Seppo Leskinen: asialinjalla! ryhtiä, rehellisyyttä ja tasapuolisuutta politiikkaan

Veikö Tradeka Anderssonilta syömähampaan?

Vasemmiston hallitsema Osuuskunta Tradeka lähti mukaan sotebisnekseen kiskomalla Anderssonilta ja Rinteeltä syömähampaat sote-uudistuksen vastustamiselta, koska... 

Sdp:n ja vasemmistoliiton vaikuttajat käyttävät valtaa Tradekassa niin, että esim. Li Andersson vaikuttaa Osuuskunta Tradekan ylimmässä päättävässä elimessä eli edustajistossa. Nyt sitten ei auta muu kuin uskotella kannattajille, että Med Groupin ostaminen oli huono päätös ja hän (Andersson) on siihen pettynyt.

Että tällä lailla sitä vasemmistokin omalta osaltaan edesauttaa Sotea maaliin...ja hyvä niin. Hyvä niin.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Seppo Leskiseltä aiheellinen kysymys vasemmiston kaksinaamaisuudesta. Missähän luuraavat nyt "aktiiviset sote-asiantuntijat", kun ovat olleet varsin hiljaa vasemmiston hallitseman Osuuskunta Tradekan Med Groupin ostamisesta. Olisiko aika herätä!!!

Pekka Iiskonmaki

Mihin katosi Kansa, OTK, Elanto, STS, E-liikkeet jne.?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Niinpä ja totesivat hävittäessään vain, että "näin tekee osuuskauppaväki".

Pekka Iiskonmaki

#4
Sai sieltä sentää tuoreita koivuhalkoja.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes
Pekka Iiskonmaki

#12
Nyt on aukko sivistyksessä. Mitä se on?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #16

Se oli vaateteollisuuden vientiyritys Neuvostoliiton kauppaavarten.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Asiat eivät ole sitä mitä ne ovat. Asiat ovat sitä mitä niiden väitetään olevan markkinoinnin asiantuntijoiden avulla.

AY-liike sanoo olevansa köyhän duunarin asialla, mutta kummasti niillä varoilla lähinnä kierretään veroja ja maksetaan tähtitieteellisiä palkkoja poliittisia suojatyöpaikkoja pitäville pomoille.

Antti Rinne väittää olevansa feministi, mutta hänen halveksinta nykyisiä ja entisiä naispuolisia puolueen vaikuttajia kohtaan on melko kovaa.

Yrittäjät puhuu ilolla olevansa pienyrittäjän asialla ja siitä heitä ylistetään, vaikka omien pykäliensäkään mukaan he eivät alle 10 hengen yrityksistä välitä.

Asiat ovat sitä miten ne markkinoidaan - eivät niitä mitä ne ovat. Sama pätee tässäkin. Edustaja Anderson on edelleen se uljas liiketaloutta vastaan taisteleva sankari, vaikka hän kylpisi veronkierrolla saaduissa euroissa.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Nyt on ay-liikkeen yleishyödyllisyyden statuksen hetki iskeä sote palveluiden tarjoajaksi.

Nopeasti sote palveluja tuottavia palveluyrityksiä pystyyn. Jäsenkunta puolipakolla asiakkaiksi !

Valtio jakaa palvelusetelit ja yleishyödylliset ay-klinikat pistävät voitot verottomina omiin kassoihinsa pois verottajan ulottumattomiin !

Kokemusta ay-liikeen yleishyödyllisillä toimijoilla on jo vuokramarkkinoilta. Kela maksaa kymmeniä miljoonia asumistukea vuokraloordien korkeiden vuokrien johdosta ja satojen miljoonien voitot ohjataan verottomana ay-liikkeen holveihin !

Ei edes veroparatiiseissa ole näitä etuja joita yleishyödyllisyys Suomessa tarjoaa.

Ihmettelen kuinka Andersson ja muu vihervasemmisto kehtaa kritisoida muutaman Suomessa toimivan yrityksen lainmukaista verosuunnittelua ! Se on lasten leikkiä kotimaisen laillistetun mafian rinnalla. Tätä toimintaaa johdetaan eduskunnasta !

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@5. Veroparatiiseista oli viimeksi puhunut Urpilaisen Jutta, joka toimi valtiovarainministerinä mutta sen jälkeen ei ole kukaan puhunut veroparasiiteista.

Valtio ei kai halua korjata VER:n sinne viemiä rahoja: http://voima.fi/artikkeli/2014/valtio-sijoittaa-ve...

Eikä aio puuttua vakuutusyhtiöihin.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Topi Rantakivi

Sillä ei ole mitään merkitystä missä eläkeyhtiöt, mukaanlukien mainitsemasi VER, kartuttavat sijoituksiaan.

Veroparatiisit tarjoavat myös laillisia keinoja verosuunnitteluun. Siksi sinunkin eläkerahasi kiertävät veroparatiisin kautta. Suomeksi sanottuna eläkevaroja on tarkoitus sijoittaa arvopaperimarkkinoille ja muihin kohteisiin siten, että sijoitustuotot kasvattavat rahastoja enemmän ja varmemmin kuin riskit syövät niitä.

Eläkelaitokset tai sijoitusrahastot eivät maksa sijoitustuotoistaan, kuten saamistaan koroista, osingoista tai myyntivoitoista veroja, vaan tämän kaltaisten tuottojen on tarkoituskin kartuttaa sijoitusvarallisuutta.

Näin varallisuus saa tilaisuuden kasvaa niin sanotun korkoa korolle -vaikutuksen avulla ilman, että tuotot hupenevat matkan varrella veroihin.

Lainsäätäjän mielestä riittää, että samoista sijoitustoiminnan tulovirroista peritään ja maksetaan verot yhteen kertaan mutta vältetään monenkertaista verotusta. Siksi eläke- tai sijoitusrahastojen ei ole tarkoituskaan maksaa sijoitustuotoistaan veroja, vaan niitä maksavat tulojen lopulliset saajat.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #10

Olet oikeassa. Pirullista siinä on, että kansalaiset maksavat paljon enemmän rehellisinä maksajina.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

http://yrjeronen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252215-j...

Eronen: "Keskeistä on se, että järjestävällä taholla on oltava kokonaisvastuu asiakkaasta koko palveluketjun osalta. Rääkkylän sotepalvelun ulkoistamisratkaisun (1.5.2011) nerokkain yksityiskohta oli se, että palvelun tuottajalla oli vastuu myös erikoissairaanhoidon kustannuksista. Miksi tästä mallista ei ole otettu oppia?"

Tässähän se pointti on. Hallituksen mallissa yritys kuorii kermat päältä, eli hoitaa vain helppoja tapauksia, ja lähettää vaikeat ja kalliiksi tulevat potilaat erikoisairaanhoitoon.

Jotta Rääkkylän malli toimisi pitemmän päälle, täytyy niitä yrityksiä kuitenkin olla Suomessa tarpeeksi, sillä muuten ei synny aitoa kilpailua ja hintataso nousee vääjäämättä.

Ajattelin Erosen juttua lukiessa että julkiset palvelut ovat kalliita koska ne on pitkään toiminut monopolina. Hallinto on siksi ryöstäytynyt käsistä.

Yritysten hallintokoneisto ei yleensä ole raskas, koska halutaan tehdä voittoa. Mutta hintataso nousee tulevaisuudessa jos yritys on monopoliasemassa.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Ilkka kiitos puheenvuorosta! Eipä vasemmistopuolueet puutu asiaan sillä meidän kaikkien veronmaksajien rahoja edellä olevalla tavalla löytää tiensä myös heidän ehdokkailleen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
  Osuuskunta Tradekan edustajisto, Uudenmaan piiri:
 • Heinäluoma Eero, Helsinki,
 • Saarinen Matti, Lohja,
 • Arhinmäki Paavo, Helsinki,
 • Lindtman Antti, Vantaa,
 • Pajuoja Matti, Lohja,
 • Ahde Hilkka, Helsinki,
 • Lehtinen Lasse, Helsinki,
 • Guzenina Maria, Espoo,
 • Sievinen Jani, Vihti,
 • Kouhia Juhani, Hyvinkää
 • Torsti Pilvi, Helsinki.

En ensin ollut uskoa. Kaikki demarit ja Arhinmäki!

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Ei Tradekan lähteminen mukaan sotebisnekseen tule vaikuttamaan mitenkään sen enempää Anderssonin kuin Rinteenkään retoriikkaan. Eikä media tule seuraamaan, miten Tradeka tätä bisnestään toteuttaa.

Demareilla ja vasemmistoliitolla olisi tässä tietysti erinomainen tilaisuusa toteuttaa käytännössä sitä, mitä he muilta vaativat. Tämä tarkoittaisi hyvien ja luotettavien hoivapalveluiden tuottamista kohtuuhintaan, esimerkillistä työnantajan roolin toteuttamista sekä verojen maksua kiertelemättä ja venkoilematta. Jäämmepä odottamaan, kuinka tämä toteutuu.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Ilmeisesti vasemmiston pitäisi tehdä tuottamatonta liiketoimintaa, jotta oltaisiin tyytyväisiä - kenties perustaa kolhooseja? Onhan se ikävää, että vasemmistotaustainen ammattimaisesti johdettu yritys tekee voittoa ja pärjää omistamalla mm Restelin.

Huolimatta Soten toteutumisesta väestön ikääntyessä liiketoiminta tulee kasvamaan. Talouselämässä todetaan:
"Med Group toimii hoiva-alalla Onni-brändin alla. Tiedotteessa Onnia kuvataan Suomen suurimmaksi kotiin vietävien hoivapalveluiden tuottajaksi ja henkilökohtaisen avustamisen markkinajohtajaksi. Lisäksi brändi kasvaa voimakkaasti vanhusten kotihoidon alalla. "

Yritys ostettiin ulkomaiselta pääomasijoittajalta - ilmeisesti mieluummin olisitte nähneet sen omistamassa hoivapalveluja kuin vasemmistoon liittyvän yrityksen?

Sote-kantaan tällä ei ole mitään vaikutusta ja Tradeka toimii ammattimaisesti sijoittaen kuten pitääkin markkinoilla muiden yritysten kanssa. Koittakaa vaan kestää, kun siinä onnistuvat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset