Seppo Leskinen: asialinjalla! ryhtiä, rehellisyyttä ja tasapuolisuutta politiikkaan

Perussuomalaisten ongelma

Perussuomalaiset oli ennen hyvä puolue. Mutta se oli ennen. Nyt heillä on melkoisen vaikea ongelma, josta selviäminen ottaa kovasti voimille.

Ongelma on se, kun rivit harvenevat ja vieläpä väärästä päästä. Tekijät, elikkä oikiat perussuomalaiset jotka puolueen perustivat ja jotka ovat olleet puolueessa alusta asti lähtivät ja perustivat Sinisen tulevaisuuden. Puolueen, joka vaikuttaa hallituksessa viiden ministerin ja suurehkon eduskuntaryhmän voimin. Siniset on Suomen neljänneksi suurin eduskunta- ja hallituspuolue.

Perussuomalaiseen puolueeseen jääneiden ns uuspersujen tehtäväksi on jäänyt oppositio ja sieltä räksyttäminen ja sinisten tekijöiden ala-arvoinen arvostelu ja haukkuminen.

Lujille se ottaa, mutta sitä saa, mitä tilaa...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Siniset on Suomen neljänneksi suurin eduskunta- ja hallituspuolue."
:-D

Onnea Seposta siniset.

Juhani Piri

Samassa kohdassa pyrskähdin totaaliseen äänekkääseen nauruun xD Nyt on tainnut olla melkoisen vaaleanpun... siniset lasit päässä kun tätä on kirjoiteltu :D

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Naura pois. Siniset 19 kansanedustajaa ja neljäs. Perussuomalaiset 17 edustajaa ja viides...

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #4

Ei taida olla kansan mandaattia tuollaiselle kuperkeikalle joten saahan sitä henkseleitä paukutella. Eiköhän ne äänestäjät anna melkoisen jykevän palautteen tuollaisesta toiminnasta sitten seuraavissa vaaleissa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #5
Juhani Piri Vastaus kommenttiin #6

Kyllä ehdottomasti naurattaa :D

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #5

Tällä kuluvalla vaalikaudella Sinisten mandaatti on kuitenkin kiistaton. Se on henkilökohtainen eikä puoluekohtainen mandaatti. Seuraavat vaalit ja niiden tulos on sitten aivan eri asia. Siitä kannattaa spekuloida sitten. On mielenkiintoista nähdä kuinka monta vanhaa persukonkaria eroaa puoluuesta ja liittyy sinisiin nyt kun puolue on reksiteröity. Joitakin on jo lähtenyt ja uskon että vauhti kiihtyy kunhan vaalit lähestyy. Halla-aho on kertonut että lähteneiden tilalle on tullut jonkun verran uusia jäseniä mutta ei uudet jäsenet automaattisesti tuo ääniä mukanaaan. Lähtevät, sen sijaan, vievät aivan varmasti osan, ehkä suurenkin, omista äänestäjistään.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #4

Mikä se kolmanneksi suurin hallituspuolue sitten Sepon mielestä on?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Olen erimieltä kanssasi tällein PS:n äänestäjän, joka meinasi jo hylätä puolueen kun tekivät liikaa kompromisseja! :) Nyt PS pääsee näyttämään mitä he haluavat ja miten he haluavat sen tehdä.. Riittääkö se huippu prosentteihin? Sen näkee ajanmyötä

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Kyllähän Halla-Aho oli ihan valmis jatkamaan Soinin valitsemalla tiellä. Puudelin sijasta tarjottiin puudelia ratsastussaappaissa. Tämä kiukuttelu vaikuttaa enemmän siltä, että Halliksen porukka jäi itse vaille niitä hillotolppia, jotka luulivat kaapanneensa ja suuttuivat suuresti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Tämä kiukuttelu vaikuttaa enemmän siltä, että Halliksen porukka jäi itse vaille niitä hillotolppia, jotka luulivat kaapanneensa ja suuttuivat suuresti."

Tuossa on yksi merkittävä osa totuudesta.

Käyttäjän amgs kuva

Olemme hyvin monista aioista eri mieltä, mutta jotenkin arvostan sitä, että päätit itsenäisesti toimia, kuten toimit. Et ole ainut, joka miettii ketkä oikeastaan ovat ne perussuomalaiset, eli ne jotka perustivat puolueen vai nämä muut?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kiitosta vaan. Minä olin alusta asti persuissa mutta päätin seurata Soinia ja kumppaneita.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Mikä on Leskisen näkemys puoluekokouksen tapahtumista?

Haalittiinko sinne organisoidusti ja tarkoituksella nuivia puolueen jäseniä, jotta saataisiin hetkellinen enemmistö ja johto vaihdettua vai oliko nuivilla aito ja todellinen enemmistö puolueessa?

Tämä lienee yksi keskeisimmistä kysymyksistä liittyen puolueen hajoamiseen.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Esim Pollari tuossa pari riviä alempana juhlistaa puoluekokousta demokratian voittona. Toisenlaisiakin näkemyksiä asiasta on esitetty...

Mikä on Leskisen kanta tähän ilmeisen kipeään kysymykseen?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Perussuomalaisia ovat kaikki jotka ovat olivat puolueen jäseniä, kunnes Timo Soini päätti hajoitta puolueen. Mielestäni tässä ei ole mitään epäselvyyttä.

Perustaja jäsen. Timo Soini päätti hajoitta perussuomalaiset puolueena.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Mielenterveyspotilaan omaishoitajakin näyttää siirtyneen sintuihin.
Seppo, moniko paikallisyhdistys Oulussa on siirtynyt yleisenkokouksen päätöksellä Sintuihin ?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Nyt juna jäikin asemakylälle.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Leskinen nauraa demokratialle.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Ihan jäsenäänestyksellä tehtiin puheenjohtajavalinnat.
Sulle se ei kelvannu, oli väärin jäsenet äänestäneet.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Demokratiaa lienee kuitenkin se, että Soini, Terho, Elo ja Seppo Leskinenkin voivat lähteä puolueesta, jonka johto ja linja ei miehiä miellytä.

Teillä PS:ssa taitaa olla pelko takapuolessa, että Sinisiin loikkaavat kaikki pitkään aktiivisesti kenttätyötä tehneet ja sen osaavat. Millaisenkohan joukon saatte teltoillenne seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Juhani Piri

Tottakai se on demokratiaa että puolueesta voi lähteä. Voi loikata, voi lopettaa ja voi jopa perustaa uuden ryhmittymän. Mutta se että kesken kauden toteutetaan todella kummallisia liikkeitä (vaihdetaan puoluetta tai perustetaan uusi ryhmittymä) ei kyllä edusta sitä demokratiaa mitä kansalaiset ovat äänestäneet.

Itse äänestin vihreitä ja kadun sitä suunnattomasti, toki en silloin tiennyt että tällainen "yleisöryntäys" tänne tulee. Jos olisin tiennyt niin olisin jättänyt luontoarvot hetkeksi sivuun ja äänestänyt vastavoimaa sille idiotismille mitä ilmiselvästi harrastettiin ja harrastetaan maahanmuuttopolitiikassa edelleen.

4 vuodessa kun voi tehdä järjetöntä pahaa taloudellisuuden ja turvallisuuden kannalta, mutta luontoa kun on raiskattu jo vuosikymmeniä ja se tuppaa palautumaan aina kun sille annetaan mahdollisuus. Olisin ollut valmis hetkeksi äänestämään puoluetta joka suurelta osin on vastaan arvojani kunhan vaan saataisiin vastavoima tälle idiotismille. Ja jos olisin persuja äänestänyt niin tämä soinin irtautuminen lampaineen olisi kyllä ollut kova järkytys omalta kohdaltani. En omaa ääntäni tällaiselle toiminnalle olisi antanut enkä hyväksynyt. Enkä hyväksy vaikka persuja en äänestänytkään.

Soinin hillotolppa on niin ilmiselvyys ja muiden ministereiden omat edut että ettekö te oikeasti näe mitä tässä tapahtuu? Teitä hyväntahtoisiakin vedetään niin kovasti nenästä ettei härskimmin voisi asiaa tehdä. Arvatkaapa ketkä saa ne tietyt eläkkeet kun kausi loppuu ja arvatkaapa vaan ketkä saa tiettyjä asioita kun kausi loppuu...

Soinin tavoite on saavutettu ja hänellä ei vois vähempää kiinnostaakkaan mitä persuille, siniselle tulevaisuudelle tai suomelle tapahtuu sen jälkeen kun hallitus vaihtuu. Hän lähtee aivan muualle ja CV:ssä komeilee "Ulkoministeri" kultaisin kirjaimin.

Juhani Piri

Vähän samat orastavat tuntemukset on väykän palaamisesta eduskuntaan. Aikoo olla hallitusta ja oppositiossa oppositiotakin vastaan.

Hyvähän se toki on että on kaikkea tyhmyyttä vastaan, mutta jos ei saunasopimuksia tee, ja miten ihmeessä yhden miehen liikkeenä pystyisikään, niin väykkä tulee eduskuntaan vaan räksyttämään. Yhden miehen voimin kun ei tätä mailmaa pelasteta vaikka kuinka oikeassa olisikin. Ja en tosiaan sano että väykkä kaikissa asioissa oikeassa olisi, mutta onhan sielläkin asioita mitä pitäisi ottaa huomioon.

Ihan kuten olen kiroillut itse pienessä mielessäni, että ihan sama mikä puolue tai kuka esittäjä, jos on hyviä ja toimivia ajatuksia tai edes siihen suuntaan niin, miksi niitä ei voi yhdessä lähteä toteuttamaan? Vaan aina pitää koittaa omia ideat puolueelle ja lopulta henkilölle joka on X tai Y puolueessa. Aivan sairasta kilpailua koska tässä nyt vissiin pitäis suomea auttaa menestymään, ei puoluetta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Teillä PS:ssa taitaa olla pelko takapuolessa, että Sinisiin loikkaavat kaikki pitkään aktiivisesti kenttätyötä tehneet ja sen osaavat. Millaisenkohan joukon saatte teltoillenne seuraavissa eduskuntavaaleissa."

Tai sitten saatetaan nähdä poliittista historiaa, kun sinisten kansanedustajat ovat pystyttämässä telttoja telttapaikoille, kun kenttätyöntekijät puuttuvat kokonaan? Täytyykin mennä kameran kanssa uteliaisuudesta paikalle, koskahan ne sinisten telttatapahtumat oikein alkavat ja missä?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vaalit ratkaistaan tosin äänestyskopissa,teltoilla seistaan aivan turhaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #30

Jauhomakkaraan kyllästyneenä valitsen letut hillolla.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Blogisti ei taida olla minkään puolueen jäsen, mutta kirjoittaa niin kuin olisi ?

Käyttäjän AnttiMoisander kuva
Antti Moisander

Perussuomalaisten pinssi löytyy ainakin kuvasta.

Juhani Piri

Kommentti nro 9.

Seppo Leskinen

20.10.2017 19:43

Kiitosta vaan. Minä olin alusta asti persuissa mutta päätin seurata Soinia ja kumppaneita.

Käyttäjän AnttiMoisander kuva
Antti Moisander

Oppositiosta räksyttäminenkin on tehokkaampaa poliittista vaikuttamista kuin eduskunnasta kokonaan putoaminen. Tämän riskin siniset kuitenkin ottavat.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sinisten kannattaisi ottaa entistä selkeämpi pesäero halla-aholaisuuteen ja sanoa suoraan kaikessa groteskiudessaan ne argumentit, jotka uuden perussuomalaisten puheenjohtajan kannanotoissa ja suuntautuneisuudessa ovat tuomittavia. Tällainen räväkkyys tarvittaisiin, jos siniset mielisivät päästä varteenotettaviksi perussuomalaisen puolueen manttelinperijöiksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ei sinisistä taida olla valehtelijoiksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo kuulostaa positiiviselta kannanotolta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #28
Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Saattaa erikseen Terhon ja Elon olla vaikea tuomita mitään (ainakaan itse pj Halla-ahon osalta), kun ensin mainittu moneen otteeseen kevään aikana totesi ainoan näkemyseron hänen ja Halla-ahon välillä olevan johtamiskysymyksessä (Helsingistä vs. Brysselistä), ja Elo johdonmukaisesti komppasi ps-uransa aikana Halla-ahoa, mainosti Jussin kirjaa vaalikampanjoissaan jne.

Ja mikäs se olikaan Soinin nyt hyvin mielenkiintoisena näyttäytyvä, arvostuksen osoituksenakin nähtävissä oleva lausunto Halla-aho syksyltä 2015; täytynee kaivaa taas esiin.

Eiköhän ainakin Soinin, Terhon ja Niinistön osalta keskeisin syy loikkaukseen ollut halu jatkaa henkilökohtaisesti ministereinä ja todennäköiset verhojen takana sovitut diilit mielenkiintoisista posteista yhteiskunnan huipulla, mikäli poliittinen ura tulee päätökseen.

Poliittisen uran jälkeisiä posteja lienee lupailtu ennen kesäkuista puoluekokousta ainakin myös Mäntylälle, Mattilalle, Lohelalle ja löyhästi myös Elolle.

Elon osalta ymmärtämäni mukaan kiimainen opportunisminsa jätti nähdäkseni suuremman varan myös jonkintasoiselle höynäyttämiselle. Elovaara puolestaan oli jo melko erillään puolueen sisällä vallinneiden, tiukkoina linjauksina yleisesti nähtyjen näkemysten suhteen, ja hänelle tuskin on tarvinnut luvata mitään.

Voi olla, että on sinisten riviedustajissa on joitakuita muitakin seuraavaksi mainitsemani kaltaisia, mutta tietämistäni tapauksista näkemystensä suhteen ainoana rehellisenä ja johdonmukaisena edustajana pidän Vesa-Matti Saarakkalaa.

Saarakkalan reilun vuoden takainen, avoimesti tiedottamansa näkemysmuutoksensa EU:n suhteen lisäsi arvostustani häntä kohtaan ensinnäkin sen vuoksi, että teki puolueen sisällä rohkean suunnanmuutoksen avoimen rehellisesti ja toisekseen toki myös sen vuoksi, että siirtyi poliittisessa linjassaan mielestäni ison piirun järkevämpään ja realistisempaan suuntaan.

Mikäli sinisten kannatus puolueena ei ota tuulta alleen seuraavissa vaaleiss, näen Saarakkalan jatkossa potentiaalisena Kokoomuksen toimijana. Mutta tiedä häntä, aika tulee näyttämään.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Elo johdonmukaisesti komppasi ps-uransa aikana Halla-ahoa, mainosti Jussin kirjaa vaalikampanjoissaan jne"

Halla ahon henkilökohtainen tuki ja osallistuminen vaalitilaisuuksiin oli merkittävä apu Elon eduskuntaan pääsemiseen.
Kiittämättömyys on maailman palkka.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Perussuomalaiset oli ennen hyvä puolue. Se on sitä edelleen. Ja aivan kuten Leskinen kertoo, niin perussuomalaisilla oli ja on edelleen ongelma, joka ottaa voimille, mutta yksi kerrallaan nämä ongelmat näköjään poistuvat puolueesta.

Näin sivusta seuranneena ongelma ei kuitenkaan ole se, että rivit harvenevat, sillä puolueeseen liittyy enemmän jäseniä kuin sieltä poistuu. Leskinen on väitteineen tässä väärässä. Ja toisaaltaan Leskinen on myös väärässä siinä, että poistujat olisivat "väärästä päästä". Kyllä nämä poistujat ovat ihan oikeasta päästä, juuri niitä joille puolue ja perussuomalaisten äänestäjät olivat vain omien etujen saavuttamisen välinappuloita ovat nyt siellä entisten poliittisten vastustajien kanssa nuolemassa samaa lautasta.

Leskinen on myös väärässä siinä, että kaikki perustajat olisivat poistuneet. Käsittääkseni Raimo Vistbacka on edelleen perussuomalaisten jäsen.

Jotenkin huvittavaa tämä loikkareiden ajatusmaailma vaikkapa räksyttämisestä, kun tähän saakka nämä petturit kuitenkin olivat sitoutuneita itse kirjoittamaan perussuomalaisten puolueohjelmaan ja vielä kesäkuussaa "räksyttivät" ihan samassa kuorossa. Nyt näillä puolueesta loikanneilla "ongelmilla" ei ole minkäänlaista omaa puolueohjelmaa, vaan nielevät kaiken sen mitä muut poliittiset vastustajat tuovat lautasella. Käytännössä kusette omiin muroihinne siellä hallituksessa ja vieläpä syötte nuo murot joka aamu.

Eikö teitä yhtään hävetä? Ja eihän teitä hävetä!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä Seppo Leskistä on kiitettävä siitä, että sallii kuitenkin vapaan keskustelun.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Poistuvista jäsenistä on suurinosa niitä jotka ei ole vuosiin maksaneet jäsenmaksua, ei Sinisiin siirtyviä.

Miks ei vuosiin jäsenmaksua ole maksaneet, voidaan suoraan kysyä edellisiltä puheenjohtajistolta ja Timo Soinilta.

Jäsenmäärä kasvaa, ei todellakaan vähene.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Yhdellä voisi tosin jäsenmäärää vähentää, erottamalla Eteläpohjanmaan piiri puolueesta.

Reijo Manssila

Nyt, kun "kannattaja" -kortit vaivoin saatu kerättyä piti kannatuksen räjähtää kasvuun, mutta Hesarin tämän aamun gallupin mukaan se on enintään 1,3% (yksi pilkku kolme).

Elätteleekö blogisti haavetta päästä Sinisen vaihtoehdon kansanedustajaksi näillä ulostuloilla ?? Vaalimatematiikka ei taida olla sinun vahvimpia puoliasi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

1,3 % mahtuu virhemarginaaliin, mutta usko on suurin sinisten totuus.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Melkeinpä sääliksi käy Sampo Terhoa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Virhemarginaali suurimpien puolueiden kohdalla on tässä HS:n gallupissa parin prosentin luokkaa.

Onko ”neljänneksi suurin eduskunta- ja hallituspuolue” jo peräti pakkasen puolella ?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Oli hämmentävää seurata Ykkösaamun haastattelua, jossa ministeri Sampo Terho esitteli tyytyväisenä Halla-ahon "Nuivan manifestin" ydinsisältöä ja pakolaisleirejä EU:n ulkopuolella uutena ja parempana maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkana.

Samalla Terho totesi myös monien pitkään sovellettujen sopimusten ja käytäntöjen menneen EU:ssa romukoppaan, kun niitä ei ole noudatettu, sillä "EU on nyt aivan toisenlainen kuin se EU, johon Suomi liittyi".

Vielä kesällä oli pannaan julistettua - sekä hallituskumppaneiden että presidentin kannalta - nostaa esille ns. ihmisvastaisia näkökulmia maahanmutosta (sitähän ne vasta ehdotetut leirit Schengenin ulkopuolella olivat vielä kesällä) ja puhua kriittisesti EU:sta (esim. romukoppaan heitetyt arvot ja sopimukset, mikä on normaalia EU-arkea).

Käyttäjän JariPirinen kuva
Jari Pirinen

Entisenä perussuomalaisena toimijana voin allekirjoittaa Sepon näkemyksen puolueen muuttumisesta viime kesäisen puoluekokouksen jälkeen. Nyt puolueessa valtaan päässeet ovat mielestäni unohtaneet merkittävimmän asian, eli sen tavallisen äänestäjän, joka haluaa muutoksia arkielämäänsä koskeviin epäkohtiin. Ei se pieni-ja keskituloinen palkansaaja, eläkeläinen, yrittäjä tai muu taloudellisissa tai muissa vaikeuksissa kamppaileva ihminen hyödy mitään siitä, että arvojensa ja aatteidensa vuoksi puolueesta eronneet ristiinnaulitaan uuden puoluejohdon siunauksella.

On todella naivia ajatella, että puolueesta lähteneet lähtivät omanedun tavoittelun vuoksi puolueesta. Aikuisten ihmisten puheet ministereinä jatkavien entisten puoluekumppaneiden "hillotolppakiimasta" kielivät henkilöiden omasta katkeruudesta ja epäonnistumisesta elämässään sekä joidenkin kohdalla myös siitä, etteivät ole aiemmin onnistuneet saamaan varoja puolueelta toimintaansa. Ehkäpä nämäkin asiat nyt korjaantuvat "portin pieksännällä".

Todelliset taloudelliset resurssit ovat puoluetoimiston ja puoluejohdon käsissä, eli heillä on ennennäkemätön potti käytössään. Kuinka hyvin se organisoidaan perussuomalaisten agitaatioon ja muuhun kenttätoimintaan, sen tietänevät parhaiten puoluehallitus ja puoluesihteeri.

Aika hupaisaa on myös seurata näitä ennustajaeukkoja-ja ukkoja joilla on jo tieto sinisten kohtalosta seuraavissa eduskuntavaaleissa. Kuinka järkevää on viettää vielä syntymättömän ja kastamattoman hautajaisia etukäteen, kuvastaa sekin omalta osaltaan sitä tasoa, joka on aina vallinnut perussuomalaisten keskuudessa ja joka nyt on noussut vallitsevaksi puolueen toimijoiden keskuudessa.

Sinisiin siirtyneet ovat saaneet kansanedustajiksi oikeuttavat äänensä pääsääntöisesti henkilökohtaisina ääninä. Vain osa annetuista äänistä voi olla sellaisia, jotka on annettu ns. puolueelle miettimättä ketä äänestää. Eli kyllä sinisten eduskuntaryhmä on aidosti äänestäjien mandaatilla suoraselkäiseti viemässä niitä arvoja ja aatteita maaliin, joiden vuoksi heidät on edukuntaa äänestetty. Seuraavat vaalit sitten paljastavat vasta sen, vieläkö mandaatti jatkuu.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jari Pirinen, jokos sinua on pyydetty sintujen toiminnanjohtajaksi perustettavaan piirijärjestöön ?

Oletan sinun olevan sama Jari, vaikka kuva puuttuu, eli HeikkisBertan ja Aarnen vävy.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Uusimpien kannatuslukujen perusteella PS:n ja Sinisten tilanne näyttää entistä selvemmältä. Sinisten kannatusprosentti on heikko, ei löydä sopivaa markkina-aluetta äänestäjäkentästä. Puolue asemoituu alueelle, jossa sen pitäisi viedä äänestäjiä Keskustalta ja Kokoomukselta. Se ei onnistu kuten kannatusmittausten trendi kertoo. Jo 2%:n kannatuksen saavuttaminenkin on vaikeaa.

Puolueella ei ole äänestäjiin vetoavaa politiikkaa. Suurin osa edustajista putoaa eduskunnasta näillä kannatusprosenteilla.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005417380.html

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Persuista en tiedä, mutta seuraavissa vaaleissa Sinisille kyyti on kylmää. Mutta niin se aina on, kun menestys tuo pakokaasut päähän.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Rivit eivät harvene; muutama loikkari on lähtenyt mutta kymmenittäin uusia on pelkästään Oulussa tullut mukaan. Ja nimenomaan nuorta väkeä joita tarvitaan.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/2017/10/natottaak...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset