Seppo Leskinen: asialinjalla! ryhtiä, rehellisyyttä ja tasapuolisuutta politiikkaan

Li Andersson - marxilainen kommunisti

Li Andersson on määritellyt itsensä marxilaiseksi. Andersson mitä ilmeisimmin ihailee aatetta, jonka teorioiden vaikutuksista miljoonat ihmiset ovat saaneet kokea köyhyyttä, kurjuutta ja diktatuuria..

Anderssonin ja Arhinmäen puolue on siis marxilainen puolue tai sillä on ainakin marxilainen puheenhoitaja Li Andersson...

No ei tuossa nyt mitään ihmettelemistä sinänsä.  Pääasiahan on,  että totuuden ilmoille heittää..

Lähde: Verkkouutiset ja Soinin Ploki 

Li Andersson: Kyllä, olen marxilainen

Terveisin Seppo Leskinen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olisi mielenkiintoista kysyä millä keinoin vasemmistoliitto aikoo lähteä edistämään marxismiin olennaisesti kuuluvaa "proletariaatin diktatuuria" ja ketkä sen diktatuurin hallitsijoiksi valittaisiin ja millä tavalla.

Pekka Iiskonmaki

Li on muoti ja -leipäkommunisti virkansa puolesta.

Ei köyhät Litä kiinnosta, vaan helppo ura ja raha.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Ihan pienen pieni henkilökohtainen kokemukseni sote-uudistukseen liittyen tukee kirjoittajan näkemystä. Ainakin sote-asioita Li katsoo vain puolueensa/oman etunsa läpi. Odotin jotain muuta. Tosin voin kertoa saman muistakin puoluejohtajista tai heitä lähellä olevista. Vain Kokoomuksen ja RKP:n osalta ei ole tuntumaa.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Eikös marxilaisuuden mukaan ainoaa oikeaa työtä ole raskas ruumiillinen työ. Työn laadulla ja tehokkuudella ei ole merkitystä, kunhan vain paska lentää ja hiki roiskuu ja lapiomiehiä on silminkantamattomiin.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Missäs Marx taas sanoikaan noin?

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Tuskin missään, mutta ei se ole tärkeää, sillä näin nämä asiat koetaan.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Konttinen kirjoittaa pelkkään tietämättömyyteen perustavaa luulottelua. Karl Marx ei ole koskaan kirjoittanut noin.
Hän kyllä eräässä yhteydessä kommentoi häntä liian innostuneesti ja ymmärtämättömiin ihailijoihinsa, että jos he noin ajattelevat niin hän ei ole marxilainen.

Pekka Iiskonmaki

#21
Maxilaisleniniläinen punikki totesi, että porvareita roikkuu sähköpylväissä kuin etelän hetelmiä, kun heillä on valta.

Siten voi punaisten kohtelua pitää suorastaan paapomisena täysihoidossa.

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Marxilaisuus on kaikissa länsimaissa valtiovallan erityisessä suojeluksessa. Kommunistijoukkomurhaajakrääsää saa myydä ihan vapaasti vaikka kyseiset rikolliset ovat vastuussa kymmenien miljoonien ihmisten murhista. Kaikki länsimaat suojelevat Antifa-terroristiorganisaatiota jota Li Anderssonkin fanittaa. Siitä on helppoa vetää johtopäätös että länsimaat ovat siirtymässä asteittain marxismiin.

Gulakit tulevat, varaa hakkusi ennakkoon. Hyvä esimerkki läntisestä demokratiasta? on Saksa jossa on tällä hetkellä noin 19.000 toisinajattelijaa vankilassa mielipiteistään. Mielipiteet ovat liian nationalistisia ja omaa kansaa puolustavia.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Saksassa on tällä hetkellä vankilassa vähän päälle 60 000 henkeä.
http://www.prisonstudies.org/country/germany

Tästä joukosta muka melkein kolmannes on telkien takana mielipiteistään. Höpsistä.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Abdullah Nassirin kirjoitus on silkkaa roskaa. Missään maassa ei mikään poliittinen näkemys ole valtiovallan erityisessä suojelussa. Pois lukien tietysti pohjois-Korea. Kiina ja Kuuba ainakin osittain ja on toki muitakin maita joissa toisinajattelevista ei pidetä. Venäjäkin kuuluu tähän kerhoon. Hurjin tilanne on tällä hetkellä Myanmarissa. Alla linkki mitä maassa tällä hetkellä tapahtuu.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005565536.html
Nassirin väitteet, että Saksassa on 19000 toisin ajattelevaa vankilassa on ylikehittyneen mielikuvituksen tuotetta.
Suosittelisin, että kääntyisit ammattiauttajan puoleen. Kirjoituksesi on selvä avunhuuto!

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Kommunismissa aatteena ei ole itsessään mitään ihmisvastaista, tai vihan lietsomista. Onhan kristinuskon nimeenkin tapettu ihan älyytömästi porukkaa samoin, kun kommunismin. Kommunismi toki mahdolistaa psykopaattien valtaannousun. Esimerkiksi kansanllissosialismi ja laajemmin fasismi on hyvin pitkälti ihmisvastainen aate, johon itseensä kuuluu "vääränlaisten" ihmisten alempi arvoisuus.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Viitataankohan gulakeilla kulakkeihin vai gulageihin?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näinhän Li sanoi: ''kyllä, mikäli sillä tarkoitetaan ymmärrystä siitä, että on olemassa työn ja pääoman ristiriita''

Mä olen samaa mieltä, ja sitten taitaa olla marxilaisia Suomessa paljon. :)

Sinisille tietysti se pääoma onkin merkittävämpi, kuin työläisen asema, se asia on siis nyt sitten tullut selväksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Perustin ensimmäisen kommenttini blogin sisältöön enkä tutkinut sen täsmällisyyttä viestin antajana.

Mutta en ole edes sitä mieltä, että työn ja pääoman välillä on ristiriitaa. Pääomaa tarvitaan aina ihmisten työllistämiseksi. Mitään investointeja ei voi tehdä ilman pääomaa. Pääoma on vain tarkoitusta varten säästettyä rahaa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#6
Pääoma on vain tarkoitusta varten säästettyä rahaa.
..............

Tai sitten "pääoma" on "tehty" pankissa ja se lainataan korkoa vastaan eteenpäin.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Li Andersson poliitiiko, jonka sanomisia on vääristelty eniten.

Persuthan väittää, että Andersson sanoi vasemmiston väkivallan olevan parempaa ja tekivät youtubeen videonkin, jonka otsikoksi laittoivat "Li Anderssonin mielestä vasemmiston väkivalta on parempaa". Ongelma on, että Andersson ei ole koskaan näin sanonut, ei edes viedolla, mutta kun totuudella ei pärjää, niin pitää valehdella.

Persujen mottohan on: "onko tarina tosi vai ei, sillä ei ooe väliä, näin ne asiat koetaan" sitten kun puoluetta johdetaan psykopaattisten ja hieman harhaisten ihmisten kokemuksilla, eikä faktoilla, niin soppa on valmis.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Li sanoi sanantarkasti näin: ”Se vasemmistolainen väkivalta on erityyppistä kuin äärioikeiston. Se ei kohdistu ihmisryhmiin. … Se yleensä kohdistuu niinku yhteiskunnallisiin rakenteisiin – eli silloin se kohdistuu siihen valtiokoneistoon – kuin yksittäisiin ihmisryhmiin".

Kun ottaa huomioon, että rauhallisessa ja varsin suvaitsevassa Hollannissa vasemmistolainen ympäristöaktivisti Volkert van der Graaf ampui kuoliaaksi poliitikko Pim Fortuyn:in ja äärivasemmistolaiset pakottivat poliitikko Hans Janmaat:in vaimon, Wil Schuurman:in, hyppäämään heidän sytyttämästä rakennuksesta (jalka jouduttiin amputoimaan), niin Iiro on oikeassa: "onko tarina tosi vai ei, sillä ei ooe väliä, näin ne asiat koetaan".

https://en.wikipedia.org/wiki/Wil_Schuurman

Terveisin, ei-persu eikä sininenkaan.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #33

Taisi olla puhe lähinnä Suomessa tapahtuvasta väkivallasta siinä ohjelmassa. Li on varmasti hyvin tietoinen vasemmiston väkivallasta Euroopassa, etenkin 70-luvulla.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #33

Tässä tapauksessa on sama, kuin minä lähtisin jotenkin yhdistelemään Coxin murhaa ja perussuomalaisia. Li on kuitenkin tuominnut esim. G8-kokouksen aikana tapahtuneet levettomuudet, vaikkei hänen olisi tarvinnut. Persut ja persuhenkiset on jatkuvasti vaatimassa vihervasemmistoa tuomitsemaan milloin mitäkin, mutta itse eivät edes pahoittele PVL:n väkivaltaa. No miksi olisivatkaan pahoillaan, hyvää pataahan nuo on ja Huhtadaarikin kehui isänmaallisiksi.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Minua ärsyttää tämmöiset blogit jossa johdetaan ihmisiä tietoisesti harhaan otsikkoa myöten.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Peruswuomalaisuus ja oikeistopopulismi yleensäkin perustuu juurikin tähän.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Marx oli hyvä mies ja hänellä oli paljon viisaita ajatuksia, mutta hänen oppejaan on käytetty väärin. Samaa voi sanoa myös Jeesuksesta ja hänen seuraajistaan. Kyllä ihmiskunta onnistuu pilaamaan kaikki hyvät aatteet.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Marxin henkilökohtaisesta hyvyydestä tai pahuudesta en tiedä, kun en ole perehtynyt hänen henkilökuvaansa. Mutta hänen oppinsa sosialistisesta yhteiskunnasta, jonka lopputulemana tulee olemaan kommunismi, oli filosofistisessa mielessä mielenkiintoinen utopia.

Tuon utopian pohjalle, tai pikemminkin sen nimeä keppihevosena käyttäen, alettiin sitten pystyttää mitä julmimpia verisiä diktatuureja. Osasyynä oli Marxin virheellinen ajatus siitä, että sosialismia kohti voi edetä vain (väkivaltaisen) vallankumouksen kautta.

Tosiasiassa vaikuttaa siltä, että Marxin sosialistiselle yhteiskunnalle viitoittamat asiantilat tulevat jossain muodossa vääjäämättä toteutumaan yhteiskunnan struktuurin ja teknologisen kehityksen kautta. Jopa Marx itse oli korostanut kapitalismin välttämättömyyttä vaiheena ennen sosialismia. Hän ei missään nimessä olisi ehdottanut feodaaliselle Venäjälle sosialistista vallankumousta, vaan lähti ajatuksesta, että sosialismi tulee toteutumaan kehittyneissä yhteiskunnissa aikaisemmin.

Bismarckin tiedetään todenneen luettuaan silloisen uuden filosofin julistuksen, että "sosialismi on sen verran mielenkiintoinen teoria, että sitä voisi kyllä kokeilla, jos vain jostain löytyisi kansa, jota ei tarvitsisi lainkaan sääliä".

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Silloin ei Bismarck arvannut, että sitä sosialismia tullaan kokeilemaan Saksan kansaan kansallissosialismin muodossa.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Marx oli hänkin aikansa lapsi. Kommunistinen manifesti on vuodelta 1848, ja silloin ei vaikuttanut kovin todennäköiseltä, että yhteiskuntaa voisi muuttaa äänestämällä. Tämän vuoksi oli helppoa ennustaa vallankumouksia.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #19

"silloin ei vaikuttanut kovin todennäköiseltä, että yhteiskuntaa voisi muuttaa äänestämällä"

Tältä osin yhteiskunta ei ole muuttunut mitenkään.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#11:
Marx on kyllä antanut tutkimukselle hyviä virikkeitä ja tehnyt hyviä havaintojakin, mutta yhteiskunnan rakenteiden suunnittelijaksi hänestä ei ollut. Aikanaan tavattiin sanoa, että kommunismi oli hyvä aate, mutta jätkät pilasi. Nyt, kun niillä piirustuksilla rakentamista on toistuvasti yritetty ja toistuvasti yhtä katastrofaalisin tuloksin, on kyllä pakko uskoa, että vikä on piirustuksissa eikä rakentajissa. Tuorein esimerkki on Venezuela joka vuonna 2012 oli YK:n onnellisuusraportin mukaan maailman 15. onnellisin maa ja viisi vuotta myöhemmin oli romahtanut sijalle 105.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pitää sinisten nyt jostain kirjoittaa, onista asioista ei paljon olekaan puhuttavaa :)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No niinpä se sinisistä kirjoitteleminen on jäänyt lähinnä petterin toimeksi...

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Ymmärrän "sinisten" hädän. Puolentoista prosentin kannatuksella pitääkin Soinin lailla ja häneen vedoten kirjoittaa kaikenlaista vääristelyä. En tarkoita, että kyseessä olisi väärinkäsitys. Miksi? Koska kyseessä on tietoinen valehtelu ja vääristely. Kyseessä on Soinin hätä, kun tuli lahjoitettua puolue tunnetuille rabulisteille. Seppo Leskinen ei tätä kuitenkaan ymmärrä, mutta suhtaudun häneen kaikella ystävyydellä hyväntahtoisesti.
Soinikin saa jatkaa tuota epätoivoista mölinäänsä jos se hyvältä tuntuu.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #22

Ajatusten Laanaoja on jälleen lähtenyt keväällä virtaamaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Mikä on Sininen ja sätkii nurkassa, voidaan kohta kysyä...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Asiayhteydestä päätellen Li Andersson.

P.S. Sairaanhoitaja lähti kotiin jo pari tuntia sitten

Käyttäjän StacyPullasorsa kuva
Stacy Siivonen

Nyt kun kerta Li on ollut rehellinen, niin vastavuoroisesti te Siniset voisitte kertoa, mitä te olette ja miten teidän isminne on vaikuttanut maailman hyvinvointiin.

Minä olen anarkokommunisti.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Kun listataan 1800-luvun ajattelijoita, Karl Marx ja Friedrich Engels ovat siitä ihan tärkeimmästä päästä. Jo heidän tuotteliaisuutensa määrä on kunnioitusta herättävää: Kansalliskirjaston piippuhyllyllä on toista hyllymetriä Megaa eli Marxin ja Engelsin koottuja kirjoituksia (Marx-Engels-Gesamtausgabe). Niiden sisältämien kirjoitusten aihekirjo on päätä huimaava: taloustiedettä, filosofiaa, historiaa, uskontoa, biologiaa, teknologiaa etc.

Itse tunnustaudun ihan pakottamattakin marxilaiseksi historiantutkijaksi - tai ainakin niinä päivinä, kun en nojaa Annales-koulukunnan oppeihin. Itse asiassa varhaismodernin Euroopan historiaa ei voi ryhtyä avaamaan lainkaan, jos sulkee ehdoin tahdoin silmänsä tuolloin vallinneelta sääty-yhteiskunnalta ja sen sisäisiltä luokkaristiriidoilta. Dialektinen materialismi on sekin jo niin metodien valtavirtaa, että antimarxilaisina itseään pitävät tutkijatkin jatkuvasti argumentoivat siihen perustuen ihan huomaamattaan. Marxilainen teleologia kommunismiin johtavasta historiankehityksestä on toki ongelmallinen, mutta niin ovat muutkin teleologiat: nationalistiset ja liberaalit.

"Ihmiset tekevät itse historiansa, mutta he eivät tee sitä mielensä mukaan, he eivät tee sitä omavalintaisissa, vaan välittömästi olemassa olevissa, annetuissa ja perinnöksi jääneissä olosuhteissa."
Karl Marx, Louis Bonaparten brumairekuun kahdeksastoista (1852).
Tätä Marxin historianfilosofista oivallusta ei kukaan ole vielä uskottavasti kyennyt kyseenalaistamaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Onko oleellista tunnistaa mihin joukkoon pitäisi kuulua joiltakin ajatuksiltansa?

Käyttäjän jonirikkola kuva
Joni Rikkola

Piti sitten tälläinen idiootti puheenvuoro tehdä tyyliin, ''kunhan nyt sain tölväistyä LI Andoerssonia.''
Viisivuotiaan tasolla toutettua, alenna toista jaylennä itseäsi. Sinisen tulevaisuuden poltiikka on pahentanut Suomen tilaa, peruuttamattomasti. Sininen tulevaisuus raiskasi Suomineidon.

Parempi se marxilainen kommarikin kuin asininen tulevaisuu,s joka on takaluukussa kuskattu eduskuntaan ja valheella valittu vaaleissa.

Parempi kommari kuin iso korruptoitunut vitsi.

Ps kommunismeissa ja jopa Venäjän diktatuurissa vähenee köyhyys, porvarillisessa Suomessa se kasvaa ja on vaalikauden päätteeksi suurempi kuin Venäjällä. Eli Sinisen tulevaisuuden hallitus ei pysty edes samaan kuin Putin.
Näitä kamalia lukuja lukiessani tajusin, että tällaiset porvarillisten kommarihaukkujien todellisuus on vain pelkoa ja vihaa, eikä perusu faktoihin. Heidän poliitiikaansa ei ole enää puolustusta, vai jhmuiden hakkumista ja valehtelua.
Mutta mitäpä sininen tulevaisuus ja sen jäsenent osaisivat muuta kuin soinilaisen räksyttämisen ilman faktoja. Muuta leivisköiksi ole annettu kuin populismia, koska valhetta ei voi perustella.
Ryhdikkyys oli Sepolta hukasta

JA jos tutkii tarkaan marxilaisuuden tai kapitalsimin kmarkkinatalouksinenn, niin milemmat ovat toimivia malleja ihanteina. Valitettavasti ne pilaa porvarillinen ahneus ja vallanhimo. Tietämättömyys on normaalia, mutta kun haukkuu asioita joihin on itse syyllinen, se on jo tyhmyyttä. Jos mikä niin nykyhallituksen politiikka on kommunistista ja diktatuurimaista. - Työ on vastuu, ei markknatalouden mukainen ansainta keino. Sitähän olette hokeneet hallituksessa ja halunneet kiristää nimen omaan työttömien oloja,kun eivät suostu muuten kommunistiseen malliinne myymään työtään tappiolla vai osallistuakseen kommuuniinne.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Heh... porvarillisen Suomen julkiset menot ovat maailman korkeammasta päästä sosialismin tasoa mitaten.

Miten nopeasti kommunismista siirryttiinkään ultraliberalismiin Venäjällä ja Kiinassa - ja monissa muissakin vasemmistodiktaruureissa.

Rikkola on aito Leninin valittu.

Käyttäjän jonirikkola kuva
Joni Rikkola

Kovin on älyllisesti laihaa tuo antisi. Oleta piilokommunisti, et vain tajua sitä.

Alla on porvareiden 15v lopputulema sinisten ja persujen kera. Suomesta tehty Neuvostoliitto työvelvitteineen ja valtion maksaminen 'sositurvineen' lue kansalaispalkka, jonka valtio maksaa 'näennäispalkan' päälle, että työntekijä elää seuraavaan työpäivään. Jos katsot tänääkin kuin porvreista uutisoidaan ja he huutavat, työn velvoitetta ja ilmaisia töitä, osallistavaasosiaaliturvaa, eli ommunistista kansalaisrahaa osallistumisesta kommuuniin.

Noin 12 prosenttia eli 660 000 suomalaista elää puolestaan suhteellisessa köyhyydessä eli heidän tulonsa alittavat EU:n suhteellisen köyhyysrajan. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/207067-600-669-eu...

Ja määrä kasvaa!

Suomessa köyhyys- tai syrjäytymisriskissä oli 16,8 prosenttia
Väliaikaisesta köyhyydestä kärsi 2014 800 000 henkilöä ja määrä kasvaa
https://yle.fi/uutiset/3-7436047

Venäjällä vuosina 2017-2019.

Yksityisen kulutuksen ennakoidaan kasvavan 1,8 prosenttia tänä vuonna ja 2,5 prosenttia vuosina 2018-2019. Samalla myös köyhyyden ennakoidaan vähentyvän. Köyhyysrajan alapuolella elävien ihmisten määrä laskee Maailmanpankin ennusteen mukaan tänä vuonna 13 prosenttiin viime vuoden 13,5 prosentista. Vuonna 2018 se alenee 12,3 prosenttiin ja vuonna 2019 jatkaa laskuaan 11,6 prosenttiin, raportti ennakoi.

Ja kun lasketaan päälle Suomen valtion ja kuntien velka sekä EU takaukset ja vastuut, yritystakaukset per suomalainen ja verrataan venäläiseen, Suomalainen on 10 vuoden palkat velkaa

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Itselläni on kirjahyllyssä muiden kirjojen joukossa myös Marxin pääoma, jota joskus selailen. Aina, kun tarttuu kirjaan, on syytä huomioida ajankohta milloin ja missä olosuhteissa ja millä tiedoilla tuo kirja on kirjoitettu ja tämä koskee kaikkea kirjallisuutta, myös raamatusta aina koraaniin.

Käyttäjän juhawelling kuva
Juha Welling

Olipa nyt hieman väsynyt tulkinta Anderssonin sanomisista.

Oletko varma, että hän "ihailee aatetta, jonka teorioiden vaikutuksista miljoonat ihmiset ovat saaneet kokea köyhyyttä, kurjuutta ja diktatuuria.." Ai kappas, eihän se ole omaa tekstiäsi vaan Soinin plokista copypastettu.

Ehkä hän tosiaan ihailee aatetta, mutta miltä osin? Sen jätät kätevästi kertomatta(tai siis Soini jättää..), joten teen sen puolestasi (lainaus verkkouutista):

Vasemmistoliiton puheenjohtajaa Li Anderssonia on haastateltu torstain Iltalehdessä. Häneltä kysytään Hufvudstadsbladetin haastattelusta 25.3.2018.

– Kyllä, minä olen marxilainen! Ainakin jos lähdetään pääoman ja omistamisen, työn ja vapauden analyysista. Se konflikti määrittelee yhä nykypäivän työmarkkinoita, Li Andersson sanoi Hbl:ssa.

Andersson totesi asian tulevan ”yhä enemmän ajankohtaiseksi tulevaisuudessa”, jos yhteiskunnassa työt ja työntekijät vähenevät, ja pääoma ja voimavarat keskittyvät yhä voimakkaammin yksityisille.

– Jos me nyt menemme yhteiskuntamalliin jossa palkkatyö vähenee, on meidän mietittävä muita tapoja jakaa voittoja ja hyvinvointia. Meidän on verotettava yrityksiä ja pääomaa enemmän. Jää nähtäväksi, jaetaanko se kansalaispalkalla vai jollain muilla tavoin."

Onhan se tosin helppoa poimia yksi lause ja jättää muu ympärillä oleva huomioimatta. Tulkita sitten lausetta logiikalla, joka vastaa vaikkapa seuraavaa.

Joku sanoo :
"Kyllä, olen kristitty siltä osin että kultainen sääntö ja rakkauden kaksoiskäsky ovat yhä ajankohtaista elämänohjeita..."

Toinen tulkitsee:
"hän on määritellyt itsensä kristityksi ja mitä ilmeisimmin ihailee aatetta, jonka teorioiden vaikutuksista miljoonat ihmiset ovat saaneet kokea köyhyyttä, kurjuutta ja diktatuuria.."

Mut ajattelu on nii raskasta. Helpompi lainailla ja leimailla menemään.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

38. Eikö ole kiva lukea Soinin totuuden julistusta kuitenkin?
Taisin mainita lähteet, vai?

Käyttäjän juhawelling kuva
Juha Welling

Kritisoin kirjoitusta sen väsyneestä ajatuksettomuudesta ja ontuvasta logiikasta jonka tarkoitus ainakin itselleni aukesi lähinnä Anderssonia leimaavana tekstinä ilman yritystäkään esittää omia perusteluja.
Ehkä sinusta on kiva lukea tämän tasoista kirjoittelua, kun sitä myös eteenpäin jaat. Itse en koe sitä mitenkään erityisen "kivana".
Ymmärsitkö kritiikkiäni, vai menikö se ihan ohi? Jos meni, niin tarkenna mitä hait kirjoituksellasi.
Lähteen mainitsit hienosti, siitä plussaa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #46

Päivän valoa pimeydessä vaelteleville kommunisteille....

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Marxisteille Kansallissosialismin 12 miljoonaa uhria ovat osoitus kapitalismin absoluuttisesta pahuudesta, mutta Kommunismin 100 miljoonaa kuolonuhria vain merkitsevät, ettei munakasta voi tehdä rikkomatta munia.

Aina sitä ihmettellee että ihmiset on kaikkien hullujen ideologien viemä.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Mikäli kuuntelee pelkästään puoluejohtajien sanomisia, niin Li Andersson on porukasta terävimmästä päästä. Olen hänen kanssaan hyvin eri mieltä monista asioista, mutta en pysty kieltämään Lin olevan parhaita.

Vaikka olen hänen kanssaan eri mieltä monista asioista (lähes kaikista?), niin luottaisin Li Anderssoniin pääministerinä yllättävän paljon. Uskoisin hänen yrittävän toteuttaa niitä tavoitteita, jotka hän on tuonut julki.

Jostain pelleporukasta ei moista voi edes kuvitella.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Charles Ponzi oli myös hyvä puhumaan ja sai monet luottamaan itseensä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Luin kerran, että esimerkiksi terveystyö oli natsisimin keskeisiä ajatuksia.

Toimintamuotoja olivat tupakoinnin vastustamiskampanjat, asbestirajoitukset, työturvallisuus- ja turvallisuussäännökset jne.

Voisiko joku suomen politiikko tai terveysviranoimainen vastata, että joo olen natsi jos sillä tarkoitetaan tätä terveystyötä?

Tai sanoisi samoin muutamista muista heidän hankkeistaan?

Li Andersson viittasi työn ja pääoman ristiriitaan ja sanoi siinä mielessä olevansa Marxilainen. No mitä sillä on väliä? En minä äänestäisi vasemmistoliittoa kuitenkaan.

https://www.youtube.com/watch?v=ACcPd6ohy_g

Tässä yksi tyylinäyte.

https://www.youtube.com/watch?v=MP7nURV1mEc

Tässä seuraava, katsokaapa mitä seläntakana heti lukee.

Minusta meidän on uskottava ilman muttia, että marxilainen on marxilainen. Ei kai tuo muuten sitä aina esiin tuo. Elististinen kultalusikka suussa syntynyt 70 lukulaisen nykykopio.

Voihan marxilainenkin välillä puhua järkeviä. Lopulliset tulokset ovat sitten tiedossa, kun nuo edellä mainitut ristiriidat on ratkottu..

Voihan feministienkin jokin hanke edistää tasa-arvoa, vaikka yleisesti heidän tekemisensä liittyy lähinnä tiukkaan edunajoon sukupuolen perusteella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset