Seppo Leskinen: asialinjalla! ryhtiä, rehellisyyttä ja tasapuolisuutta politiikkaan

Häpeä rahaa

Kunnat ja kaupungit palauttavat työllisyyden hoitoon tarkoitettuja määrärahoja takaisin Kelalle vuosittain valtavia summia, kun eivät kykene järjestämään pitkäaikaistyöttömille mitään järkevää työtä. Tämä on mielestäni täysin käsittämätöntä. Tekemätöntä työtä löytyy, jos sitä vain halutaan järjestää ja teettää.

Tuleva kotikaupunkini Oulu (1.1.2013) paluttaa uutisten mukaan tuota häpeärahaa Kelalle 7 miljoonaa euroa, kun ei löydä (kykene) järjestämään tekemistä, vaikka mm. tienvierukset suorastaan huutavat tekemään jotain järkevää esim. pusikoitumista vastaan. Kun ajelen Koskelankylän ja Toppilan kautta Oulun keskustaan ja katselen erittäin rumia ruostuneita katuvalaisinpylväitä, muistan aina tuon, että eipäs näyttäisi olevan puutetta järkevästä työstä ja tekemisestä. Miksi tuotakaan työtä ei teetetä työttömillä? Eivätkö osaa vai onko työnjodollista puutetta, vai mitä? 

 Häpeä kuitenkin, http://yle.fi/uutiset/veteraanipoliitikko_kuntien_kela-sakot_kansallinen_hapea/6384308

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Kalle Kuusivuori

On se niin sydäntä lämmittävää, että persukin haluaa sosialismia.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Onko järkevän työn teettäminen sosialismia?

Heikki Kärpänen

"Työn teettämisessä" on kysymys työn keksimisestä keinotekoisesti.
Jos se perustuisi bisnesideaan, niin joku yrittäjä sen työn tarjoaisi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Luulen, että tuossa on mukana kuntabyrokraattien laiskuutta, koska joissakin kunnissa on pystytty työllistämään pitkäaikaistyöttömiä mm. metsänharvennukseen. Kohteita varmasti löytyy jos on aloitekykyä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

On se käsittämätöntä, että työllisyyteen tarkoitetut rahat palautetaan. Jokainen näkee, että tekemätöntä työtä kyllä olisi. Onko niin, että esim. tienvieruksien siistiminen koetaan ns. ala-arvoiseksi työksi ja sitä ei kehdata työttömille tarjota, vai mikä tässä oikein mättää?

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Hyvä, että palauttaa, sillä nuo rahat tarvitaan kohta Talvivaarassa!

Käyttäjän SakariTimonen kuva
Sakari Timonen

Tämä kunnan maksama ns. sakkomaksu on kunnan osuus pitkäaikaistyöttömien työmarkkinatuesta rangaistuksena siitä, että kunta ei ole järjestänyt kuntouttavaa työtoimintaa. Kuntouttava työtoiminta taas on ilmaistyötä, josta maksetaan vain työmarkkinatuki ja 9 euroa ruokarahaa päivässä. On ihan turha puhua työllistämisestä silloin, kun tarkoitetaan ilmaiseksi tehtävää työtä. Tekemätöntä työtä löytyy, mutta mistä löytyisi palkan maksajia?
http://sakutimonen.blogit.fi/totta-vain-toinen-puoli/

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Olisi kai kohtuullista että kunnat edes järjestäisivät mahdollisuuden niille jotka haluavat vaihtoehdon tylsälle kotonamakoilulle.

Käyttäjän lahtipe1 kuva
Petri Lahtinen

Muotoseikka, mutta otsikosta :
1. kehoitetaanko siinä häpeämään rahaa ? Tässä tapauksessa otsikon lopussa tulee olla huutomerkki eli "Häpeä rahaa!"
2. vai pitäisikö siinä.olla yhdyssana "Häpeärahaa"

Armoa ei Euroopan Unioniin !

Käyttäjän AlekAlekseevits kuva
Ari Vehkanen

Yhden työttömien yhdistyksen johtaja saa Suomessa 4700€/kk palkkaa.
Kummasti on motivaatiota sekä sen alaisilla tehdä tätä työtä kun sitten monet saa 9€ päiväkorvausta, tai 1050€/kk palkkatukea 5 tuntia päivä työstä tai korotettuna 1370€/kk 6,5 tunnista palkkaa.

Normaali PALKKA töissäkin jotka 8 tunnin palkalla saadaan palkkaa aina 8 tunnin mukaan vaikka tekisi vuosikymmeniä 4 tuntia päivässä töitä. Tai monissa kunnan/valtion paikoissa ei tehdä mitään kuukausiin mutta silti saadaan sitä palkkaa 8 tunnin mukaan. EIpäs tähän ole puututtu vuosikymmeniin.

Itse se johtaja ei ole valmis tekemään 9€ korvauksella töitä koska on ansainnut ton 4700€/kk ja varmaan nostavat taas palkkoja työttömien kustannuksella jos voivat koska uskovat itsekkin vilpittömästi auttavan ihmisiä kun tuhoavat monien elämän lopullisesti oma etu mielessä vaan.

Miksi ei tähän puututa kuntien hallituksissa ja missään, tarkoitan siis ihan oikeasti enkä vaan muodollisesti. Varmaan kun itse voi imeä rahaa tekemättä asian poistamiseksi mitään ja vääristellään vaan juttuja tarkoituksella tai sitten monessa paikassa on täysin pässit hoitamassa asioita jota myös sadat tuhannet epäilee Suomessa!

Eiköhän pian laiteta Suomen nimeksi DDR-FINLAND

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset