Seppo Leskinen: asialinjalla! ryhtiä, rehellisyyttä ja tasapuolisuutta politiikkaan

Hyvin kävi, mutta käyköön..

Päivän värikkäät tapahtumat hallituskiemuroineen saivat kaiken kaikkiaan onnellisen lopun tai alun. Ihan miten nyt vaan. Mutta kaikkein tärkein asia on tietysti se, että päivän taphtumilla pystyttiin estämään Ruotsalaisen Kansanpuolueen nousu Suomen hallitukseen. Se on tärkeä, iloinen ja suuren suuri asia isänmaan parhaaksi, vaikka varmaan kaikki eivät ole, ymmärrettävistä syistä, kanssani samaa mieltä. Hyvin kuitenkin minun mielestä ja omaani ajatustahan minä tässä tuonkin esille...

Kysyin puoluekokouksessa Juho Eerolalta puoluejohdon valinnan päätteeksi, että mites jos kepu ja kokoomus paiskaavat persut oppositioon?  Tähän Eerola, että ei mitenkään mahdollista mm keskeneräisten tärkeiden asioiden, kuten mm sote.. No kävi toisin. Halla-aho kumppaneineen ei pystynyt pitämään puoluetta hallituksessa, joten päivän tapahtumat ovat siinä mielessä ymmärrettävissä.

Olen itse ollut aina sitä mieltä, että vain hallituksesta käsin on mahdollista saada aikaan omiakin tavoitteita, vaikka ei tietystikään kaikke, mitä vaalikentillä on luvattu ja puhuttu, mutta kuitenkin...On se vaan niin, jos minulta kysytään, niin mieluimmin 9% kannatuksella hallituksessa kuin opposiittiossa rähjäämässä...ja se tärkein, RKP:n pysyminen hallituksen ulkopuolella.....

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Milloinkahan ne lähettävät Sepolle kirjeen PS:n päämajasta?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Meinaako blogaaja pytyä ja rahoittaa Halla-ahon perussuomalaisia, vai eroatko puolueesta?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kaiken lisäksi on auki Sipilän hallituksessa, miten peli jatkuu. Nyt näyttää siltä, että Uusi vaihtoehto -ryhmällä on ylisuuri edustus hallituksen ministeriryhmässä?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Onkos sillä merkitstä? Johan Sipilä kertoi vanhojen ministerien jatkavan. Kaiketi tuostakin oli jo ennakkoon sovittu Orpon ja Soinin kanssa.

Pääasia taisi olla kuitenkin hajottaa PS puolue. Oliko sitten kuinka viisas ratkaisu jää nähtäväksi.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #4

Ps hajoitti itse itsensä. Toki Soinilla on siihen omat syynsä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #5

Syynä Halla-aholaisten masinoima muutos ja Soinin havahtuminen siihen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #4

Oma veikkaukseni on, että Sipilän hallitusta täydenndetään juuri Sepon vieroksumalla RKP:lla ja Uusi vaihtoehto joutuu luopumaan ministerin tai kahden paikastaan?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #6

Miten tuo uskomuksesi voisi olla totta? Eikös Sipilän olisi pitänt pyytää ensin hallituksen eroa ja sitten muodostaa uusi hallitus, johon mukaan tulisi sitten kaavailemasi rkp. En usko tällä syönnillä tuohon uskomukseesi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #10

Käsittääkseni hallitus voi täydentää itseään ja pyytää sn jälkeen luottamuslausetta eduskunnalta täydennetylle hallitukselle.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Halla-aho unohti joko "tyhmyyttään" tai tietoisesti erään demokratian kulmakiven, vähemmistön näkökulman huomion ottamisen. Enemmistödiktatuuri, jota näimme persujen puoluekokouksessa on kaukana demokratiasta, Persut itse, tarkemmin sanoen"Halla-aholaiset" persupuolueen hajoitti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Siitä olen kanssasi yhtä mieltä, että persut tekivät sen aivan itse. Mutta tämä prosessi vain kesti yli puoli vuotta.

Käyttäjän lauriholopainen kuva
Lauri Holopainen

Niinpä, taisi tulla Hakkarainen Halla-aholle aika kalliiksi.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mukavaa, että sinä Seppo löydät valopilkkuja. RKP oli kovin innokas hallitukseen.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Halla-aho lienee shakkimiehiä, mutta nyt hän ei nähnyt kyllin monen siirron yli. Unohti sen, että politiikka ei aina ole herrasmiespeliä vaan likaistakin. Lyöty lyö takaisin, kun saa tilaisuuden. Nyt sai.

Halla-ahon virhe oli tylyttää Soini ja kumppanit hallituksesta, heti. Ehdoton tyylivirhe. Pelisilmä petti. Olisi kannattanut jatkaa entisillä hallituksessa kauden loppuun. Sitten olisi voinut uudistaa puoluetta, jos kannatus olisi kestänyt.

Siirto oli suunniteltu ja sen takana lienee suuret saappaat. Saulikin taisi tulla toimeen Timon kanssa. Hallitus ei nyt halunnut luopua työhön sisäänajetuista, hallituksen kannalta hyvistä sotureistaan.

Persujen kannalta olisi myös kannattanut katsoa ketä suhareita päästää pyrkimään puolueen johtoon.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset