Seppo Leskinen: asialinjalla! ryhtiä, rehellisyyttä ja tasapuolisuutta politiikkaan

Aktiivimalli vahvisti...

Aktiivimalli vahvisti sen, että osa työttömistä ei välitä tai halua mitenkään aktivoitua, vaan mieluummin haluavat viettää huoletonta vapaa-aikaa toisten kustantamana. No mikäs siinä, valinta sekin..

Sitten tuossa porukassa on varmaan myöskin niitä, jotka ovat luottaneet opposiittioon sokean lailla toivossa, että kyllä se koko aktiivimalli perutaan tai ainakin siihen tehdään tarvittavia muutoksia siihen suuntaan, ettei niitä päivärahoja leikata kuitenkaan - ainakaan minulta.

No totuus on nyt sitten jokaisen edessä. Saas nähdä miten seuraava jakso menee pikkasen pienemmällä korvauksella? Saako useimmissa aikaan uutta aktivoitumista, vai tyytyäkkö pikkasen pienempään korvaukseen jatkamalla totutulla mukavuusalueella ja yrittämällä hakea sosiaalitoimistosta kompensaatiota menetetylle työttömyysrahalle. Elämme näitten kysymysten äärellä mielenkiintoisia aikoja..

Tän parempaan en tänään pystynyt....

Seppo Leskinen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (64 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Vähäinen olikin kontribuutiosi, eläkevaari Leskinen.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kiitosta vaan. Eihän näin kiirastorstaina suuria....

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

En malta olla nostamatta jälleen esiin asiasta oikeuskanslerille tekemääni kantelua, jossa totean mm.: "-isä siis joutuisi maksamaan suurempaa elatusmaksua siksi, että lasten lähivanhempi (tässä esimerkissä äiti) ei ole täyttänyt aktiivimallin ehtoa."

Kantelu kokonaisuudessaan: http://juhanivehmaskangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

* * *

Saattaa olla, että niiden joukossa jotka eivät aktiiviehtoa ole täyttäneet on paljon toimeentulotuen saajia jolloin leikkaus ei käytännössä vaikuta mitään.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Mihin jokaisena vuotena uudet ikäluokat katoavat koulujen pulpeteista? Luulisin, että töihin..No mikä on se porukka, jotka ovat olleet työttöminä vuosikausia. Hyvänä esimerkkinä aktiivimallin ensimmäinen vastustaja. Työttömänä laiskuuttaan 9 vuotta.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Hänen laiskuuteensa en ota kantaa, koska en henkilö paremmin tunne, enkä itse asiassa koko henkilöstä mitään tiedä.

Uutisten mukaan ammattiopinnot keskeyttää 10%, ja noista loppujen lopuksi puolet jää loppuviimeksi täysin ilman tutkintoa.

Olen varma, että yhä on töitä joita pystyy tekemään peruskoulupohjalta, ja veikkaan, että aina sellaisia töitä tulee olemaan.

Olen myös sitä mieltä, että: Uutistiedon mukaan noin 10% ammattitutkintoa suorittavista (ymmärtää) keskeyttää opintonsa ennen kuin valmistuu. Mielestäni keskeyttäminen on todella fiksu teko silloin jos oikeasti huomaa, että ala ei ole lainkaan sitä mitä haluaa tehdä.
Tarkemmin: http://juhanivehmaskangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Blogisti:

Aktiivimalli vahvisti sen, että osa työttömistä ei välitä tai halua mitenkään aktivoitua
...................

Mistä sinä tiedät kuinka moni on hakenut töitä ja kuinka ahkerasti sitä saamatta?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Eihän sinulla näkynyt minkäänlaisia argumentteja vaan ontuvia, mitkä perustuvat vain sinun harhaiseen mielikuvaasi.

Bloggaile vasta sitten, kun sinulla on oikeasti faktatietoa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kerro Topi, kerro niitä faktatietoja...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

No minäpä voin kertoa faktatiedon omasta puolestani. Hain kuluvan kvartaalin aikana kahta oman alani valtion virkaa, joista toinen oli sijaisuus. Minua ei kutsuttu edes haastatteluun, vaikka hankkimieni asiakirjojen mukaan työkokemukseni oli pisin. Molemmmissa tapauksissa virkaan valittiin minua nuorempi henkilö. Että sellaista reilua menoa valtiolta. Hakemuksetkin piti lähettää vanhanaikaisesti paperisina.
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Yhdyn Rantakiven näkemykseen, että aukoisit päätäsi asioista, joista jotakin tiedät.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #9

Sekö, kun et tullu valituksi valtion virkaan, tekee valtion touhut epäreiluksi?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #11

Lienetkö jo todella noin vanhuudenhöperö, kuin annat ymmärtää? Oletan, että sentään luit koko kommenttini.

"Rakenne on myös ikäryhmittäin varsin selkeä. Nuoremmissa ikäryhmissä, etenkin ikäluokassa 20–24 vuotta, työtuloja on suhteellisesti useimmalla työttömien perusturvan saajalla. Aktiivimallin ehtoa työhön osallistumisesta on siten erityisen vaikea täyttää, jos on vanhempi mieshenkilö. Nuorilla naisilla on hieman helpompaa."
http://tutkimusblogi.kela.fi/arkisto/4495

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #9

Ellei toisella sitten ollut paremmat arvosanat, tai sopivampi tutkinto, niin minä olisin sinun asemassani lähtenyt raakasti väittämään, että on syntynyt (työ)syrjintäolettama, ja sitä rataa. Turha nurista jos... [ei uskalla/ymmärrä?]

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #24

Projekti on työn alla...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Sepon sekavat selitykset ja kommentoinnit huomioiden ei todellakaan ihme että Sinisten kannatus on niin olematon kuin se on! :)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Onhan tässä kuitenki yksi hyväpuoli, jos sintujen kannatuksessa jotain muutosta tapahtuu, niin se voi olla vain paarempaanpäin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Onko työttömyydestä kirjoittaminen sallittua vain, jos itse on työtön?

Voisitko ajatella, että tämä on yhden ihmisen näkemys työttömyydestä ja työttömistä? Ei Leskinen lopeta (onneksi) kirjoittamista vain siksi, että sinä haluat.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@56. Ööh... Osoititko sen minulle? Sinun pitää oppia käyttämään numerojärjestelmää tähän tyyliin @21. tai #21., koska tämä kuoleva Drupal-järjestelmä sekoittaa listauksen ja ei osoita kenellekään. Siksi Uusi Suomi joutuu taistelemaan ongelman kanssa, että mikä tulisi alustan korvaavaksi, joka kestäisi monta vuotta.

Minä olen valittanut asiasta ja Uusi Suomi ei välittänyt pätkääkään varoituksistani ja nyt heillä se vasta tulee konkreettisesti käsille.

Ei Leskisen höpinät minua kiinnosta vaan annoin kritiikin, että hän höpisee tietämättömyyttään asioista, joista hän ei tiedä yhtään mitään.

Leskinen voi blogata vain silloin, kun hän on lukenut, oppinut ja esittää blogissaan sellaisia tosiasioita.

Tähän mennessä Leskinen on esittänyt vain höpöjä melkein koko ajan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #60

Osoitin sinulle.

Leskinen kertoi näkemyksensä. Ja kyllä Leskinen voi blogata koska tahansa, silloin kun asiaa tuntuu olevan. Otat melkoisen roolin kertoessasi, millaisin vaatimuksin kukakin saa kirjoittaa.

Et ole kuitenkaan vaivautunut kertomaan, missä kohdin Leskinen olisi ollut väärässä etkä myöskään ole tuonut esille sitä ainoaa oikeaa näkemystä työttömyydestä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Leskinen, et taida ollut koskaan työttömänä, nimittäin työttömänä olo on aivan muuta kuin "huoletonta vapaa-ajan viettoa" se on päivittäistä murhetta siitä miten saisi eräntyneet laskut maksettua. Aikanaan näin kuinka karskit miehet olivat silmät vetisinä, kun tuli ilmoitus, että Ovakon Turun rautatehdas ajetaan alas ja työt kahdeltasadalta loppuvat.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

En päivääkään sillai, että olisin työvoimatoimiston ovea avannut. Ja olen kuule joskus ollut kaukanakin kotoa töissä ja aina omin kustannuksin...

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Minä olen aina käyttänyt verotuksessa työmatkakustannusvähennystä ollessani siihen oikeutettu.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

"Aktiivimalli vahvisti sen, että osa työttömistä ei välitä tai halua mitenkään aktivoitua, vaan mieluummin haluavat viettää huoletonta vapaa-aikaa toisten kustantamana."
-------
Tämän vahvistamiseen ei aktiivimallia erityisesti tarvittu; se oli täysin varmaa ilmankin.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Joo ei, mutta niille eppäilijöille...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Olen melkein kaikessa vasemmistoliittolaisten kanssa eri mieltä, mutta Anna Kontula on joissain asioissa fiksu. Hän twiittasi:

"On sikamaista leikata kymppejä jo ennestään köyhiltä ihmisiltä, joista osa työkyvyttömiä - vielä rumempaa on tehdä se sanktiona, koska henkilö ei ole noudattanut tammi-maaliskuussa velvoitteita, jotka viranomainen lupaa ilmoittaa kattavasti vasta huhtikuussa. #aktiivimalli"

Erityisesti tuo jälkimmäinen osa twiittiä on aika pysäyttävän totta.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Onko työkyvyttömän paikka työttömyyskortisto se oikia paikka?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Lain mukaan on. Lainaan Timosta:

"Mykkänen osoitti tietämättömyytensä muun muassa sanomalla, että sairauden vuoksi väliinputoajiksi joutuneet pitäisi aktivoida takaisin työelämään. Hän ei ymmärrä, että nämä väliinputoajat ovat työkyvyttömiksi todettuja, jotka ovat käyttäneet loppuun sairauspäivärahaoikeuden, mutta eivät pääse eläkkeelle. Laki velvoittaa heidät ilmoittautumaan työttömiksi työnhakijoiksi, mutta ei heistä enää työkykyisiä tule kepilläkään."

https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #16

Kyllä tiedän tuon ja se jos mikä on todella epäkohta ja kohtelee sairaita raihnaisia ihmisiä epäoikeudenmukaisesti. Käytäntöä pitäisi muuttaa ja nopeasti. Tuo ongelma on ollut jo pitkään, ainakin reilut 20 vuotta. Henkilö joka ei voi ottaa edes työtä vastaan, ei kuulu kortistoon...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kuten blogistikin myönsi, kortistossa on tuo epäkohta. Epäkohta ei poistu aktiivi- eikä myöskään sitä edeltäneellä passiivimallilla. Työkyvyttömyyden toteaminen sellaiselta, joka ei ole työelämässä, on tietenkin haastavaa. Työkyvyttömyys pitäisi voida havaita ennen kuin ihminen ajautuu ulos työelämästä työkyvyttömyytensä kanssa. Ja toki tarvitsimme enemmän Ilkka Taipaleen kaltaisia lääkäreitä. Taipalehan kiertelil Suomen työvoimatoimistoja haastattelemassa ja tutkimassa ihmisiä, joiden työkykyä työvoimaviranomaiset epäilivät.

Työkyvyttömän paikka ei ole työttömyyskortistossa.

Mutta oletko sitä mieltä, että passivoidun työttömän (ja jos tällä kertaa puhuttaisiin oikeasti työttömistä) työttömyyttä pitää tukea valtion varoista loputtomiin? 36 euron kuukausivähennys ei ole kovin tuntuva. Hirveästi polemiikkia siitä tuntuu kuitenkin syntyvän. Se, jos mikä, todistaa mallin toimivuuden.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Leskisen mielipiteet näyttävät herättävän usein negatiivisia tunteen purkauksia. Leskinen voisikin ryhtyä keräämään positiivisia kommentteja vaikkapa siten, että ryhdyt palkkaamaan vähintään yhden työttömän 3kk jaksolla 18 tunniksi. Paperitöitä varmaan pitäisi tehdä palkan sivukulujen maksamiseksi, mutta ei auta kuin tehdä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Työttömien tulee olla valtion erityissuojeluksessa, ei minun...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Mitäpä jos siis pidät suusi kiinni asiasta, josta et ymmärrä mitään ja joka ei oman tunnustuksesi mukaan edes sinulle kuulu.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #20

20)
Saathan sinäkin Kämäräinen puhua ja kirjoittaa ihan mitä haluat joten tuosta jankkaaminen on hieman lapsellista vaikka olisitkin jäänyt toiseksi valtion viran haussa.
Se nyt vaan on niin että me ei olla kaikki Kämäräisiä eikä niin mahlottoman viisaita.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #45

No eipä tässä jankkaamiseen asteelle vielä ole päästy.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Etkö Seppo ole itse ollut valtion suojeluksessa koko urasi. Ethän sinä ole ikinä tehnyt oikeita töitä.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Se homma hoituu muutamassa minuutissa. Tulostat vain lomakkeen jonkun eläkevakuutusyhtiön sivulta pdf:nä ja täytät sen koneella jonka jälkeen printtaat ja taitat sen kokoon ( kuori on mukana "paketissa") ja postilaattikkoon. Postikulut jo maksettu. Tein sen nimittäin juuri kun palkkasin läheisen ihmisen 18 tunniksi.
Toivottavasti Seppo Leskinen muistuttaa puoluetovereitaan työnhausta etteivät he jää laiskuuttaan kuppaamaan yhteiskunta sopeuttamisrahoilla vaalien jälkeen kun Sinisestä tulevaisuudesta on tullut Sininen menneisyys.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Aktiivimalli vahvisti sen, että osa työttömistä ei välitä tai halua mitenkään aktivoitua, vaan mieluummin haluavat viettää huoletonta vapaa-aikaa toisten kustantamana."

Leskinen puhuu asiaa, mutta unohtaa että suurin toisten piikkiin elävä ryhmä on työeläkeläiset. Joka tapauksessa hallitukselle pisteet siitä, että on lopettanut vatuloinnin ja alkanut tekemään. Tässä mietin sitä, että nyt kun hallitus on vihdoin oppinut johtamaan, niin oikeastaan olisi sääli, jos valta vaihtuisi seuraavien vaalien jälkeen.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Tuota noin, työeläkkeellä olevat eivät ole rasitteena yhteiskunnalle millään muotoa. Nykyiset työeläkeläiset ovat kustantaneet edellisten eläkeläisten eläkkeet ja nykyiset työntekijät kustantavat nykyisten eläkeläisten eläkkeet. Työeläkkeellä olevat maksavat kotikuntiinsa veroja jopa enemmän, kuin vastaavaa palkkaa työstä ansaitseva työntekijä..Ja niin, ne eläkkeet maksetaan työeläkeyhtiöitten varoista joita varoja kertyy jatkuvasti vain lisää niin, että kassoissa taitaa olla jo 200 miljardia euroo.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Leskinen oletko unohtanut mihin työeläkassaan kuuluit valtiolta palkkaa nauttiessasi?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Noin meille valehdellaan työeläkeasiasta, kertomuksestasi on vain puolet totta. Ongelma on se, että hallitus pystyy tekemään vain sosiaalipolitiikan hienosäätöjä, ellei uudista myös työeläkejärjestelmää. Nyt kun Sipilä on päässyt vauhtiin, niin olisi hyvä jos laittaisi koko systeemin remonttiin. Myös soteen pitäisi saada pian ratkaisu. Huonokin ratkaisu on parempi kuin ei ratkaisua ollenkaan.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #33
Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

"Nykyiset työeläkeläiset ovat kustantaneet edellisten eläkeläisten eläkkeet..."

Väitteesi on virheellinen. Koko systeemi alkoi vasta 1960-luvulla, mutta sen rahoitukseen käytettävät maksut olivat tuolloin todella pieniä ja lähtivät jyrkkään kasvuun vasta 1980-luvulla. Suuret ikäluokat maksoivat edeltäjilleen paljon pienenpää eläkettä, kuin mitä ovat päättäneet itselleen maksettavan. Tämän rahoitta tosiaan nykyiset työssäkäyvät, joiden maksuprosentit ovat jo n. 25 % palkasta.

https://www.etk.fi/elakejarjestelmat/elakejarjeste...
https://www.tyoelakelakipalvelu.fi/telp-publishing...

"Työeläkkeellä olevat maksavat kotikuntiinsa veroja jopa enemmän, kuin vastaavaa palkkaa työstä ansaitseva työntekijä"

Mihin tämä väite perustuu?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #35

Olemassa oleviin faktoihin...

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #37

Voi olla, mutta jostain syystä en nyt luota vain pelkkään sanaasi. Saisinko lähteen linkattuna seuraavaan kommenttiisi?

Juha Hämäläinen

Aika karmivan sinertävä yleistys, jonka olisit yhtähyvin voinut jättää tekemättä, koska "olisit parempaankin" kyennyt....

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

"On siinä ihmisellä huvit, iloita siitä, että joku tuntematon saa vähemmän rahaa tullakseen toimeen kuin ennen. Ja vielä luulevat tietävänsä näiden kaikkien "sohvan pohjalla löhöävien" tilanteen pohjia myöten..."
http://esa-jussisalminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Juha Hämäläinen

Finni on kuuluisa siitä että on valmis maksamaan satasen, jos naapuri ei saa sen takia viittäkymppiä!

Kateuteen liittyen olen miettinyt, että sitä on kahta erisorttia.
Tuhoavaa ja rakentavaa.

Suomi on valitettavasti tuon tuhoavan pesä, jossa ajatellaan, että miksi tuolla on, kun minulla ei.

Matkoillani maailmalla olen huomannut tuon toisenkin puolen, sen rakentavan, jossa ajatellaan, että jos tuo sai sen aikaiseksi, niin kyllä minäkin siihen pystyn!

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kyllä tämä persuista loikanneiden sinisten ulosanti naurattaa. Nyt ollaan syyllistämässä työttömiä. Eiköhän se olisi hallituspuolueiden asia lisätä työpaikkoja, eikä kyykyttää työttömiä turhanpäiväisillä aktivisoinneilla.

Onneksi meikäläinen on jo työeläkkeellä, ettei tarvi näiden sinisten aivoitusten mukaan hyppiä. Siinä on varsinainen heikkoa yhteiskuntaluokkaa kokoomuksen ja keskustan kanssa alistava puolue, siniset. Soini petti ihmiset, jotka häneen luottivat ja samoin näkyy tekevän hänen kannattajansa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No hei, Ritva
Kiva kuulla sinustakin.....

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ja itse asiaan ei sitten ollutkaan mitään sanomista. Soini petti kansalaiset ja sinä olet tässä petoksessa mukana. Toivoisin, että edes pääsiäisenä omatuntonne kolkuttaisi, mutta taitaapi olla turha toivo.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Jatka, Seppo, valitsemallasi tiellä. Sinisten johto hyppii riemusta tuollaisten ajatusten pohjanmaan tuomasta lisäarvosta puolueelle.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #42

Leskisellä oli kova into aikoinaan pullauttaa minut persujen jäsenäänestyksessä ja saada itsensä ehdokkaaksi. Nyt voi hyvällä syyllä kysyä, että miksi, kun kaikki se vaiva oli turhaa.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Ritva - vähän samaa minäkin " että työeläkeläiset priimaa ja kansaneläkeläiset/-takuueläkeläiset eräiden tahoilta,jotta itseppä olette valinneet kurjuutenne " - tyyliin. Että nämäkö väestöryhmät ovat saattaneet Suomi laivueen sorron tielle...
sinisienkin mukaan ?

Hyväosaiset leikkaavat ja säätelevät omilla lausunnoillaan oman typeryytensä heikoilla ulostuloilla ja vieläpä pettäenkin.

Onnellinen Suomen kansa päättäjineen ?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Jokainen taaplaa tyylillään, mutta tämmöisen sinisen loikkarin takia menetin kansanedustajaehdokkuuteni aikoinaan persuissa. Onko siis ihme, millä mallilla Suomi on, kun Soini lupasi yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista ja tulos oli persujen hajoaminen? Vastaan itse itselleni, ei ole ihme. Soini ja kaltaisensa pettivät suomalaiset ja tulokset ovat nähtävissä.

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Varmasti osalle hyvä mutta joillekin oikeusmurha ja oikeampi nimitys on KIKY KAKKONEN.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Millaisessa tehtävässä olet Seppo ollut VR:llä? Konduktöörina (tarkastin oikeinkirjoituksen) vai junan kuljettajana - tai jossakin muussa tehtävässä. Tuo olisi tärkeä tieto seuraavaa vaalia varten.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sepolta ei näy tulevan vastausta, Rautatiehallinnossa junanlähettäjänä ja poliisihallinnossa putkanvahtina, ei ainakaan fyysisesti raskasta.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Seppo!
Pisteesi laskivat minun silmissäni roimasti.

Henry

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Ovat varmaan tärkeät menetetyt pisteet.
Bulgariassa, pienessä Leshnikovon kylässä voit tuntea itsesi tärkeäksi ja jakaa ne pisteet siellä paikallisille.
Minun silmissäni menetit kaikki pisteesi kun kerroit että siirryit Bulgariaan elämään herroiksi Suomesta saamallasi eläkkeellä. Eipä sillä tosin ole mihinkään mitään merkitystä minkälaisia pisteitä tämmöset miehet kenellekin antavat.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Minun silmissäni menetit kaikki pisteesi kun kerroit että siirryit Bulgariaan elämään herroiksi Suomesta saamallasi eläkkeellä."

Mitä olen Henry Björklidin blokeja lukenut niin kyse ei ole herroiksi elämisestä vaan selviytymistaistelusta pienellä eläkkeellä. Teillä sinisissä ei taida olla mitää hajua miten surkeassa asemassa jotkut suomalaiset elävät maaailman kalleimmassa euromaassa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niin Jarmo, kaikki eivät käsitä lukemaansa tai sitä miten maa makaa.

Henry

Käyttäjän PetriKokko11 kuva
Petri Kokko

Historian lakkorikkureiden tilalle on ilmaantunut uusi vieläkin nijakkaampi ja vastenmielisempi ryhmä, nimittäin työväen edustajana petollisesti ja valheellisesti esiintyneestä persuista loikannut sinisten tuplapettureiden rosvokopla.
Miten tuollaiset tyypit voivat nukkua yönsä rauhassa ilman omantunnontuskia siitä mitä ovat äänestäjilleen aiheuttaneet? No, jos ei ole selkärankaa niin ei varmaan omantunnon peräänkään tarvitse kysellä.

Käyttäjän jjmarjanen kuva
Jari J. Marjanen

Ehkä ei kannata enää kommentoida noin vanhaa kirjoitusta, kun aktiivimallin todellisuus on jo auennut - valitettavasti hylätyn, mutta muutkin herättäneen - kansalaisaloitteen myötä useimmille.

Sinisestä tulevaisuudesta sen verran, että Timo Soinin vetäydyttyä sininen väri tummentui, ellei muuttunut aivan mustaksi. Helsingin vaalipiirissä sinisillä on jokseenkin tuntemattomia kansanedustajaehdokkaita - hiukan tunnetummat Kanerva, Sormo ja Meri Vennamokin ovat jo varsin iäkkäitä. No, Uudeltamaalta voi ehkä yksi tai kaksi päästä läpikin, koska siellä ovat ehdolla Simon Elo, Jussi Niinistö ja Sampo Terho.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset