Seppo Leskinen: asialinjalla! ryhtiä, rehellisyyttä ja tasapuolisuutta politiikkaan

Hyvä Ii !

Hyvä tuuli, hyvä aurinko!  Iin kunta on edellä kävijä puhtaan energian ja ilmastotyön markkinoilla. Iin satsaama panos puhtaan ilmaston ja uusiutuvan  energian edistäjänä on Euroopan parasta. Iiläisprojekti on valittu parhaaksi sarjassa, jossa kilpailivat myös Pariisi, Torino, Toscana ja Tallinna.

Iin kunnassa on suhtauduttu ja panostettu alun alkaen uusiutuviin energian tuotantomalleihin suurella innolla ja vakavuudella. Iin kunta käy esimerkiksi koko Suomeen ja etenkin kuntiin, jotka ovat vastustaneet ja vastustavat esim. tuulivoimaa. Ii porskuttaa edellä kävijänä ja vastaan hankoilevat kunnat jäävät lehdellä soitteleen ja velkaantuvat ja aivan pöljyyttään, kun ovat lähteneet tuulivoiman vastaiseen Putkosen masinoimaan lepakkohysteriaan mukaan... 

Onnittelut naapurikuntaan Iihin....

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Iin ykköspaikan varmisti se, että kunta on hankkinut peräti kuusi sähköautoa.

Iin nettovelka asukasta kohden on yli 5200 euroa per asukas, mikä on lähes tuplaten maan keskiarvo ja kunnista se on huonoimmassa kolmanneksessa. Mitä per'aukisempi kunta, sitä auliimpi se on uskomaan tuulivoimalobbareiden puheita muka suunnattomasta kiinteistöverosta.

Ii on kriisikunta käytännössä kaikilla mittareilla. Minkään kunnan ei kannata ottaa oppia Iin taloudenpidosta jossa velkaantuneisuus, huoltosuhde ja toimivien yirtysten määrä on pohjalukemissa kuntavertailussa. Kunnan elivoimassa Ii on peräti sijalla 217 / 297.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/kuntakone...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuntematta Iin tilannetta tarkemmin, tarkistin kuitenkin tuulivoimaloiden sijoittelun Iin kunnassa.

Olivat kyllä lähellä asutusta osa asunnoista oli alle kilometrin, mutta kun on oletettavaa, että tuuli puhaltaa Perämereltä päin ja tuulen alapuolelle ei jää asutusta lainkaan, joten siltä osin on asia harvinaisen hyvin hoidossa. Harvemmin kait sielläkään on niitä pohjoistuulia. Kun niitäkin tuulia on ja olisi ollut tilaa viedä lähimmät tuulivoimalat kilometrin kauemmas, on taas käsittämätöntä suitsuttaa tällä asialla. Sitten on lepakot ja linnut lisäksi!

USA:ssa on nyt sitten saatu yhden kaupungin omalle maalle rakentamat tuulivoimalat oikeuden nojalla purettavaksi! Vääntöä kesti 7 vuotta ja asiasta on kuulemma opittu!

Putkonen on oikeassa sekä ihmisten suhteen että lepakoiden suhteen! USA:ta löytyy nyt sitten sitä virallista tutkimusta, tuulivoimaloista on haittaa!

[Dr. Woodwell deserves rightful credit for his pioneering science associated with climate change and for efforts championing transition from fossil fuels to renewable energy. However, local steps toward developing renewable energy strategies should not be undertaken if they fail to deliver one of the most vital outcomes. A clear and predictable standard of protection for neighboring residents. Steps, in this particular case, that comply with the community’s land use practices and policies. Lest we not forget, these wind turbines and the nuisance they caused were the very catalyst for Town Meeting’s logic to adopt a more restrictive Wind Energy System Bylaw (2013).

“Tilting at Windmills” is a phrase used to evoke a sense of confrontation when the adversary is incorrectly perceived. Dr. Woodwell’s idealistic justification for “reconsideration” compromises both the community’s wind turbine vision and Falmouth’s affirmation to “move on” and learn from this unfortunate mistake.] https://www.capenews.net/falmouth/opinion/tilting-...
[Dr. Woodwell ansaitsee laillisen kiitoksen ilmastomuutokseen liittyvästä uraauurtavasta tiedosta ja ponnisteluista, jotka edistävät siirtymistä fossiilisista polttoaineista uusiutuviin energiamuotoihin. Kuitenkin paikallisia toimia uusiutuvien energialähteiden strategioiden kehittämiseksi ei pidä tehdä, jos ne eivät täytä yhtä tärkeimmistä päämääristä. Selkeä ja ennustettava suojelun taso naapuruston asukkaita koskien. Tähän konkreettiseen vaiheeseen kuuluvat vaiheet, jotka ovat yhteisön maankäytön ja -käytäntöjen mukaisia. Jotta emme unohda, nämä tuulivoimalat ja niiden aiheuttamat haitat olivat juuri kaupunkikokousten logiikan katalysaattori, joka hyväksyi rajoittavamman tuulivoimajärjestelmän säädöksen (2013).
”Iskemällä tuulimyllyjä" on ilmaus, jota käytetään herättämään vastakkainasettelua, kun vastustaja on virheellisesti havaittu. Dr. Woodwellin idealistinen perustelu "uudelleentarkastelu" tukee kompromissia sekä yhteisön näkemystä tuulivoimaloista että Falmouthin vahvistusta "siirtyä eteenpäin" ja oppia tästä valitettavasta virheestä.]

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tuo palkinto on kuin kansakoulun raittiustietokilpailussa jaettu hymypoikapatsas kun on haukkunut alkoholistit ja fossiiliset. Propakandaa tuulimyllyjen puolesta kun järjellä näitä ei voi perustella.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Seppo hehkuttaa Ii:tä mutta todellisuus on tarua ihmeellisempi. Yksi kilpailu on voitettu mutta armottamassa globalisaatiossa sillä ei voiteta taistelua.

Pariisikin voisi voittaa jos rakentaisi tuulimyllyn Eiffelin tilalle, Saisi upeat kiitokset Sepolta ja hiukan sähköä, mutta menettäisi turistivirran ja uskottavuuden. Ei sellaisella voitolla mitään tee, siksi Ii:n annettiin suosiolla voittaa.

Onnitella kuitenkin aina voi, olette saavuttaneet sen mihin pyrittekin. Onneksi olkoon.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Inhimillinen uteliaisuuteni panee kysymään : onko kirjoituksen "suositus" taholtasi ironiaa vai mitä?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Suositus on kirjoittajalle. Sananvapaus kun antaa mahdollisuuden kirjoittaa ja antaa suosituksia.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ii pärjää huomennakin tuulineen kun me heitä aurinkovoimasta saatavin verovaroin tuemme.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kansanedustaja veti lakisääteistä vuorovaikutteista infotilaisuutta Porin Ahlaisissa tulivoimaloiden tulosta paikkakunnalle, pohjoispuolelle ja sanoi tuulivoiman olevan omantunnon kysymys, kun kävi selväksi, ettei salissa kukaan kannattanut tuulivoimaa.

No kunta siitä rahallisesti hyötyy hitusen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Yrmärrätkö Seppo, että mesuomalaiset veronmaksajat ne Iille tulevat veroeurot maksamme tuulituen muodossa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

En, etkä sitä ymmärrä sinäkään..

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Yksi tuulivoimala saa tukea verovaroista noin 600 000 euroa vuodessa. Kiinteistöveroa se maksaa ennen ikävähennyksiä noin 8000 euroa vuodessa.
Tämä on sitten hyvä diili veronmaksajille.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Mitenkäs se vanha sanonta menikään... Joukossa viisaus tiivistyy ?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset