Seppo Leskinen: asialinjalla! ryhtiä, rehellisyyttä ja tasapuolisuutta politiikkaan

Aloite eläkejärjestelmän oikeudenmukaistamiseksi

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Kettunen on jättänyt eduskunnassa toimenpidealoitteen minimi- ja maksimieläkkeiden tason määrittelemiseksi sekä oikeudenmukaisen eläkkeiden indeksijärjestelmän laatimiseksi. Hyvä ja odotettu aloite, eikö vaan?

linkistä lisää:

http://uutiset.perussuomalaiset.fi/?p=621

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Vihdoin ja viimein joku, tässä tapauksessa Pentti Kettunen, tekee tosissaan työtä eläkkeiden oikeudenmukaistamisen puolesta. Hyvä!

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Olematta Persu olen Sepon kanssa samaa mieltä. Eläkkeet ovat nyt noin 20 miljardia ja ne ovat nousseet kaikista kuluista nopeimmin.
Mainittakoon, että peruspäiväraha/toimeentulotuki on vuositasolla 800 miljoonaa.
Eläkkeitä pitää leikata 25%. Miten se tehdään en tiedä. Toivottavasti kukaan ei kuole nälkään ja pystyy maksamaan kodistaan kiinteistöveron, ennen kuin se menee valtiolle perintöverona.

Pekka Heliste

Puhdasta populismia. Vapaassa maailmassa ei ole eläkekattoa.
Se rikotaan sitten ns vapaahetoisilla eläkkeillä ja eläkejärjestelmillä.

Se merkitsee myös tuon peruseläkejärjestelmän romuttumista,kun eliitillä on oma eläkejärjestelmänsä niin miksi päättäjät olisivat enää kiinnostuneita kehittämään peruseläkettä ?

Yli 4000 euron eläkkeitä saa n 1 % joten taloudellisestikaan sillä ei ole merkitystä.

Erityisesti kun silloin maksuille tulee katto.

0-esitys,ilmeisesti persuilla on ideoista pulaa, kun pitää tällaista populismia harjoittaa

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Elekattoja on monessakin maassa. Vapaaehtoisia eläkkeitä voi tietysti olla. Yhteisistä varoista ei kuitenkaan tule maksaa kenellekään niin suurta eläkettä, että sillä rikastuu vaan, että sillä tulee toimeen.

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja

Mitäs tuubaa tämä taas on? Mistä ihmeen "yhteisistä varoista?" Jos joku on maksanut eläkemaksujaan työuransa aikana niin paljon että nauttii huippueläkkeestä niin mitä se kenellekään kuuluu? Vai tarkoitatko ettei nuo huippueläkettä nauttivat saa rahoilleen katetta? Pitäisikö sitten säätää kiinteä eläkemaksu niin kaikilla olisi sama eläke? Mietis nyt hetki,jos verokirjajohtaja tienaa vuodessa miljoonan tai parikin niin hän maksaa eläkemaksuprosentit palkastaan ihan samoin kuin minimipalkkalainen,kumpi kartuttaa niitä "yhteisiä varoja" enemmän ja miten ne pitäisi sitten jakaa.. Täyttä populismia jälleen,onneksi täällä muutama muukin anti-populisti oli jälleen tarkkana eikä kusetus mennyt taaskaan läpi!

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #10

Olisit Pentti käyttänyt järkeäsi ja hoitanut vanhuuden turvasi muuten. Hyväuskoisia ja iloisia maksajia jymäytetään aina. Tuletko Suomeen jostain ulkoavaruudesta? Annan pienen vinkin. Aina, kun annat rahasi jollekin, niin kadotat niiden omistusoikeuden.

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja Vastaus kommenttiin #12

juu..tulin UFO:n kyydissä Smart-galaksilta. Mutta kerro ihmeessä kuinka isotuloisen eläkemaksu on yhtä suuri kuin pienituloisen?

http://www.ilmarinen.fi/Production/fi/tietopankki/...

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #10

Pentti Vähäsarja se jaksaa höpöttää.

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja Vastaus kommenttiin #24

Seppo, Perustele!

Jos toinen maksaa eläkemaksuja työuransa aikana miljoonan ja toinen siitä kymmenyksen niin millä ihmeen opilla saat tuosta kuviosta väännettyä jokun tasaeläkkeen tai edes eläkkekaton!? Eläke on pakkosäästämisen lopputulos,ja muista,sinä tai minä ei makseta ökyrikkaan eläkettä,hän on sen itse tienannut

Minussa ei kyde sellaista luihin ja ytimiin syöpynyttä kateuta joka vaatisi puuttumista muutaman prosentin eläkeläisen eläkkeen määrään,se ei kokonaisuudessa ole mitään merkitystä

Pekka Heliste

Eläkekatonlisäkis on aina myösmakskatto,mikä nollaa eläkekaton merkityksen

Yhteisiä varoja niihin vapaaehtoisin eläkkeisiin käytetään:

Joko verohelpotuksina tai jos firma maksaa niin ne ovat silloin hinnoissa ja varovähennyskelpoisina kuluina verotuksessa

Käyttäjän VesaVkev kuva
Vesa Väkevä

Älkää tällaiseen lähtekö. Annetaan eläkkeiden olla eläkkeitä eikä sosiaalipolitiikkaa. Kateuspuolen Suomessa hoitaa progressiivinen verotus. Suurempi vääryys kohtaa nuoria, jotka joutuvat tekemään aina vain pidempää työuraa saadakseen saman eläkkeen kuin vanhemmat ikäluokat.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Eläkkeitä pitää leikata 25%. Miten se tehdään en tiedä. Eikä minua edes kiinnosta, miten se hoituu. Ei fakta muutu tuosta mihinkään. Voihan sen jättää IMF:n hoidettavaksi. Suomella on fyrkka finis ja pomppa kanis.
Velkaases taloos on uureet tuuleet kohta.

Pekka Heliste

Eläkkeiden rasitus yhteiskunnalle oli korkeimmillaan 90-luvulla,silloin eläkkeiden osuus bkt:ta oli 17 %

Nyt pyöritään 14 % tienoissa ja 2030 mennessä osuus nousee 15 %:iin.

Kyllä liki 2 miljoonan vanhuksen elättäminen on halpaa, 85 % jää aktiiviväestölle.

Pitää olla todella ahne jos 85 % kakusta ei riitä.

Käyttäjän alttisalomaki kuva
Altti Salomäki

Tarkoitatko tosissasi, että BKT:stä 85% maksetaan palkkana ja etuuksina työikäisille ja heidän perheilleen?

Pekka Heliste

En tietenkään,mutta myös pääomatulot menevät aktiiviväestölle.

Vai oletko sitä mieltä ettäsijoittaminen ei vaadi työtä ? Raha kannetaan kotiin kun vain pyytää ?

Käyttäjän alttisalomaki kuva
Altti Salomäki Vastaus kommenttiin #18

Suomen yksityisistä osakeomistuksista luokkaa 95% on suurten ikäluokkien hallussa. Pääomatulot eivät siis todellakaan mene jatkossa aktiiviväestölle.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Pitää olla todella ahne, mutta nehän on. Elätkö jossain nelikossa?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Loogista olisi myös alentaa niiden kansalaisten eläkettä, jotka pystyvät jatkamaan työtään 68-vuotiaiksi asti , joka on nykyisen vanhuuseläkkeen yläraja.

Nämä henkilöthän ansaitsevat koko ajan palkkatuloa päinvastoin kuin useimmat ikäisensä eläkeläiset ja näin varmasti saavat säästettyä rahaa eläkevuosiaan varten.

Seppo Leskinen ( ps. ) , lähteekö tästäkin oikeudenmukaisuutta tavoittelevasta ajatuksesta liikkeelle perussuomalainen lakialoite ?

Pekka Heliste

Suomessa eläkerasituksen suuruutta liioitellaan poliittisista syistä:
Väestöennuste ei pidä paikkaansa, kuolleisuus on suurempi kuin oletetaan ja niinpä +65-vuotiaiden määrä on pienempi kuin ennusteessa eli eliniänodote ei pidä paikkaansa, se on lyhyempi.

Huoltosuhteessa korostetaan henkilömäärien suhdetta,ei eläkkeiden taloudellista rasitetta.

Poliitikot ja EK vain kusettavat meitä

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Hyvä aloite! Yhteiskunta ei maksa eläkettä vaan eläkerahastot. Eläkerahastot sijoittavat rahojaan ( ehkä myös Kreikan "loistaviin" lainoihin ) ja eläkkeitä maksetaan sijoitustuloilla ja työssäkäyvien maksamilla eläkemaksuilla. Nuorempien ikäluokkien olisi syytä todella kovalla kädellä puuttua nykyiseen systeemiin, jotta eläkerahastoista maksetaan myös eläkettä koska pienempi pääomamäärää riittää pienemmälle eläkeläisjoukolle kun me suuret ikäluokat poistumme kuvioista.
Eläkekatto taitaa olla Ruotsissa ja se on välttämätön sillä ei tavallisella keskipalkkaisella, joka elättää perhettään ole varaa omiin ylimääräisiin eläkesäästöihin. Ne joilla on siihen varaa voivat itse eläkkeitään korottaa. Eikö hyväpalkkainen pysty jo työuransa aikanakin hankkimaan sellaista taloudellista turvaa mihin alipalkatuilla ja keskituloisilla ei ole mahdollisuutta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ruotsin eläkejärjestelmä vaikuttaa monimutkaiselta, eläkekatto koskee käsittääkseni osaa "allmän pension":

Det finns ett inkomsttak för den pensionsgrundande inkomsten på 7,5 inkomstbasbelopp (409500 kr för 2012). Över detta tak tjänar man inte in något till sin allmänna pension.

Lisäksi on inkomstpension, tilläggspension, premiepension ja kaiketi kansaneläkettä vastaava garantipension.

http://intra.kth.se/anstallning/pension/allman-pen...

Sen sijaan:

En pensionär med inkomstpension får 2013 sin pension höjd med 4,1 %. Det är den högsta reala ökningen av inkomstpensionen någonsin. I praktiken innebär det för en pensionär med en pension på 12.000 kr i månaden en höjning med 492 kronor i månaden.

http://larsarnestaxang.se/955/

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Maailma pyörii vain ja ainoastaan ajassa ja paikassa ja vallitsevilla realiteeteilla. Anita on ajanhermolla.
Haaveilijat ja idealistit haaveilevat ja peräävät oikeuksiaan. Tyhjästä on paha nyhjästä.
Ps. Tarkastelkaa demaripolitiikkaa Suomessa viimeiset vuosikymmenet. Puhalsiko joku joskus kassan? Olisiko siinä jotain mätää?

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

Velkaponzin (osittaisvarantojärjestelmä) päälle rakennettu ketjukirjetyylinen ponzihuijaus (Suomen nykyinen eläkerahasto) ei oikein toimi. Paras tapa tehdä eläkejärjestelmästä oikeudenmukainen olisi poistaa kaikki sivukulut palkasta ja antaa ihmisten säästää itse eläkkeensä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset