Seppo Leskinen: asialinjalla! ryhtiä, rehellisyyttä ja tasapuolisuutta politiikkaan

Arhinmäki irvailee

Paavo Arhinmäki irvailee sinisille blogissaan Iltalehden mukaan,  kuinka pääministeri ja valtiovarainministeri kannattelevat takiaisryhmää. Arhinmäen mukaan on demokratian kannalta irvokasta, että hallituksessa istuu viiden ministerin ryhmä, jonka kannatus on alle prosentin luokkaa.

Minua ja varmaan monia muitakin Iltalehden lukijaa lähinnä naurattaa Arhinmäen vuodatus demokratiaa halventavana irvailuna.  Ei uskoisi, että kyseessä on ammattipoliitikko, entinen puolueensa puheenjohtaja ja nykyinen kansanedustaja.

Luulisi nyt sentään kansanedustajan tietävän ja ymmärtävän, että enemmistöhallitus muodostetaan eduskunnasta löytyvien voimasuhteiden varaan, eikä vaaleissa saatujen kannatusprosenttien mukaan. Niin ainakin luulisin, mutta näköjään sitten ei - ummarra!

Ja mitä sitten Arhinmäki oikein tarkoittanee takiaisryhmällä? Minä kun ymmärtäisin niin, että Arhinmäen edustama eduskuntaryhmä on 12 edustajan voimalla ja seitsemänneksi suurimpana ryhmänä ennemmän takiaisryhmä kuin haukkumansa siniset. Siniset sentäs on 20 edustajan ryhmä ja neljänneksi suurin eduskuntaryhmä..

Arhinmäkeä ja koko vasemmistoa ruotsalaisia myöten kiukuttaa, kun siniset tekevät hallituksessa hyvää työtä isänmaan ja veronmaksajien hyväksi ja itse joutuvat oppositiosta käsin vain räksyttämään...

Muistutan tässä vielä siitäkin, että siniset on eduskunnan neljänneksi suurin ryhmittymä ja Arhinmäen vasemmisto vasta seitsemäs takiaisryhmä.

Eipä tässä muuta taas tällä kertaa... 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Olikohan se Soini,joka loi tämän käsitteen hallituksen kiukuttelevasta vähemmistöosakkaasta.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Joo mutta silloin hallituksessa oli kiukutteleva vähemmistöosakas joka loppujen lopuksi ajautui oppositioon ja kuuluu olevan siellä edelleen...

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"kuuluu olevan siellä edelleen..."
Ja aiheesta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Laskehan alla olevasta linkistä montako edustajaa sinisten-ryhmässä on.Itse en pääse kahteen kymmeneen.

https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/edusku...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olisin sentään uskonut Seppo Leskisen tietävän Sinisen ryhmän kansanedustajien lukumäärän?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Toki tiedän mutta annoin teille tilaisuuden oikaista...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Miksi sitten kirjoitit väärän ryhmän jäsenten lukumäärän jos kerran oikeankin tiedät? Muuten koka tiedät hallituksessa ollen puolueella tai ryhmällä olleen yhtä monta ministerä kuin kaksi kertaa suuremmalla eduskuntaryhmällä? Sinisillä viisi samoin kuin Kokoomuksellakin?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #6

Kolme puoluetta ovat sopineet hallituksen voimasuhteista yhteistyössä. Miksi se sinua haittaa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #7

Siniset eivät ole edes puolue? Sinä ilmeisesti kannatat tätä Sipilän nykyisen hallituksen demokratiaa halveksivaa kokoonpanoa?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #8

Miten se demokratiaa halventaa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #10

Jätän turhat pohtimiset niitä halajaville...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #11

Ilmeisesti kirjoitteletkin asioita tarkemmin pohtimatta?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #8

Hallitus on kuitenkin täysin oikein muodostettu ja laillinen Suomen hallitus. Ne jotka eivät hyväksy nykyistä hallitusta lailliseksi saisivat hetken ajatella mitä puhuvat.
Ko. ministerit ovat kaikki jopa kansanedustajia vaikka ministeriksi nimittäminen ei sitä vaadi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #13

Tietääkseni en ole hallituksen laillisuutta epäillytkään. Olen vain tuonut esiin kantani siitä, että pidän sen nykyistä kokkonpanoa demokratiaa halveksivana. Ja miksi, se selviää lukemalla tämän ketjun aikaisemmat kommenttini.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #15

Mikä kohta siinä mielestäsi demokratiaa halveksii.
Kaikki ministerit ovat kansa valitsemia kansanedustajia ja ovat eduskunnasta valittu ministereiksi hallitukseen jonka presidenttikin on hyväksynyt. Missä kohtaa meni halveksunnaksi ja kuka halveksi ,sitä remokratiaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #18

Hallitus ei vastaa eduskunnan puolueitten tai ryhmien voimasuhteita.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #24

Hallituksella on tietääkseni eduskunnassa enemmistön kannatus puolellaan ja hallituksessa keskinäinen päätöksenteko onnistuu hyvin , eikö se riitä voimasuhteeksi ?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Siniset on aikamme SKYP, eli Siniset Seteliselkärankaiset (SS).

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Parempi olisi ehkä kuitenkin puhua setelittömistä?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Sehän se taitaa joitakuita harmittaakin kun menettivät rahat ja silti tekivät siten kuin mielestään oli oikein.
Kaikille ei raha kuitenkaan merkitse niin paljon kuin salaliittoteoreetikot kuvittelee.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #19

Sen ratkaisun he ovat itse tehneet. Sitä ratkaisua en aseta kyseenalaiseksi. Mutta sen asetan, että hallituksen kokoonpano ei vastaa hallitusryhmien kokoa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ministerinpalkat kuitenkin tilitetään henk.kohtaisille tileille ja osalle on lisäksi tiedossa "tilipäivä" sopivan palkkioviran muodossa. Toki osa sinisten ministereistä putoaa "historian roskatynnyriin", vaikka loikkaisivat edelleen. Soini taisi aiemmin järjestää niin, ettei "raha seuraa asiakasta", mitä muukalaiskammoiset nyt voivat hyödyntää tulevilla vaalikentillä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #21

Oletko sitä mieltä että olisi oikein osalta ministereistä ottaa palkka pois ja ilmoittaa syyksi "liian sininen" ?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #23

Olen sitä mieltä, että päätös loikata puolueesta ja pysyä aiemman puolueensa valittuina edustajina ministereinä edelleen, on voimakkaan henkilökohtainen valinta, missä raha ja rahakkaat virat ovat mahdollisia ja todennäköisiä motivaattoreita. Soinille, Niinistölle ja Terholle varmasti löytyy jotain. Sipilä ja Orpo järjestävät.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Silloin kun kaikki on laillista, niin mua ei haittaa, vaikka ei olisi yhtään puoluetta hallituksessa, olisi vaikka yhdistyksiä tai ryhmiä pullollaan :)

Aika monen mielestä tämä on demokratian pilkkaamista, kun näin tehtiin, minusta taas se oli ovela veto.

Kansahan se tuomion sitten antaa seuraavissa vaaleissa, ei se sen kummallisempi asia ole. Jos kansa pitää tätä järisyttävänä vääryytenä, niin sitten varmaan kokoomuksen ja keskustankin kannatus putoaa sinne 1% tietämille. :)

Tää on vaan politiikkaa, ja hallitus toimii niin kauan kunhan se nauttii eduskunnan luottamusta. Minäkin olisin mielelläni ministeri, vaikkei kannatusta olisiskaan. :)

Antaa hallituksen hoitaa hommiaan, niin kauan kuin pystyssä pysyy, eihän tämä talouden kuva ainakaan tällä hetkellä kauhean huonolta näytä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

On ihmisiä joitten mielestä kansan antama tuomio tulee liian myöhään ja he ajattelevat että tuomio saattaa olla vieläpä liian lempeä. Siksi olisi nyt saatava hallitus kaadettua ja Suomen alkanut nousukausi katkaistua.
Siinä olisi mahdollisuus sanoa: "Kyllä sen tiesi että ei siitä mitään tule"

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Seuraavissa vaaleissahan se nähdään? Itse arvioin erilaisten loikkien sinisestä ryhmästä muihin puolueisiin alkavan vaalien lähestyessä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Sinisen loikkariryhmän hyväksyminen Sipilän hallituskoalition paikkaajaksi ei perustu ainakaan äänestäjien tahtoon. Viime eduskuntavaaleissa kyseiset kansanedustajat saivat mandaattinsa Perussuomalaisen puolueen ehdokkaina.

Sinisten loikkariryhmä syntyi poliittisen itku-potku-raivarin seurauksena. Puoluekokous näet erehtyi valitsemaan perussuomalaisten puolueelle loikkarien mielestä väärät puheenjohtajat.

Loikkariryhmällä ei ole kansalta saatua mandaattia. Eduskuntapaikkaa he pitävät hallussaan poliittisen trikkitempun kautta. Soini ja hänen kumppaninsa ovat pettäneet äänestäjänsä.
Arhinmäen kritiikki on oikeutettu. Siniset ovat hillotolppiinsa takertuneita takiaisia. Sad to say.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Suomessa taitaa kuitenkin olla sellainen demokratia jossa kansalainen ei pääse ministereitä valitsemaan. Varmaan jossainpäin maailmaa on sellainen demokratia jossa Arhimmäen kanssasisaret päättävät kaikista paikoista mutta Suomessa se ei onneksi vielä ole voimassa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Koirat haukkuu ja karavaani kulkee isänmaan ja veroja maksavan kansan hyväksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomenkin politiikassa on sellainen piirre, että heti vaalien jälkeen hymyssä suin kansa odottaa mannaa satavan taivaasta.

Ja annappa kulua 2-3kuukautta, niin jo on meteli kovaa, kun ei lupauksia pidettykään heti.

Ja annappa kulua puoli vuotta, niin silloin on aika jo keksiä kaikki mahdolliset haukkumasanat ja hallitus on täysin törppö.

Ja annappa kulua pari vuotta, niin hallitus kaadettava keinolla millä hyvänsä, niillä tuloksilla tai toimenpiteillä ei ole merkitystä, koska musta tuntuu, että hallitus on kuitenkin paska.

Tämän kolmen kohdan ohjelman voi aloittaa alusta aina vaalien jälkeen, riippumatta siitä, mitkä puolueet ovat hallituksessa.

Tuntuu siltä, että Churchill oli kyllä täysin oikeassa sanonnassaan: "Paras argumentti demokratiaa vastaan on viiden minuutin keskustelu keskivertoäänestäjän kanssa."

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Siniset istuvat hallituksessa Halla-ahon kannattajien äänillä. Muuten eivät olisi koskaan hallitukseen päässeetkään. Ei olisi ilman näitä kannattajia tullut Terhosta meppiä, eikä olisi myöskään tullut ensimmäistäkään jytkyä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Halla-ahon kannattajat nousivat eduskuntaan Soinin imussa ja siivellä. Ilman Soinia ja Vistbackaa ei olisi koko puoluetta..

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Näin kävi ja puolue olisi jäänyt pienpuolueeksi ja todennäköisesti kuihtunut pois ilman Halla-ahon kannattajia.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Persujen "salaliitto" eli lehmäkauppaa:

Yhdeksän ps-kansanedustajaa vaatii maahanmuuttopolitiikan tiukennuksia sote-uudistuksen ehtona
Keskiviikko 29.3.2017
IL
Yhdeksän (9)perussuomalaisten kansanedustajaa vaatii maahanmuuttopolitiikkaan lisää tiukennuksia
- sote- ja maakuntauudistuksen etenemisen ehtona.

Persuja 38 ja vain 9 "nuivaa" oli erimieltä hallituksen kanssa.
Muille 29 olisi kelvannut ilman ehtoja SOTE.

Että hyvä oli Arhinmäellä kuitata persujen oppositioaikaiset vetelyt vasureista.
"Minkä taakseen jättää sen eestään löytää" esim.Kreikan tukipaketti huutelusta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ikäväähän se tuollainen Paavon irvailu on.
Mites, jokos Sinisillä on nimetty presidenttiehdokas?

Nyt olikin Uudessa Suomessa uutinen, että meidän Laura saattaa kivuta aina 20% asti, erään tutkijan arviona. Itse pitäisi 10% jo hienona saavutuksena meidän Lauralle. Eihän Timo Soini ole kaiketi koskaan ollut niin suosittu?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Timo Soini sai 9,4%:n kannatuksen viime presidentinvaalin ensimmäisellä kierroksella. Eli olet oikeassa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No mikäs siinä.. Toivotaan Lauralle menestystä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset