Seppo Leskinen: asialinjalla! ryhtiä, rehellisyyttä ja tasapuolisuutta politiikkaan

Miapetra ja Timo

Katsoitko ja kuuntelitko hetki sitten Kreikan tilanteesta käytyä debattia Miapetra Kumpula-Natrin ja Timo Soinin kesken MTV3:lla. Jos katsoit, niin kumman näkemykset ovat lähempänä omaasi tuossa Kreikka asiassa ja  Kumpi esiintyi vakuuttavammin ja ymmärrettävämmin? Oma mielipiteeni on, että SOINI!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Tulkaa nyt kaikki ekonomistit reilusti esiin ja kertokaas mielipiteenne.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Ns. "mikrotalouden asiantuntijana" en ymmärrä miksi minun pitäisi olla jotain mieltä, kumpi pärjäsi jossakin keskustelussa, joka koskettelee eilen kaikille avoimena ollutta tietoa. En katsonut eikä kiinnosta.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

niin - se tietohan ei ole avointa, eikä laskelmia ole esitetty.

Tästä voi jo arvata, miksi. Hyvät uutiset esitellään laajasti ja ylpeänä. Huonot uutiset täytyy ensin paketoida hesariin, että ne kehtaa esitellä. Satojen miljoonien menetykset. Tosin laskennalliset sellaiset, sillä suurin osa koko potista on jo oikeasti menetetty. Nyt vain tunnistettiin kirjanpidollisesti pieni siivu tästä tosiasiasta. Sanoisivat sen edes ääneen, mutta kun ei voi. Hallitusta nolottaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kumpula-Natri muistutti aiheellisesti, että nyt päästiin sopimukseen niistä ehdoista, joilla aikoja sitten sovittu lainapaketti voidaan vihdoin panna maksuun.

Olli Pusa

Tarkemmin muotoiltuna voisi kuulostaa seuraavalta:

Kun Kreikka ei täytä aikaisemmin päätetyille tukipaketeille sovittuja ehtoja, nyt päästiin sovintoon siitä, mistä ehdoista luovutaan ja mitä muutetaan, jotta rahat voidaan kuitenkin antaa Kreikalle avoimen konkurssin estämiseksi.

Hannu A Virtanen

... Tässä vain muutama yhteiskunnallisesti ”vähäpätöinen” asia, joista suomalaisissa valtamedioissa ei saa eikä voi puhua. Kokemukseni mukaan mielipiteiden vapaudesta päätettäessä avainasemissa ovat medioitten päätoimittajat ja toimitusten esimiehet. Käytännössä he toimivat omistajien intressien valvojina.

Kaupallisen lehdistön sensuroinnin vielä voi jotenkin ymmärtää, mutta YLE:n toimituksen sensurointi herättää kyllä kummastusta. Onko ”Reporadion” tilalle noussut nyt ”S(t)asistudio”, kun YLE:n hallintoneuvosto ja johtoporras on miehitetty kokoomuslaisilla poliitikoilla?

Medioiden päätoimittajat esiintyvät mielellään puolueettomina ja avoimen journalismin esitaistelijoina. Kuitenkin monet heistä osallistuvat talouselämän päättäjien salaseurojen kokouksiin. Esimerkiksi Bildenbergin kokoukseen on vuosi toisensa jälkeen osallistunut eri maiden – myös Suomen – valtamedioiden vaitiololupauksen tehnyttä johtoporrasta.

Näistä epädemokraattisista kokouksista, niissä käsiteltävistä asioista ja osallistujista valtamediat ovat hiirenhiljaa. Heiltä on unohtunut yksi journalismin perusperiaatteista: journalismin tulisi olla riippumaton valtaeliitistä. Medioiden tulisi olla neljäs riippumaton valtiomahti ja vallan vahtikoira, eikä salaliittolainen valtiomahtien kanssa.

Salaisesta veljeilystä valtaapitävien kanssa Ylen Ulkolinja esitti (18.5 2011) karmaisevan esimerkin Berlusconi, Italian ihme. Berlusconin auttoi valtaan Vapaamuurarien salaseura (Loosi P2). Berlusconi hankki salaseuran jäsenten pankinjohtajien ja valtaapitävien hyväveliverkoston sekä mafian yhteistyön avulla Italian mediamonopolin. Tiedotusmonopolilla hän korruptoi ja lobotoi koko Italian politiikan ja journalismin.

http://www.kansanuutiset.fi/mielipiteet/horisontti...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset