Seppo Leskinen: asialinjalla! ryhtiä, rehellisyyttä ja tasapuolisuutta politiikkaan

Ai että, on se niin vaikeaa..

Nimittäin alle 30-vuotiaiden kolme kuukautta työttömänä olleiden määräaikaisten työsuhteiden sekä pienten yritysten irtisanomisten helpottaminen herättävät paljon keskustelua..Paljon..

Jari Lindströmin johdolla hallitus haluaa saada varsinkin nuoret työn syrjään kiinni työllistämiskynnystä madaltamalla. Mutta opposiittiolle ei sitten mikään käy, kaik on niin vaikeaa, että...

Opposiittion olisi hyvä muistaa, että edellisen hallituksen demarityöministerin johdolla työpaikat vähenivät 100 000:lla.

Nyt niitä on tullut lähes 90 000 takaisin. Nuorisotyöttömyys taas kasvoi edellisellä  vaalikaudella yli kolme prosenttiyksikköä ja tuota kuilua on yritetty tämän hallituksen toimesta korjata ja onneksi pieni kasvukin on jo saatu, mutta yhä parempaan pitää pystyä..

Näin tämmöistä tänään...

Terveisin Seppo Leskinen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Se on vaikeaa, koska se on perustuslain ja EU- direktiivin vastaista. Hallitus hukkaa suotta aikaansa asiaan.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Ja sillai tekemällä on saatu työttömyys aikaan. Voi jospa yrittäjät löisivät hanskat naulaan ja antaisivat ammattiliittojen agitaattoreille vallan kokonaan, niin nähtäisiin mihkä kaikki johtaisikaan...

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Perustuslain on kuitenkin säätänyt eduskunta. Ammattiyhdistysliikkeellä ei ole mitään tekemistä lain kanssa. Sen luulisi sinisenkin tietävän.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #8

Ymmärrän asian niin, että yhteiskuntarauhan saavuttamiseksi on annettu pikkusormi, mutta ei ymmärretty, että lopuksi se vie koko käden...Niin on käynyt, eikö?

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #9

Jos mielestäsi EU-direktiivi ikäsyrjinnästä on annettu pikkusormi, niin olkoon niin.

Jotenkin vielä ymmärrän, etteivät Sinisten ministerit tunne lainsäädäntöä, mutta se, ettei pääministerilläkään, joka on sentään entinen yritysjohtaja, ole tietoa mitä laki ja direktiivi sanoo ikäsyrjinnästä, on kyllä kaikkien tietämättömyyksien äiti.

Hallitus hukkaa nyt aikaa väärään asiaan. Sen pitäisi keskittyä siihen miten nuorille saadaan töitä. Tällaista ikarajoitteista työlakia ei voi säätää.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Turhanoloista vääntöä, yritystä keskustella asiallisesti, luovasti, listaten etuja ja haittoja.
AYlle ja sitä lähellä oleville demareille tällaiset asiat ovat pyhiä, taivas putoaisi niskaan jos ihan oikeasti yhdessä ruvettaisiin pohtimaan keinoja jotka olisivat johtamassa työelämän joustavuuden lisäämiseen.

Tero Wihuri

Tilastokikkailulla saadaan lisää velkaa?! Kokoajan porukkaa potkitaan pihalle ja hokkuspokkus se lisää työllisyyttä? Onhan tämä hallitus lisänny "työllisyyttä" millä ei elätä itseään.

Pekka Pylkkönen

Palkkasumma on kasvanut rutkasti nopeammin kuin palkat joten työllisyys on varmasti kasvanut.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Palkkasumma on kasvanut rutkasti nopeammin kuin palkat joten työllisyys on varmasti kasvanut."

Ei tuo ole looginen väittämä, varmaa on että valtion tuet elinkustannuksiin ovat lisääntyneet.

Tero Wihuri

Jos ei palkalla tuu toimeen niin mitä merkitystä on kasvulla?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Mutta niin, kyllä net pitäisi riisua "aseista"...

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Minun mielestäni tässä ei ole tarpeeksi painotettu keskusteluissa sitä että tarkoitus on että pienellä yrittäjällä on lisätyöntekijän ottamiseen pienempi kynnys. Kun tiedetään että jos osoittautuu tehdyksi väärä valinta niin on mahdollisuus päättää työsuhde ilman suuria kustannuksia.

Kaikki (lähinnä demarit ja komukat) paasaavat vain työntekijän etujen loukkaamisesta ja saavutettujen etujen murentamisesta mutta perussyystä ei paljon puhuta.

Tarkoitushan on että nuorille löytyisi aikaisempaa enemmän työpaikkoja ja sen luulisi olevan hyvä asia ja peruste toimille joiden vaihtoehtona on että nuori syleksii kattoon kotona ja turhautuu yhteiskunnan välinpitämättömyyteen.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Miltä mahtaa näyttää nuoren ansioluettelossa: "Annettu kenkää" parin kuukauden kuluttua? Kukahan palkkaa tällaisen nuoren seuraavaan paikkaan?

Tero Wihuri

Pari kuukautta ollu työkokeilus ja saanu kenkää! Tarpeeks monta ku on ollu niin rupee sopimuksetki joustaan! Sitähän tämä veromarkoista eläkettä nauttiva Sepe haluaa!

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Miten se kuuden kuukauden irtisanomisaika ei muka riitä?

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Mistähän Erkki ja Seppo löytävät näitä niin tyhmiä yrittäjiä, jotka eivät 6 kuukauden koeajan aikanakaan vielä pysty näkemään virherekrytointiaan?

Tällaisten yrittäjien kannattaa kyllä tehdä hommat itse:-(

Kyllä tässä on kyseessä selkeä pyrkimys vähän kerrallaan romuttaa työntekijöiden suojaksi rakennettua lainsäädäntöä.

Sinisiä ajatuksia ... sanon!

Tero Wihuri

Joskus muinoin pystyttiin ihminen palkkaan vaikka kadulta ja myös potkiin takas kadulle mutta sitte tuli EU ja sertifikaatit! Demarit on kyllä yksi pahin näiden tuhotyökorttien suosia Kokoomuksen kanssa mutta suurin vika on edelleen EU!

Tero Wihuri

Ottakaa myös selvää kuinka läntisen "arvoyhteisön" talouden tappajat toimii! Voitte yllättyä.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Mielestäni Suomessa irtisanominen on jo nyt helpompaa kuin Saksassa. Suomessa on koeaika joka jopa 6 kk. Ainoastaan tuotannolliset ja taloudelliset syyt aiheuttavat karenssin työnantajalle, työnantaja ei voi palkata uutta työntekijää kyseiseen tehtävään 9 kuukauteen.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Pitää muistaa, että näiden "pienten" yritysten ulkopuolelle jää vain noin 1 % kaikista Suomen yrityksistä. Erityisesti tämä pitää ottaa huomioon irtisanomisista puhuttaessa.

Ei siis ole kyse "pienestä" muutoksesta.

Kun olen tuntenut muutamia tuohon 1 % kuuluvien yritysten omistajista, niin heidän ajatuksensa poikkeavat erittäin voimakkaasti blogistin ajatuksista. Niin poikkesivat tämän lehden perustajankin ajatukset.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Irtisanomisessa on vuosien saatossa haettu molemminpuoleista etua. Sekä työnantajien että työntekijöiden.

Opiskeluaikoinani 1970 menin vapunaattona Enso-Gutzeitin Kaukopään tehtaalle kartonkikone kakkosen remppaan. Helluntaina olin jo seuraavassa firmassa samalla työmaalle. Syksyyn ja opiskelun alkamiseen mennessä olin työskennellyt neljässä firmassa kartonkikone kakkosella. Siinä oli työnjohtajalla naurussa pitelemistä, kun maanantaiaamuna ilmoitti, että mä aloitankin tänään tuossa naapurifirmassa.

Nytkin on ammatteja joissa vastaavaa tapahtuu.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Leskisen olisi hyvä muistaa, että edellisen hallituksen aikana oli lama ja nyt nousukausi. Vaikka USA:sta lähtenyt Eurooppaan levinnyt lama kenties onkin mielestäsi Suomen demarien aikaansaannosta, niin vallitsevan yleisen käsityksen mukaan maailman ja Suomen talouteen vaikuttavat lähinnä muut tekijät.

Valitettavasti hyvä tarkoitus ei oikeuta perustuslain vastaista ikään kohdistuvaa syrjintää. Se kun on vaan niin, että toisen suosiminen toisen kustannuksella on syrjintää.

Käytät populistista monitahoisten asioiden yhdistämistä juuri sillä tavalla, mikä ei johda mihinkään rakentavaan. Aktiivimallin osalta Siniset vinkuivat, miksi ei keskustelua käyty aiemmin ennen lain hyväksymistä - nyt sitten on ongelma, kun asia keskusteluttaa jo tässä vaiheessa. Miten ja milloin ne kannanotot pitäisi mielestänne oikein esittää ja keskustella?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Lama loppui 2009, mutta siittä huolimatta edellinen hallitus onnistui kurjistamaan Suomea.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ja uusi on onnistunut kurjistamaan entisestään.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #25

Pitää paikkansa, mutta edellinen hallitus kurjisti enemmän kuin nykyinen.

Tero Wihuri

Olemme luontainen jatke pohjosella silkkitiellä. Siksi nyt pitää kaikki yksityistää länsimaiseen tyyliin että ei kansa liikaa hyötyis!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Saako blogisti kuukausipalkkaa puolueeltaan näistä blogikirjoituksista ?

On tietysti blogistille sikäli helppoa yli
30-vuotiaana kansalaisena, että ei iän vuoksi tarvitse pelätä äkkipotkuja vaikka aina välillä tämä kirjallinen tuotanto sakkaakin tosi pahasti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei lisäarvoa tuottavia työpaikkoja näillä lakien säätämisillä saada. Sipilä kyllä osaa tempputyöllistämisen ja tilastojen viilailun. Lisää vain koulutusta yksityisiltä ja valtio maksaa harjoittelijoiden palkat, tällä ei Suomen taloutta nosteta.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Et Seppo näköjään ymmärrä enää nykyistä työelämää ja muistutan, että se ei enää ole samanlaista kuin ennen.

Etkä ole tuonut mitään argumentteja aktiivimallia puolustaessasi. Parempi on sinun istua kiikkutuolissasi ja kiikuttele sen verran nopeasti, että tuolisi menee rikki ja saat sillä tavoin työllistettyä edes pari käsityöläistä rakentamaan uuden kiikkutuolin ja varmista vielä, että eivät tee liian kestävästä puusta vaan halvasta ja helposti murentuvan tuolin, että voit tilata viikoittain uuden kiikkutuolen.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Minä kuule harvoin kiikkustuolis, vaikka tuo perintötuoli tuos nurkas onkin..Minähän rullaluistelen pitkiä piitkiä kilometrejä...

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@26. Heitä rullaluistimistasi rullat pois ja hanki puiset rullat tilalle, niin saat ostettua roiman kasan rullavaraosia vaihtamaan päivittäin ja työllistät näin hyvin suomalaista työvoimaa. Älä osta jarrupalaa, saat rullat kulumaan nopeammin, jos osaat jarruttaa rullaluistimillasi ilman jarrupalaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Asontoautollasisko luistelet ?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Suomen pääministerit alkaen Anneli Jäätteenmäki

Tätä listaa kun katsoo. Puolueet jotka ovat ryssineet meidän kaikkien Suomalaisten hyvinvoinninin, tuskin mikään yllätys.

KESK–SDP–RKP

Helsinki
(s. 1955) 17. huhtikuuta
2003 24. kesäkuuta
2003 Keskusta 68. Jäätteenmäki KESK–SDP–RKP
(Enemmistöhallitus) [96]
[97]
2003
Matti Vanhanen 2008-05-29.jpg Matti Vanhanen
Uusimaa
(s. 1955) 24. kesäkuuta
2003 19. huhtikuuta
2007 Keskusta 69. Vanhanen I KESK–SDP–RKP
(Enemmistöhallitus) [98]
[99]
[100]
19. huhtikuuta
2007 22. kesäkuuta
2010 70. KESK–SDP–RKP
(Enemmistöhallitus)
2007
Finlands statsminister Mari Kiviniemi, Nordiska radets session 201.jpg Mari Kiviniemi
Helsinki
(s. 1968) 22. kesäkuuta
2010 22. kesäkuuta
2011 Keskusta 71. Kiviniemi KESK–KOK–RKP–VIHR
(Enemmistöhallitus) [101]
[102]

Jyrki Katainen 2014-03-07.jpg Jyrki Katainen
Uusimaa
(s. 1971) 22. kesäkuuta
2011 24. kesäkuuta
2014 Kokoomus 72. Katainen KOK–SDP–RKP–VAS–VIHR–KD
(Enemmistöhallitus) [103]
[104]
2011 Sauli Niinistö
Sauli Niinistö 2013-09-10.jpg
(2012 lähtien)
Alexander Stubb 2014-10-27 (2).jpg Alexander Stubb
Uusimaa
(s. 1968) 24. kesäkuuta
2014 29. toukokuuta
2015 Kokoomus 73. Stubb KOK–SDP–RKP–VIHR–KD
(Enemmistöhallitus) [105]
[106]

Juha Sipilä 18-4-2015.JPG Juha Sipilä
Oulu
(s. 1961) 29. toukokuuta
2015 Virassa Keskusta 74. Sipilä KESK–KOK–PS/SIN
(Enemmistöhallitus) [107]
[108]
2015
Tiedot numeroina
Tässä on lueteltu pääministerit aakkosjärjestyksessä, toimijärjestyksessä ja pääministeripäivien määrän järjestyksessä. Nykyisen pääministerin Juha Sipilän osalta pääministeripäivät päivittyvät itsestään.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Tässä on nähtävissä työntekijöiden pelko että potkuihin tulee lärvi sanktio käyttöön, pelko ei sinällään ole aiheeton.
Toisaalta yrittäjä voi käyttää vuokratyövoimaa niinkuin nykyisin käytetäänkin.
En ole ihan vakuuttunut tälläisestä helpomman irtisanomisen laista, määräaikaisills työsuhteilla voi varmistaa epävarman tilanteen.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Nämä Leskisen avautumiset on parasta huumoria ikiinä. Persut eiku siniset tms. ovat kääntäneet maailmantalouden nousuun mahdottoman hienoilla toimenpiteillään. Lindströmille nobel.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Lisääntyivätkö työpaikat hallituksen toimien ansiosta, vai johtuiko kansainvälisestä suhdanteesta.

Kun työpaikkoja vähenee, yleensä hallitukset syyttävät kansainvälistä suhdannetta, kun ne lisääntyvät, niin mieluusti ansiot otetaan omaan piikkiin.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kyllä siinä kuulemma on osansa hallituksen toimillakin..

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Niin kuulemma. Se osa taitaa olla siinä, ettei hallituksen toimilla estetä.

Mutta entä ne hallituksen toimet työttömyyden lisääntymisen aiheuttajana?

Entä kilpailukyvyn heikkenemisen aiheuttajana johtuen liian suurista elinkustannuksista?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset