Seppo Leskinen: asialinjalla! ryhtiä, rehellisyyttä ja tasapuolisuutta politiikkaan

Somaliaan rahaa, lastensairaalalle ei

Perussuomalaiset vaativat eduskunnassa kehitysavun leikkaamista. On käsittämätöntä, että Somaliaan hallitukselta löytyi 35 miljoonaa sormia napsauttamalla, mutta esimerkiksi lastensairaalan tarvitsema 30 miljoonaa ei mahtunut budjettiin. Mitäs sanot tästä?

Aamulla kuultiin puolueiden kannatuslukuja. Ihmetteletkös vielä, että miksi perussuomalaisten kannatus on ohittanut kokoomuksen? Minä en ihmettele. Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka kantaa huolta ensisijaiseti oman kansan tarpeista......

Kyllä kansa tietää....

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

29Suosittele

29 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (94 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Perussuomalaiset vaativat lisää rahaa mm liikenneinvestointeihin ja julkisten rakennusten homekorjauksiin.

kumman, Somalian vai Suomen tarpeita meidän tulisi rahoitta verorahoillamme??

Käyttäjän MaijaVehvilainen kuva
Maija Vehviläinen

Voisiko joku nyt kuitenkin selvittää, miksi perussuomalaiset mitoittaa varjobudjetissaan lastensairaalalle 30 miljoonaa euroa, vaikka sairaalan kustannusarvio on 160 miljoonaa euroa?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kollehtin keruutarve vähenee.....

Käyttäjän SamiVarsell kuva
Sami Varsell

Eikö se ole hyvä, että kapitalistit, joilla on maksukykyä, maksavat vapaaehtoisesti lisäveroa, vaikka sitten hyväntekeväisyyden nimissä? Vaikka tietysi olisi parempi, että ansiottomia tuloja ja luonnonvarojen käyttöä verotettaisiin reilummin.

Lastensairaala ei taatusti jää rakentamatta sen takia, ettei rahoitusta löydy. Viimekädessä raha löytyy valtion lisäbudjetista, jos ei muualta.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #6

Eikös olisi parempi rakentaa omat julkiset rakennukset verovaroin ja vieraille maille kerätä kollehti....ainakin minun mielestä, mutta minähän olenkin perussuomalainen.

Käyttäjän MaijaVehvilainen kuva
Maija Vehviläinen Vastaus kommenttiin #7

Kysyn uudestaan: miksi perussuomalaiset mitoittaa lastensairaalalle 30 miljoonaa, kun sairaalan kustannusarvio on 160 miljoonaa?

Kiinnostaisi kovasti, millaisen sairaalan perussuomalaiset ajattelee saavansa aikaan 30 miljoonalla.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #8

No voi sua....etkös ymmärrä Nahkamäen vastauksesta vai etkös lukenut?

Käyttäjän MaijaVehvilainen kuva
Maija Vehviläinen Vastaus kommenttiin #11

Ymmärsin ja voin toistaa tähänkin: Lastensairaalaa varten rahaa keräävä säätiö on varautunut rahoittamaan 50 miljoonaa euroa lainarahalla. Tarkoitus on, että HUS maksaa lainan säätiölle vuokrana sairaalasta. Mistä perussuomalaiset ottaisivat nämä 50 miljoonaa? Säätiön malli on kokonaisuus, jossa on keräysrahaa noin viidesosa. Jos säätiö poistetaan kuviosta, pitää löytää rahoittaja kaikelle muulle paitsi sille 40+40 miljoonalle, joka on jo luvattu HUSista ja valtiolta. Sekin on luvattu käsittääkseni sillä ehdolla, että säätiö maksaa sen 30 miljoonaa.

Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #13

eli oli malli mikä tahansa niin lastensairaala toimii vuokralaisena.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #13

Mikä tässä otsikossa oli vaikeaa ymmärtää? Vaihtoehtoinen budjetti, jossa poistetaan menopuolelta 35 miljoonaa Afrikansarven kaivoon heitteillä olevaa rahaa ja menopuolella laitetaan 5 miljoonaa vähemmän kuin juuri säästetty summa suomalaisten lasten hyväksi.

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #7

Juuri näin. En ymmärrä mikä hemmetin hinku osalla poliitikoista ja puolueista on verovaroja heitellä taivaan tuuliin kaukaisiin maihin.

Käyttäjän SamiVarsell kuva
Sami Varsell Vastaus kommenttiin #7

Tuossa on itse asiassa ideaa. Valtio maksaisi vain sen osuuden kehitysavuasta, joka jäisi hyväntekeväisyydellä keräämättä. Suomihan on kehitysavussa sitoutunut 0,7 prosenttiin BKT:sta.

Kuten hyväntekeväisyydessä on kyse useinmiten yritysten markkinoinnista tai yksityisen ihmisen oman kilven kiillottamisesta, niin myös kehitsavussa on kyse pitkälti valtion markkinoinnista ja profiilin korottamisesta.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #10

Suomi ei ole sitoutunut 0,7 prosenttiin. Kyseinen luku on kansainvälisesti sovittu suositus.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #25

...ja jos olisikin sitoutunut, ei muuta kun sitoumus peruntaan.

Syy: talouskriisi, velkaantuminen, ei ole enää varaa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #65

Just noin. Olen myös aina ollut sitä mieltä, että ensin lakaistaan omat rappuset ja sitten vasta toisten, jos voimavaroja piisaa.

Käyttäjän SamiVarsell kuva
Sami Varsell Vastaus kommenttiin #65

Unkari on hyvä varoittava esimerkki siitä, kuinka maalle käy, jos se itse tekemällä tekee itsestään hylkyvaltion.

Perussuomalaisia ei pidä päästää tekemään Suomesta hylkyvaltiota.

Maailma kyllä tulisi toimeen ilman Suomen almuroposia, mutta Suomen itsensä kannalta on tärkeää pitää kansainvälistä mainetta yllä.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #74

Öh, ja kuinkas sille Unkarille sitten kävi, onkos se poistettu maailmankartalta? Enpä ole huomannut vielä, että Magyar feteasca olisi tummunut tai Jonatan ei enää olisi punakylkinen?

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #76

Unkari on hyvä esimerkki siitä, että Euroopassa voi oikeasti toimia ihan niin kun huvittaa, ja EU ei voi muuta kun itkeä ahkerasti vierestä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #74
Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Valtion luvattu osuus on 40 milj. HUS:n toiset 40 milj. Keräyksellä pyritään rahoittamaan 30 milj. Loput 50 milj. jää katettavaksi vieraalla pääomalla (sitä haetaan mm. säätiörahoituksella ja institutionaalisilta rahoittajilta, kuten eläke- ja vakuutusyhtiöiltä).

Kerjuu ei kuulu hyvinvointiyhteiskuntaan.

Käyttäjän MaijaVehvilainen kuva
Maija Vehviläinen

Niin. Lastensairaalaa varten rahaa keräävä säätiö on varautunut rahoittamaan 50 miljoonaa euroa lainarahalla. Tarkoitus on, että HUS maksaa lainan säätiölle vuokrana sairaalasta. Mistä perussuomalaiset ottaisivat nämä 50 miljoonaa?

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #12

Esim. siitä mistä ne on nytkin suunniteltu otettavan (vuokrana sairaalasta).

Kansalaiskeräys ei nyt ole vaan oikein sairaalan rakentamiseksi, kun samaan aikaan on varaa lähettää rahaa ulkomaille (epävarmoihin kohteisiin).

Käyttäjän MaijaVehvilainen kuva
Maija Vehviläinen Vastaus kommenttiin #14

Eli valtio omistaisi rakennuksen, ja HUS maksaisi valtiolle siitä vuokraa? Eli valtio ottaisi sen 50 miljoonaa euroa lisää velkaa? Minun laskujeni mukaan perussuomalaisten varjobudjetissa olisi siis pitänyt budjetoida lastensairaalalle yhteensä 80 miljoonaa euroa valtion rahaa, ei 30 miljoonaa euroa.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #16

Minun laskujeni mukaan taas valtion käyttää kehitysapuun karkeasti ottaen miljardi euroa. Siitä on varaa rakentaa lastensairaala.

Käyttäjän MaijaVehvilainen kuva
Maija Vehviläinen Vastaus kommenttiin #17

Se on tullut erittäin selväksi, mutta olen edelleen vailla vastausta siihen, miksi perussuomalaiset budjetoi varjobudjetissaan lastensairaalaan 30 miljoonaa euroa, vaikka lastensairaalan kustannusarvio on 160 miljoonaa euroa. Vaikka valtio maksaisi sen 40 miljoonaa ja HUS 40 miljoonaa euroa (jotka siis on luvattu vain sillä ehdolla, että säätiö maksaa osan), siinä on silti ainakin 50 miljoonan euron aukko.

Asiasta kiinnostuneena kansalaisena toivoisin tähän nyt todella vastausta.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen Vastaus kommenttiin #19

Maija, näin saamme huomata, että täsmällinen ja hyvä kysymyksesi on persuille liian vaikea vastattava. Populisti on populisti, vaikka voissa paistaisi.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #19

Tuo mainittu 30 milj. euroa on keräystavoite, joka esitellään hankkeen etusivulla. Vaihtoehtobudjetin ideana on, ettei tällaista yhteisöhyödyllistä ja verraten tarpeellista hanketta jouduttaisi arpomaan, jotta saadaanko rahat kasaan vai ei.

Sivustoa lainatakseni: "Uusi lastensairaala tulee maksamaan n. 160 miljoonaa euroa, josta tukiyhdistyksen koordinoiman varainkeruutalkoiden osuus on 30 miljoonaa euroa."

Vaihtoehtobudjetin esitys perustuu hallituksen budjettiesitykseen, ja siinä olevat plussat ja miinukset kertovat, missä asioissa ja miten paljon eri tavalla vaihtoehtobudjetti mitoitetaan.

Käyttäjän MaijaVehvilainen kuva
Maija Vehviläinen Vastaus kommenttiin #24

Toivottavasti tämä on viimeinen kerta, kun kysyn asiaa. Säätiön mallissa 30 miljoonaa kerätään kansalaisilta, 50 miljoonaa säätiö taas ottaa lainaa. Mistä tämä 50 miljoonaa perussuomalaisten mallissa otetaan? Jos velka siirtyy valtiolle, maksettavaksi tulee minun käsittääkseni yhteensä 80 miljoonaa euroa valtion jo lupaaman 40 miljoonan euron lisäksi.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #26

Toivottavasti toimittaja Vehviläinen ymmärtää tällä kertaa, että isot rakennushankkeet ajoittuvat lähes aina pidemmälle ajalle kuin yksi budjettivuosi. Siis myös rahoitus ja myös valtion osalta.

Käyttäjän MaijaVehvilainen kuva
Maija Vehviläinen Vastaus kommenttiin #27

No niin, kiitos. 30 miljoonaa on siis perussuomalaisten arvio lastensairaalan rakentamisen vuosittaisista kustannuksista valtiolle? Jos kustannukset ovat tuon verran vuodessa, ja sairaalan tarkoitus valmistua 2017 mennessä, valtion rahaa siis kuluisi yhteensä 120 miljoonaa euroa. Se kuulostaa jo realistisemmalta.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #29

Voi pyhä yksinkertaisuus! Jos ensi vuodelle esitetään 30 milj. euroa, ei tietenkään tarkoita, että seuraavana vuonna summa olisi sama...

Käyttäjän MaijaVehvilainen kuva
Maija Vehviläinen Vastaus kommenttiin #35

Totta, se oli täysin teoreettinen laskutoimitus. Rakennusvaiheen kulut voivat toki vaihdella vuositasolla niin ylös- kuin alaspäin. Hyvä, että kuitenkin selvisi, että perussuomalaiset ei varjobudjetin 30 miljoonalla eurolla tarkoita koko valtion lisärahoitusta, vaan vain ensi vuoden rakennusvaiheen kuluja.

Tähän asti ymmärsin, että sen oli tarkoitus korvata tuo nyt keräyksellä hankittava 30 miljoonaa, joka ei siis ole vuosikustannus vaan jakautuu koko hankkeen keston ajalle eli vuoteen 2017 asti.

Mika Salminen Vastaus kommenttiin #35
Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #26

Budjeteissa tehdään myös ns. kehysarvioita tuleville vuosille, mutta niitä ei kaikilta osin hakata samoin tein kallioon. Joustovaraa tulee jättää mm. yllättäviä taloudellisia käänteitä varten. Nousukauden alkaessa verotuloja tulisikin liikaa, laman iskiessä taas rahat loppuisivat kesken, jos kehyslaskelmatkin nuijittaisiin läpi vaikka viideksi vuodeksi eteenpäin.

Selvää nyt lienee se, ettei hallituksenkaan budjettiesitys "tulisi riittämään" tähän kustannusarvioon. Miksi ylipäätään sitten tehdä hanketta, jos siihen ei olla kaavailtu jatkossa tehtäväksi lisävarojen myöntämistä?

Uusi sairaala ei tule kuukaudessa valmiiksi. Rakennusaikaisen rahoituksen turvaaminen ei siten vaadi koko 160 miljoonaa kassakaapissa odottamassa, että rakennusyhtiöt käyvät sitä sieltä nostamassa urakan edetessä rahaa mm. palkkoihin ja rakennustarvikkeisiin. Paljon hyödyllisempää on pitää ne "ylimääräiset varat" toiminnassa kuin makuuttaa em. kassakaapissa.

Toivon, että tämä vastaus nyt riittäisi tällä kertaa. Tein liikaa olettamuksia ja pidin virheellisesti asioita liian itsestään selvinä.

Käyttäjän lahtipe1 kuva
Petri Lahtinen Vastaus kommenttiin #26

Toivottavasti tämä on viimeinen kerta, kun kysyn asiaa.

Yhdyn toivomukseesi, mutta todennäköisesti tulen pettymään.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #12

En tiedä persuista, mutta minä ottaisin sen Britannian puolesta maksamistamme EU-jäsenmaksuhelpotuksista.

Käyttäjän SamiVarsell kuva
Sami Varsell Vastaus kommenttiin #15

Samalla Lavikainen ottaisi Suomelta oikeuden maksaa kansallista maataloustukea.

Vihaako Lavikainen suomalaista maanviljelijää Lavikaisena vai perussuomalaisena? Eikö Lavikainen näe kansallista elintarvikevarmuutta maanpuolustuksemme kannalta välttämättömyytenä? Eikö armeija enään marssikkaan vatsallaan?

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #32

Sami Varsell >> ".. Lavikainen ottaisi Suomelta oikeuden .."

En ole Lavikaiselta kysynyt, mutta enpä olisi hämmästynyt, vaikka ajattelisi juurikin päin vastoin. Minä ainakin antaisin Suomelle oikeuden sekä olla maksamatta brittien osuutta että päättää ihan itse siitä, että tässä maassa pidetään riittävä varmuus elintarvikkeiden ja energian omavaraisuudesta.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #32

"Samalla Lavikainen ottaisi Suomelta oikeuden maksaa kansallista maataloustukea." ???

Voisitko Sami hieman avata?

Käyttäjän SamiVarsell kuva
Sami Varsell Vastaus kommenttiin #81

Suomen oikeus maksaa kansallista maataloustukea on neuvottelun tulos. Jos Suomi yksipuolisesti kieltäytyisi maksamasta korotettua jäsenmaksua, niin Suomen mahdollisuudet saada EU:n maatalousneuvotteluissa läpi mitään poikkeamia olisivat olemattomat.

Onhan se sinäänsä hassua, että Suomi joutuu maksaman EU:lle siitä, että saa maksaa kansallista maataloustukea, mutta EU on.

Perussuomalaiset ovat kovasti hehkuttanneet raa'an vapaakauppa-EU:n puolesta, joka olisi myrkkyä suomlaisille maanviljelijöille.

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #32

"Samalla Lavikainen ottaisi Suomelta oikeuden maksaa kansallista maataloustukea. "

Kansallisesta maataloustuesta pitäisikin päästä eroon, kuten muistakin yritystuista.
Sen lisäksi epäsuorista piilomaataloustuista joita myös on jokunen sata miljoonaa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #90

Olet oikeassa...mm Ruotsissa ei makseta kansallista maataloustuke ja maatalous kannattaa siltikin.

Reijo Tossavainen

Vehviläiselle ja trolli Härköselle: Isot rakennushankkeet jaksottuvat yleensä pidemmälle ajalle kuin yksi budjettivuosi.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Kiitos arvoisa parlamentaarikko tavallisen rivikansalaisen nimittelystä! Maija Vehviläiselle tiedoksi: tämä ei ole uutta edustaja Tossavaiselta, mutta ei järin tyylikästäkään. Onko kansanedustajat valittu haukkumaan keskustelupalstoilla tavallisia kansalaisia?

Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #30

ehkä jorma olisiaikatarkistaa kotipesä ja en haukkumiset ja sen asialisuus ennekuin rupeaa muita arvostelemaan.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen Vastaus kommenttiin #33

Jouni, kansanedustaja on julkisessa tehtävässä ja hänen täytyy sietää kritiikkiä enemmän kuin tavallisen kadun tallaajan.

En siedä, että istuva kansanedustaja norsunluutornistaan solvaa minua trolliksi siksi, että käytin sanaa "persu".

Kotipesäni on kyllä kunnossa. Vai eikö mielestäsi ole?

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #44

"En siedä.."

Wau suvakki Härkönen Jii on alentanut itsensä tavalliseksi siedokiksi.
Sietää sietää nyt vaan, se on meidän siedokkien kohtalo.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #30

Ensin Härkönen käyttää trollaavaa ilmaisua ja sitten hän on kuin "pyhäkoululainen".

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #30

Luulisi, että alkaa tuokin touhu pikkuhiljaa väsyttämään.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Nahkamäellä on mennyt käsitteet kerjuu ja keräys sekaisin.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki
Ilkka Huotari

"Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeen tukiyhdistys on aloittanut varainhankinnan uuden valtakunnallisen lastensairaalan rakennuttamiseksi. Tavoitteena on kerätä 30 miljoonaa euroa lahjoituksina yrityksiltä ja yksityisiltä henkilöiltä. "

Tällaisesta summasta puhuttiin täällä joten sille summalle olisi kai tarvetta?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Miusta avainkysymys on se, että tarvitaanko uutta lastensairaalaa.

Jos ei tarvita, no problemo.

Jos tarvitaan, miksi sitä ei jo rakenneta?

Hävytöntä semantiikkaa ja puljaamista asian ympärillä. Joko tarvitaan tai sitten ei. Mutta olenkin tyhmä kansalainen. Jo valtuustoaikanani ihmettelin miksi lisävelka on hyvä juttu enkä koskaan saanut siihen vastausta. Onneksi Joutseno liittyi isoon Lappeenrantaan joka antoi vielä isot myötäjäiset.

Reijo Tossavainen

Lastensairaalan rakentamisen osalta on kyse arvovalinnasta, joita myös poliitikot joutuvat jatkuvasti tekemään. Poliitikot siis päättävät, onko jokin hanke sen arvoinen, että se pitää rahoittaa. Silloin joudutaan tekemään arvovalintoja vaikkapa Somalian ja lastensairaalan välillä. Perussuomalaiset olisivat valmiit tekemään erilaisen arvovalinnan kuin hallitus ja sen kannattajat.

Mikä on sinun arvovalintasi?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mie haluaisin lastensairaalaan ennen mitään muuta, ennen työttömyyskorvauksia, eläkkeitä, mitään.

Sairaala pystyyn heti.

EDIT:
Jos otetaan 9,2 miljardia euroa vuodessa velkaa lasten maksettavaksi, niin eikö olisi reilua rakentaa lapsille myös sairaala?

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Ja jos tarvitaan lastensairaala, mikä pitäisi olla sen sijoituspaikka? Jos on tarkoitus palvella koko Suomea, sen voisi rakentaa jonnekin hieman ulos mehiläispesästä, paikkaan, johon pääsee junalla, autolla, linja-autolla (ja saa siis autonsa tarvittaessa parkkeerattua).

Joutsenon taloutta ennen liitosta en tiedä kuinka kuralla oli, mutta ilmeisesti liitos oli ojasta allikkoon? Nyt LPR himoitsee yhtä suomen parhaiten hoidetuista kunnista lisämaksajaksi (Luumäki oli ainakin pari vuotta sitten samassa muutaman kunnan joukossa kuin Kauniainen, velaton ja Suomen alhaisin kunnalisveroäyri).

Irmeli Koivuhalko-Pyjama

Vehviläinen, sen sijaan että kärtät oikeaa summaa ja laskutapaa voisitko ottaa kantaa itse asiaan? Onko oikein syytää 35 miljoonaa Somaliaan, kun rahoille olisi käyttöä lastensairaalan rakennukseen?

Ymmärrän kyllä, jos persuvihan takia vängätään taas lillukanvarsista eikä kommentoida itse asiaan.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Aivan....Herra Lampinen on prikulleen oikeassa!!

Käyttäjän MaijaVehvilainen kuva
Maija Vehviläinen

Mutta minusta se on olennainen asia, jos puolue tekee varjobudjetin, ja siinä on summa, jossa näyttää olevan kymmenien miljoonien eurojen lovi. Minulle 50 miljoonaa ei ole lillukanvarsi. Olen ehkä hieman yllättynyt tavasta jolla poliitikot, jotka kuitenkin päättävät meidän kansalaisten rahojen käytöstä, suhtautuvat niihin rahoihin liittyvään kysymykseen. Minkäänlaista perussuomalaisvihaa kysymykseen ei liittynyt.

Olen monessa yhteydessä sanonut, että mielestäni lastensairaalaa ei voi verrata kehitysapuun/Guggenheimiin/Oopperataloon/EU-maiden tukipaketteihin, minusta siinä vedetään mutkia suoriksi.

Ilkka Huotari

Kyllä minuakin kiinnostaisi, miksei lastensairaalahanke ole keräämässä koko 80:tä miljoonaa. Sitä kai pitäisi kysyä heiltä itseltään? Jos ovat nyt keräämässä vain 30:tä niin onko sille joku hyvä syy?

Mika Salminen

Niin kysymyksen asettelu on edelleen aika hölömö siinä mielessä, että teillä peruspiirien lähellä olevilla ihmisillä näyttää lausunnoissaannekin olevan suurempi huoli siitä, mitä menee Somaliaan kuin rakennetaanko uusi lastensairaala. Kokolailla kaikki kommentit osoittavat näissä rinnastuksissa sen, että huoli rahan menettämisessä Somaliaan on etusijalla. Onhan se outoa, ettei kotomaan lapsia aseteta vaatimuksissa etusijalle. Se siitä isänmaallisuudesta ja pienten ihmisten puolesta puhumisesta.

Papá Marinero

Katselin kehitysapusummia aiemmilta vuosilta.Jos arvoisa kehitysapuministeri leikkaisi kymmeneltä suurimmalta kehityavun saaja maalta,Somalia kuuluu näihin maihin,saataisiin tämä 30 miljoonaa euroa.Tällä menetelmällä ei tarvitse leikata maakohtaista kehitysapua kokonaan pois.Jäisi selvästi rasistinen koheltaminen pois tästä kehityapu keskustelusta.

Pentti Järvi
Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Seppo Leskinen on poiminut aiheensa ja otsikkonsa suoraan Kaj Turuselta. Vastakkainasettelu on niin tyypillisen populistinen kuin olla voi. Eivät nämä rahat ole joko/tai, kaikki sen hyvin tiedätte.

Mutta tehdäänpäs nyt kiusaksi sellainen, että pidetään keskustelua aiheesta yllä, vaikka se ei sitä ansaitsekaan. Niinpä sanon, että laitetaan vaan nuo rahat mieluummin Somaliaan. Perusteluja en anna, ettehän tekään anna mihinkään. Kunhan hölisette.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Asiahan tässä on tärkeä, eikä se mistä poimittu. Ja se puhuttaa....pöljän hallituksen tekemiset.

Pentti Järvi

Onpas suomalaisista tullut rahasokeita. Esimerkiksi 35 miljoonaa euroa ei kuulosta miltään. Jotta sen tajuaisi, on edelleen syytä kertoa se noin 6:lla.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Persut pistää miljoonia veronmaksajien rahoja puoluepalatsiin vaikka sotaveteraaneilla on mökinnurkat huurussa. Päätelmä: persut vihaa sotaveteraaneja.
Näinhän tuo persujen 'logiikka' toimii. Kuulostaako tutulta?

Reijo Tossavainen

Keron logiikan mukaan muilla puolueilla saa olla puoluepalatsi, mutta ei perussuomalaisilla.

Pentti Järvi

Jotenkin noin olisin itsekin vastannut Kerolle, mutta oon jo ajat sitten päättänyt, että en lapsellisiin kommentteihinsa vastaile.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero Vastaus kommenttiin #52

Järvi vastasi, vaikka kukaan ei mitään kysynyt.

Jouni Haimi

niin kukaan ei tietysti kielle ettei teidän puuluetoimista tarvinu uusintaa mutta periaateessa tossavainen tuolla komentilla unohtaa sen ettäprussuomalaiset haluavat olla vaihtoehto vanhoille puolueille.no ei siinä mitään jos uskoon mitä sanoomutta myös teoilakin on ratkaiseva osuus kun määrätellään teidän uskotavuutta.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Ja kun oikein vielä vähän öyhötetään ja 50 pinnaa kannatusta saadaan, voidaan puoluepalatsiksi vaihtaa vaikkapa tuo postmoderni Kiasma ja Diana-puisto jättää persuJugendille.
Ja muita löysiä puheuta. Kun tuntuu teemana olevan.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #58

Huomaan, että "kerojen" kanssa ei ole mielekästä lähteä "keskustelemaan". Tämä oli kerta viimeinen.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero Vastaus kommenttiin #61

Ymmärsinkin vain hetken kuulevani kansanedustajaa eikä aroganttia 'tossavaista'.

Mika Salminen

Tämä on täysin linjassa persujen muun retoriikan kanssa.

Reijo Tossavainen

Olisiko paikallaan, että valtion budjetista annetaan rahaa lastensairaalalle ja että Somaliaan kerättäisiin rahaa? Voisivatko Härköset laittaa keräyksen pystyyn!

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Ei kyllä ne rahat Somaliaan on teidän ihan itse siellä parlamenttipalatsissa päätettävä. Tarkistuskysymys: onko tämä trollausta?

Reijo Tossavainen

Olen huomannut, että somalit ovat Härkösten sydäntä lähellä. Olisi siis aivan luonnollista siirtyä puheista käytännön tekoihin. Odotan toimenpiteitä! Ei muuta kuin lipas käteen ja vaikkapa Helsingin rautatieaseman kulmalle seisomaan tai istumaan...

Käyttäjän JuhaniMetsanen kuva
Juhani Metsänen

Pöhöttynyt kukkahattuinen Rouva YLE ei todellakaan tarvitse puolta miljardia.

Yle-verosta 100 miljoonaa vuosittain lastensairaalalle, niin siinä ollaan kaikki talkoissa mukana.

Maikkarista sai tänään iso porukka jalkinetta, mutta Kivisen kukkahattukonklaavi mennä porskuttaa.

Reijo Tossavainen

Lähetin äsken MTV3:n päätoimittaja Merja Ylä-Anttilalle seuraavan sähköpostiviestin:

Katselin seiskan uutiset. Siellä toimittaja kertoi perussuomalaisten aloitteesta leikata kehitysapua. Siinä yhteydessä toimittaja väitti, että "asiantuntijoiden mukaan kun vääriin käsiin joutuu noin yksi prosentti". Olisi mielenkiintoista tietää, ketä nämä toimittajan asiantuntijat ovat? Vai oliko kysymys tahallisesta vääristelystä?

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Ehkäpä MTV3:lla on todellista tarvetta saneeraukseen ja jäljelle jäävän henkilöstön keskittämiseen uutistoimitukseen. Ulkomailta tavoitettu johtaja selitteli, että koska mobiili. Mahtaakohan silläkään olla hajuakaan, että TV korvaantuu laajakaistalla, mutta palvelu, jota MTV3:lta odotetaan on silti TV (laajakaistan kautta).

Juha Korhonen

Jos näiden asiantuntijoiden laskuoppi on samankaltainen kuin vanhassa sanonnassa: "Jos markalla ostaa ja kahrella myy, eikös se ole sitten yks rossentti?"

Jouni Haimi

tossu vaikka tituleeraat tittelilläpäätoimitaja niin ei se sinusta mitenkään vertaista tee merja ylä--atilan kanssa.on sen verran eroa pitäjälehdellä ja mtv uutistoimituksella.

Aki Mönkkönen

Eivätkö suomalaiset olekaan tasa-arvoisia? Alemmat "pitäjätason" kansanedustajat eivät siis saa kysellä uutisten lähteiden perään? Uutiset on otettava "herran" sananako?

Jouni Haimi

Muutta palataampa nyt tähä lastensairaala asiaan..eli tuon uuden sairaalan omistussuhteisiin.jääkö siis sairaala jonkun säätiön tai yhdistyksen omistukseen vai luovutetaanko se sitten kun seon rakennettu vaikka hussin käyttöön ja omistukseen?

tässä nyt heräsi vaikutelma että taustalle tulee joku omist5ustaho mikä?

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Kovaa on trollaus. Siitä voi päätellä, että asia osuu ja uppoaa.

Samuli Mikkola

Toivottavasti tähän loppuu sitten väitteet, että ulkomaalaisia avuntarvitsijoita autettaisiin paikan päällä. Syyrian pakolaisten tapauksessa vedottiin siihen, mutta sitten kun Somaliaa yritetään auttaa paikan päällä niin tehdään vertaus täysin eri sektoriin kuuluvaan lasten sairaalaan.

Ilkka Huotari

"ulkomaalaisia avuntarvitsijoita autettaisiin paikan päällä"

Kyse oli pakolaisista leireillä, ei mistä tahansa avuntarvitsijoista. Tottakai se summa, mikä laitetaan kiintiöpakolaisten vastaanottamiseen, voitaisiin ja kannattaisi käyttää mieluummin pakolaisleireihin. Ei tästä ole mitään epäselvyyttä.

Myös kehitysapurahaa voisi suunnata mieluummin sinne, tai vähentää kokonaan.

    Hautala kertoi Suomen kaksinkertaistavan tukensa Somalialle vuodesta 2014 eteenpäin. Vuosina 2013-2016 Suomen kokonaistuki on lähes 35 miljoonaa euroa, josta uuden rahoituksen osuus 15 miljoonaa euroa. Jos kansainväliset suunnitelmat luotettavista rahoituskanavista varmistuvat, Suomi voi lisätä apuaan nopeastikin. Lisäksi Suomi antaa humanitaarista apua tarpeen mukaan.

    “Suomen tuki suuntautuu kahdenvälisten ja kansalaisjärjestöhankkeiden kautta muun muassa terveyssektorille, paikallishallinnon kehittämiseen yhdessä yhteisöjen kanssa sekä naisten ja tyttöjen aseman parantamiseen”, tarkentaa Hautala.

Jos vain kanavat löytyvät, Suomelta löytyy heti uutta rahaa?

Paikallishallinnon kehittämiseen? Ei kuulosta kovin tehokkaalta käytöltä.

Miksi näitä rahoja ei voisi käyttää esim. lastensairaalaan?

Samuli Mikkola

Whatever, eiköhän ristiriita jo osoitettu. Parempi olisi sanoa, että suosi suomalaista, potki muunmaalaista.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #95

Missä kohdassa osoitit ristiriidan?

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Seppo Leskisen blogikirjoitus osuikin arkaan paikkaan Usarin toimitusta, sillä Vehviläinen intoutui jankkaamiseen (50 miljoonasta eurosta). Tuo summahan siis lainattaisiin edelleen samalla tavalla vaikka valtio maksaisi tuon keräyssumman, 30 milj. Yksinkertaista matematiikkaa siis.

Kysyisinkin, kun toisessa kirjoituksessa esille nousi se, että Lastensairaala ja apu Somaliaan ovat kaksi eri asiaa, niin onko Vehviläisellä useampi lompakko, josta hän maksaa arkiset menonsa? Katainenhan totesi, että valtion taloutta tulee hoitaa niin kuin omaa talouttaan. Jos on, niin mistä nuo rahat noihin lompakkoihin tulevat – valtiontaloudessa ne kyllä tulevat samasta lähteestä eli veroina ja on selvää, että jos Somaliaan annetaan rahaa niin se on pois esim. Lastensairaalalta.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Eikös ne toisen lompakon rahat tulekkaan ns. "taikaseinästä" eli EKP:n kattettomasta (velka)rahanluonnista, eli piiloverosta, jolla voidellaan kapitalismin rattaita tuottaen inflaatiota?

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Tässä nyt takerruttiin pelkästään lastensairaalaan, vaikka se kankkulan kaivo on korruptoitunut Somalia, jonne tieten tahtoen lykätään vastikkeetonta rahaa. Sen lisäksi vielä, että meille otetaan kyseisestä maasta miljardeja maksavia pakolaisia! Monta lastensairaalaa niilläkin rahoilla oltais maksettu!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset