Seppo Leskinen: asialinjalla! ryhtiä, rehellisyyttä ja tasapuolisuutta politiikkaan

Järki hukassa..

Jos järki on hukassa, tehdään huonoja päätöksiä. Tätä nykyä ollaan tilanteessa, jossa pitäisi tehdä ja löytää järkeviä päätöksiä, jotta voitaisiin edistää ja vahvistaa yhteiskuntarauhaa. Joo, nyt kun kunta-alan hyvin koulutetut, lukeneet ja sivistyneet, ovat lyöneet palkkavaatimuksensa pöytiin, pitäisi sitä järkeä ruveta löytymään. Muutoin siinä ajadutaan ojasta allikkoon.

Hyvin koulutetut vaativat palkkaa lisää ja kuntatyönantaja sanoo ettei ole rahaa. Miten tuo yhtälö ratkaistaisiin järkevällä tavalla? Mielestäni siihen on yksinkertainen ratkaisu. Pitää kuunnella rauhassa vaatimukset ja sitten antaa vaatimuksen esittäjille täysi valta määritellä se, mistä kuntatyönantajan väittämä rahan puute ammennetaan. Kyllä sitä rahaa löytyy, kun saavat ottaa järjen täyteen käyttöönsä ja kuntatyönantaja ja maan hallitus pitää turpansa kiinni. 

Montaa vaihtoehtoahan ei kuitenkaan ole, tai ainakin luulen niin.  Mutta kun itse saisivat päättää kiristetäänkö verotusta vai supistetaanko kunnallisia palveluita puuttuvan rahan löytymiseksi, niin kait siitä sitten hyvä ja mieluinen järkevä ratkaisu löytyisi. Samalla siinä voisivat sitten täyttää vajavaa miehitystä sairaaloissa, kouluissa ja päiväkodeissa..

Noin se olisi yksinkertaista ja valtakunnassa olisi kaikki hyvin, vai olisiko sittenkään?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Esitykseni on loistava liittojen näkökulmasta katsottuna...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Ahneus sokaisee ihmisen" – Rikosoikeuden professorit varoittavat sote-korruptiosta:
"Miljardien eurojen vuosittainen yksityistämispotti ja kokematon virkakoneisto ovat riskialtis yhdistelmä, oikeusoppineet sanovat."
https://yle.fi/uutiset/3-10036340

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Viisaita näkemyksiä professoreilta...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset