Seppo Leskinen: asialinjalla! ryhtiä, rehellisyyttä ja tasapuolisuutta politiikkaan

Pakkotyötä ei ole...

Pakkotyötä ei ole ja siten työnteko on täysin vapaaehtoista touhua. Jokainen päättää itse, alkaako tekemään työtä vai eikö ala. No, tää on ihan selvää - jokaiselle.

No entäs sitten työn teettäminen? Sekin, ainakin minun mielestä on täysin vapaaehtoista touhua. Eikä siihen ala kuin uhkarohkeat ihmiset, yrittäjät, kun hienommin sanotaan..

No tarvitaanko tuohon vapaaehtoiseen touhuun sitten lakia ja jos, niin miksi? Työntekijä tietää, että häntä ei velvoita mikään laki tai pakkotyö tekemään tai ottamaan työtä vastaan ja työnantaja yrittäjä tietää, että ei häntä mikään laki velvoita tarjoamaan työtä. Hän tarjoaa työtä vain vapaaehtoisesti ja hyväntahtoisuuttaan valitsemilleen ihmisille. Ja aivan samoin hän tietää ihan tarkkaan sen, milloin ei tarvitse työntekijää ja milloin hänen on päästävä työntekijästä. Hänen, yrittäjän, se tulee tietää, eikä kai siihenkään mitään lakia tartte. Selvään asiaan..vai mitä?

Tähän lopuksi kysyn, että ollaanko Suomessa jo niin pitkällä, että ammattiliitot tietävät yrittäjän puolesta nuo yllä olevat kysymykset paremmin kuin yrittäjä, omassa yrityksessään?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Töistä pitää saada palkka jolla tulee toimeen, nyt monen kohdalla niin ei ole.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei tuo pidä paikkaansa objektiivisesti ottaen. Sosialistisessa yhteiskunnassa kylläkin, mutta vapaassa markkinataloudessa on jokaisen asia pyrkiä huolehtimaan elannostaan parhaaksi katsomallaan laillisella tavalla. Se voi olla yrittäjyyttä, taidemaalausta, kirjailijan uraa, urakkatyötä, osa-aikaistyötä useampine työsuhteineen j.n.e.

Toinen asia on sitten se, että usein on yrittäjän tai siis yrityksen etu, että palkollinen tulee toimeen palkallaan, niin pystyy keskittymään paremmin työhönsä ja saavuttaa parempia tuloksia.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Lopun kysymykseen; ammattiliittojen tehtävä on pitää huolta työntekijöiden oikeuksista ja puuttua työehtojen heikennyspuuhiin. Työnantajilla on omat etujärjestönsä.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

20 € tunti niin työttömyys loppuu sillä siunaamalla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Taitaisi työllisyys loppua ...

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Luulin aiemmin, että ehdotuksen palkkojen nostamisesta 100 prosentilla kaikki ymmärtää parodioinniksi, mutta olin väärässä.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Pakkotyön pelossa ainakin varakkaat työttömät voisivat ryhtyä yrittäjiksi ja vaatimaan jäljelle jääneitä työttömiä tekemään yrityksen töitä. Samalla voisi valittaa työttömien osaamattomuutta ja hinnakkaita palkkavaatimuksia.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Työ on se mistä saadaan palkkaa, palkalla kustannetaan asuminen, ruoka ja välttämättömät elämiseen liittyvät asiat. Lisäksi työ kerryttää myös tulevaisuuden eläkettä.
Pakkotyö on ihmisen orjuuttamista.
Harmi vain ettei näitä oikeita työpaikkoja ole nyt riittävästi. Luulisin että herra blogisti senkin asian osaisi ynnätä omissa aivoissaan.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Avoimia työpaikkoja on paljon. Niin paljon, että meillä on kuulemma työvoimapula..

Minä oivalsin jo nuorena, että työ on minun alaani ja että muuhun minusta ei ole. Pyrin ja pääsin mieluisiin tehtäviin ja nyt olen nauttinut jo pitkään työstä karttunutta eläkepalkkaa. Minulla ei ole valittamista.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Onhan niitä varmaan muutama kymmenetuhatta. Miten sovitat kaikki Suomen työttömät noihin paikkoihin on jo matemaattista älyä osoittava tehtävä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #11

No en mitenkään. Siksi meille pitää tuoda työntekijät ulkoa....

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko Vastaus kommenttiin #12

Minnes heität heidät, kun työt loppuu tai tulokset eivät tyydytä? Kelan tuilleko?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ai haluaako Leskinen antaa sanktioita sadoille tuhansille työttömille 3 kk:n karensseilla. Totta hitossa työt on pakko ottaa vastaan, vaikka sillä palkalla ei elä.

Tänään minä menin kysymään neuvoa eräältä TE-toimiston ja työnvälityksen konsultilta, että minä olen laittanut puoli vuotta etukäteen hakemuksen tutkintoon, joka mahdollistaa oikean ammattitutkinnon muiden tutkintojeni päälle ja vähän aikaa sitten tuli työtarjouksia vuokrafirmoilta. Että mikä olisi järkevintä toimia.

Hän sanoi yksiselitteisesti:

Jos vuokrafirma tarjoaa työtä ja sinä olet kurssissa, niin sano moido sille kurssinvetäjälle ja lähde sinne töihin, siitä ei saa karenssia, mutta jos et ota työtä vastaan vaan haluat mennä siihen tutkintokoulutukseen, niin varmasti tulee karenssia. Hän tuntee useita tapauksia, jossa niin on käynyt karenssit onnettomille työttömille.

Hölmöintä siinä on, että työharjoittelupaikkakin on ja mahdollisuus työllistyä. Tosin, siinäkään ei ole minkäänlaista takeita, että saisiko vakituista samoin kuin ei myöskään ole vuokrafirmojen kautta.

Kuulostaako tämä sinusta yhtään mitään järkevältä?

Kyllä tämä hallitus on pistänyt kaikki asiat täydellisesti sekaisin ja siniset saa lähteä unholan maille ikuisesti.

EDIT: Niin ja samaan aikaan, kun joku firma on pitkällä hakuajalla pistänyt tosissaan etsiessään tosissaan olevia työttömiä koulutukseen, niin sitten pilataan heidän suunnitelmat, kun minä sanon moido, koska minun on pakko ottaa se vuokrafirman antama työ tai karenssit paukahtaa päälle.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Yrittäjä ei karenssija laita

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

#3 aika paljon samaa mieltä, 20 € tunti sopii hyvin jos se on kaikille.
Jo se että valtion miljoona tukien turvin rakennetaan kilpailevaa yritystoimintaa vaatii niin paljon ylimääräistä työtä että palkkaerot ei enää saisi olla suuret.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Pakkotyötä on esimerkiksi työkyvyttömien kyykyttäminen "kuntouttavalla työtoiminnalla" ennen kuin uskotaan, että henkilön oma lääkäri ei niitä B-lausuntoja huvikseen kirjoittele ja eläke on ihan oikeasti paikallaan.

Toki kaikenlainen muukin työ, joka on käytännössä pakko ottaa vastaan vaikka siitä ei makseta riittävän toimeentulon aidosti takaavaa palkkaa, on todellisuudessa pakko- tai jopa orjatyötä. Tämä ei ole Suomessa mikään mitätön ongelma.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@14. Totta. Mutta kunnat ja muut julkisessa sektorissa käyttävät härskisti lakia väärin laittaessaan työkykyisiä ihmisiä kuntouttaviin työtoimintaan, mikä ei oikeasti saa olla.

Tämä johtuu siitä, että kunnat voivat välttyä sakoilta ja säästävät sen työmarkkinatuesta, kun työttömiä ei saataisi määräaikaan asti työllistettyä vaan kierrätetään ohi lakipykälien ja saavat korvausta työttömästä päivässä 10,09 euroa ja työttömät 9 euroa päivä.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Vähän aiheen sivusta, mutta paikallaan avaamaan plogistin tietoisuutta yrittäjän näkökulmasta sekä työllistämisestä tämänpäivän Suomessa.

https://www.msn.com/fi-fi/talous/uutiset/varustele...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset