palkasta. Ymmärsin, että palkka on jokaisesta virasta se mikä se on. Toisilla oli korkeammat virat ja palkat ja toisilla matalammat virat ja palkat. Jokainen tyytyväinen ja tasapainoinen ihminen rakentaa omilla ansioillaan oman tyytyväisen elämän. Jokainen on oman onnensa seppä, ainakin minun arvomaailmassa. Toivottavasti myös sinun.

 

leskinen
Perussuomalaiset Oulu

X-kuntavaltuutettu Haukiputaalta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu