Seppo Leskinen: asialinjalla! ryhtiä, rehellisyyttä ja tasapuolisuutta politiikkaan

Vistbacka perustelee säätiöjärjestelyä

- Anteeksi vaan, mutta Hauta-ahon esittämä malli on juuri samanlainen kuin oli SMP:n konkurssitie. Kaikki rahat maailmalle.....

http://uutiset.perussuomalaiset.fi/?p=454

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (86 kommenttia)

Mika Samuel Kiekkijev

Minun ainakin oli vaikeaa löytää järjestelystä moitittavaa. Ellei nyt sitten halua moittia sitä, ettei säätiö lainannut rahaa pankilta, josta olisi maksanut pankille korkoa tahi sitä, että säätiö / puolue ei maksa vuokraa vakuutusyhtiöille.

Moittia voi toki sitäkin, että puolue maksoi Suomalaisella työllä laillisesti tehdyn remontin,se, kun tahtoo olla remonttialalla pirun harvinaista,joku voisi kenties tulkita sen jopa ulkolaista työvoimaa syrjiväksi, ellei suorastaan rasistiseksi valinnaksi.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Aivan samoin ja kyllä minä sentäs luotan nimismies Raimo Vistbackan tietoon, taitoon ja rehellisyyteen.

Tapio Neva

"Aivan samoin ja kyllä minä sentäs luotan nimismies Raimo Vistbackan tietoon, taitoon ja rehellisyyteen."

Miksi?

T. O. N.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Vistbackan vastaus oli lähes sama kuin itselläni eilen Alsion ja Hauta-ahon blogeissa:
7.11.2012 11:59
"Ihan hyvä, että Seppo Hauta-aho on ottanut kantaa asiaan ja ihan asiastakin mutta minulle on jäänyt toinen kuva tuosta säätiön perustamisesta ja niukasta rahan jaosta kentälle.

Mielestäni puolue ja puolueen johto toimivat hyvin vastuullisesti ja järkevästi kylvämättä euroja jokapuolelle maata ja jokaikiseen kissanristiäiseen. Tiukka talouden pito tulee näkymään puolueen eduksi tulevaisuudessa, enkä toivokkaan samanlaista tilannetta missä esim. kepu oli ja on vieläkin. Ne tärkeimmät vaalit ja tilaisuudet ovat vasta edessä päin ja silloin nämä rahalla valtaan pyrkyrit vasta kourat ojossa jonossa ovatkin. Itse en käyttänyt vaaleihin euroakaan ja puolueen kustantaman valokuvankin olisin voinut itse maksaa. Se vaalityö täytyy tehdä sitten kaudella, kun äänestäjät on valinneet edustajaksi. Kiitos kahvit ja äänestäjien kuuleminen järjestetään piakkoin, enkä ole siihenkään ruinaamassa puolueen varoja."

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #39

"Mielestäni puolue ja puolueen johto toimivat hyvin vastuullisesti ja järkevästi kylvämättä euroja jokapuolelle maata ja jokaikiseen kissanristiäiseen. Tiukka talouden pito tulee näkymään puolueen eduksi tulevaisuudessa, enkä toivokkaan samanlaista tilannetta missä esim. kepu oli ja on vieläkin. Ne tärkeimmät vaalit ja tilaisuudet ovat vasta edessä päin ja silloin nämä rahalla valtaan pyrkyrit vasta kourat ojossa jonossa ovatkin."

Perussuomalaiset ovat siis edelleen lahjattomia räyhääjiä, joita Suomen Keskusta ylenkatsoo ja maaseudunpuoluelaiset halveksivat avoimesti.

Jotenkin ihmettelen sitä, miksi maaseudunpuoluelaiset halveksivat perussuomalaisia jopa tehokkaammin kuin keskustaliberaalit ja virkavaltasosialidemokraatit.

T. O. N.

Käyttäjän OlliLeino kuva
Olli Leino Vastaus kommenttiin #39

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/veikko_venna...

Vistbacka oli tuhoamassa myös SMP:tä. Suoria sanoja Vennamolta. Onko sama peli alkamassa Soinin puoleessa?

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Tuolla kirjelmämme koskien säätiöasian epäkohtia:

http://www.seppohauta-aho.net/perussuomalaisten%20...

Lainaus kirjelmästä:
"Kehotammekin teitä arvioimaan kirjoituksemme sisällön oikeellisuutta vertaamalla sitä puolueen omiin ohjelmiin ja periaatteisiin sekä Suomen lakiin, se on ainut oikea tapa arvioida asiaa."

Eihän se ihme ole, että Vistbacka puolustelee säätiöratkaisua, onhan hän säätiön puheenjohtaja ja yksi säätiön varallisuuden hallitsijoista. Kuka hänet on sinne valinnut?

Tukisäätiön pitäisi tukea puoluetta, ei päinvastoin. Sellaisen puolueesta irrallisen tukisäätiön vielä ymmärtäisin, johon ei kanavoitaisi puolueavustus rahoja eikä jäsenmaksurahoja. Tällainen säätiö saisi tukea puoluetta omien liiketoimiensa avulla vaikka kuinka paljon.

Lainailen seuraavassa Jari Laineen tekstiä:

"
1. Säätiö sijoittaa täysin riskittömään liiketoimeen 0 € (nolla euroa).
2. Perussuomalaiset rp. lainaa Perussuomalaisten tukisäätiölle 1,7 miljoonaa euroa.
3. Perussuomalaiset rp. remontoi tilat ja jää vuokralle Perussuomalaisten tukisäätiön omistamiin tiloihin.
4. Perussuomalaiset rp. maksaa Perussuomalaisten tukisäätiölle käypää vuokraa, joka riittää kattamaan lainanlyhennykset, korot, käsittelykulut ja kohtuullisen liikevoiton säätiölle."

"Tuolloin (noin 10-15 vuoden kuluttua) tilanne on se, että Perussuomalaisten tukisäätiö omistaa 2,7 miljoonan euron arvoisen toimistohuoneiston Helsingin keskustassa. Perussuomalaiset rp. on maksanut remonttikuluina miljoonan ja vuokrina säätiölle pari miljoonaa (eli yhteensä ainakin kolme miljoonaa), mutta puolue ei silti omista yhtään mitään, vaan jatkaa vuokran maksamista säätiölle. Säätiö sijoitti tähän liiketoimeen alun perin 0 euroa. Vuokratulot ovat riittäneet lainan ja kulujen takaisinmaksuun ja säätiölle on jäänyt vähän voittoakin.

Perussuomalaiset rp:n kannalta tämä järjestely on tullut selvästi kalliimmaksi kuin oman toimitilan ostaminen käteisellä. Puhumattakaan siitä, että tässä lopputilanteessa Perussuomalaiset rp ei omista yhtään mitään, vaan jatkaa vuokralaisena. Kaikkein joustavin vaihtoehto Perussuomalaiset rp:lle olisi ollut vuokrata toimisto vapailta markkinoilta, jolloin toimistoon käytetyt 2,7 miljoonaa olisivat olleet käytettävissä esimerkiksi kuntavaalikampanjaan."

http://www.muutos2011.fi/vb/entry.php?463-Perussuo...

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Olen kirjoittanut tämän toisaalla, mutta käsitykseni mukaan se sopii myös vastauksena tähän kommenttiin:

Tästä säätiöasiasta tuli mieleeni tarina, kun Veikko Vennamo oli ASO:n ylijohtajana huolehtimassa karjalaisen siirtoväen asuttamisesta. Siinä yhteydessä varsinkin suurilta tiloilta ja kartanoilta leikattiin maata Karjalan evakkojen tarpeisiin, jotta he pääsivät elämisen alkuun.

Tähän liittyen marsalkka Mannerheim kutsui presidenttinä ollessaan Vennamon Tamminiemeen ja tiedusteli, otetaanko häneltä asutukseen lahjaksi saatu Kirkniemen kartano Lohjalla.
Mannerheim oli saanut lakimiehiltään väärää neuvoa, että maata ei tarvitse luovuttaa.
Mannerheim kysyi rehellistä neuvoa. Vennamo kehotti tekemään tilasta säätiön, niin on mahdollista lieventää pakko-ottoa. Näin tehtiin ja maata pakkolunastettiin lievemmin. Se säätiöstä. Lähde: Veikko Vennamon kirja ”Kulissien takaa”.

Mitä tästä opimme? Säätiö on hyvä olla olemassa. Se on turvaava toimenpide, jos puolue joutuu jostain syystä taloudellisiin vaikeuksiin ja menee vaikka konkurssiin, kuten kävi SMP:n tapauksessa. Mitä tulee näihin säätiöihin, niin kyllä niitä tuntuu olevan joka puolueella.

Mitä taas tulee asian tuomiseen julkisuuteen sekä tv:ssä että netissä, niin siinä ei ole toimittu Hauta-ahon ym. puolelta tahdikkaasti. Asiat voidaan selvittää myös muutenkin ilman turhaa meteliä. Jäitä hattuun. Asioista kannattaa ottaa aina ensin selvää, eikä toimia mutu - tuntumalla.

Tällä toiminnalla annetaan Perussuomalaisiin negatiivisesti suhtautuville ”ketunhäntiä kainaloon”.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen

PS puoluejohdon taholta tässä on toimittu todella huonosti ja annettu kuva, että jäsenten huolet eivät kiinnosta siellä yläpäässä, uudessa espan luutornissa istuvia päälliköitä.

Jos puolueen johto olisi vastannut jäsenistön kirjelmiin ja yhteydenottopyyntöihin, ei tätäkään julkisuusmylläkkää ja puolueelle vahinkoa tuottavaa ja hajoittavaa kirjoitus- ja mediamylläkkää olisi nähty.

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #15

"Jos puolueen johto olisi vastannut jäsenistön kirjelmiin ja yhteydenottopyyntöihin, ei tätäkään julkisuusmylläkkää ja puolueelle vahinkoa tuottavaa ja hajoittavaa kirjoitus- ja mediamylläkkää olisi nähty."

Sitä on liikkeellä. http://jaatteenmaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/12237...

T. O. N.

Käyttäjän OlliLeino kuva
Olli Leino

Salailu olisi siis kannaltanne aivan ok ? Hauta- Aho on tuonut esiin epäkohtia ja oli aivan oikein, että niihin myös jukisuudessa puututtiin. Hän yritti ensin saada vastauksia, eikä niitä tullut, koska ylimielisyys on johdossa vallitseva piirre.
Olisiko hänen siis pitänyt nöyryä ja olla "tahdikkaasti" hiljaa, eikä puolustaa jäsenistön etua? Puolueen rahoja pitäisi sijoittaa puolueen toimintaan ruohojuuritasolle, eikä johdon pröystäilyyn säätiön toiminnan muodossa. Sama koskee muitakin puolueita, etenkin kähmijöitten kuningasta Kepua.

Tapio Neva

Säätiö ei ole rikos, mutta se, että on säätiö, mahdollistaa säätiörikollisuuden: rahan hautaamisen ja viemisen vaikka ulkomaille demokraattisen valvonnan ulkopuolelle.

Miksi säätiö tarvitaan, jos aiotaan toimia avoimesti ja rehellisesti? Ei kukaan karjalainen ole ottamassa Perussuomalaisten puoluetaloa kodikseen.

T. O. N.

Jari Jakonen

Vistbackan kirjoitus edustaa maan tavan mukaista tunkkaista kaiken edellä käypää sisäpiirin vartijamentaliteettia: hengen nostattamat rahat on saman tien korjattava sisäpiiriläisyyden suojiin. Dollarin setelin julistusta mukaellen In Cash We Trust! - hengen viljelystä viis.

Limboilun sijasta riman on oltava korkeammalla. Ensimmäinen askel riman kohottamiseksi on se, että julkisen liikkeen voittaman jättipotin käsittelyn ja sen rahavirtojen ohjaamisen oltava liikkeen kaikkein julkisinta ja läpinäkyvintä sarkaa. Nykyinen maan tapa aiheuttaa vain pahaa verta ja johtaa viimein verenmyrkytykseen.

Mika Samuel Kiekkijev

Hauta-Aho ymmärrän kyllä pointtisi, mutta en näe asiassa ongelmaa.

Ainoa ongelma mielestäni on se, että säätiöllä tulisi olla laajempi hallitus, jossa olisi mukana myös määräajoin vaihtuvia, puolueen jäsenten valitsemia henkilöitä.

Itse en pidä edes ongelmana asian julkista käsittelyä, puolueet ovat julkisia toimijoita joita saa, ja tuleekin kritisoida.

Tapio Neva

"Itse en pidä edes ongelmana asian julkista käsittelyä, puolueet ovat julkisia toimijoita joita saa, ja tuleekin kritisoida."

Julkisten varojen säätiöiminen etujoukolle on sama tapa, jolla SKP:n vähemmistöä hallittiin se säätiöistä. Vennamo käytti vekselimenetelmää painottaakseen asioita.

T. O. N.

Tapio Neva

Menneisyydessä ja eilisessä ei tapahdu mitään! Kunnallisvaalitulos oli aivan tyydyttävä ja puolueenrahaa oli käytössä osastoilla huomattavasti enemmän kuin aiemmin.

=> Miten suuren osan makkaroista Hämeen ja Kymen vaalipiirissä maksoivat ehdokkaat itse eduskuntavaaleissa ja kunnallisvaaleissa, myös ne, joista ei tullut kansanedustajia eikä kunnanvaltuutettuja? On selvää, että jatkossa perussuomalaisuus alkaa olla pääasiassa vain varakkaampien harrastus.

Ei eduskuntavaalijytkyä tehty rahalla se tulee aina muistaa!

=> Perussuomalaisten sosiologiassa ei edelleenkään tapahdu kulttuurievoluutiota maaseudunpuoluelaisten vahvan vaikutuksen vuoksi. Eduskuntavaalit voi voittaa populismilla tai rahalla tai populismin ja rahan yhteisvaikutuksella. Jos maaseudunpuoluelaiset alkavat ottaa perussuomalaiset ja itsensä vakavasti, pitäisi ymmärtää, että nuivuudella ja halla-aholaisuudella ei voiteta monia eduskuntavaaleja peräkkäin, vaan pitää sivistyä ja valistua sekä ottaa asioista selvää. Tämä koordinoiminen keskisuuden puolueen tasolla edellyttää strategista johtamista vaalipiireissä eikä pelkästään Helsingissä. Jos Perussuomalaiset olisi SDP, voisi tietenkin kaiken ajattelun keskittää Hakaniemeen ja Palkansaajien tutkimuslaitokseen, koska luokkataistelujärjestöjä johdetaan sotilaallisesti. Jos taas on tarkoitus pitää kansanvaltaista puoluetta yllä koko Suomen, se vaatii terävän, vaikkakin vanhan, pään lisäksi leveitä hartioita Suomen Keskustan malliin.

Vanha kansa sanoi "vara on viisautta"! Skyp tässä tulee väkisinkin mieleen? Emmekö todella ole oppineet mitään!

=> Maasedunpuoluelaiset selvästi osoittavat kyvyttömyytensä ylläpitää keskisuuri puolue ja epäuskonsa perussuomalaiseen asiaan. Kun rahat ovat maaseudunpuoluelaisilla, jää perussuomalaisille pelkkä populismi tohtori Halla-ahoa heikommalla verbaalilahjakkuudella. Maaseudunpuoluelaisilla on suuri vaara sössiä puolue - kolmannen kerran, koska uskottavuudesta on vaikea pitää kiinni vennamolaisella hallintokulttuurilla.

T. O. N.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Arvoisat keskustelijat.
Määritelkäämme aluksi oma toiminnan lähtökohtamme, minkä toimintaperiaatteiden mukaan me kukin toimimme.

Seppo Hauta-ahon vastaus: Toimin rehellisesti ja avoimesti, sekä Perussuomalaisten ohjelmia ja Suomen lakia noudattaen.

Muut keskustelijat, olkaa hyvä ja määritelkää tässä nyt oma toimintaperiaatteenne, niin jatketaan sitten keskustelua. Sen perusteella voidaan sitten arvioida kuka toimii johdonmukaisesti.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Olen ollut tässä liikkeessä, SMP/PerusS, mukana jo 45 vuotta, enkä ole koskaan hyökännyt oman puolueeni johtoa vastaan julkisesti millään foorumilla. Puolueessamme ja kaikessa sen toiminnassa kaikki päätökset on tehty ja tehdään täysin avoimesti ja demokratian pelisääntöjä kunnioittaen ja noudattaen ja niiden kanssa on helppo elää, kun on vaan itsensä ja ajatustensa kanssa tasapainossa, eikä päällimmäisenä ole mielessä pyrkyryys johtopaikoille.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei tämä kovin avoimelta vaikuta;)

Puolueväki ei tiennyt perussuomalaisten säätiökikkailusta

Ylen Ajankohtainen kakkonen kertoi tiistaina, että puolue lainasi Perussuomalaisten Tukisäätiölle suuren summan rahaa, jotta säätiö saattoi ostaa Helsingistä arvohuoneiston puolueen käyttöön. Edes kaikki kansanedustajat eivät myönnä tienneensä hankkeesta, jonka puoluehallitus siunasi.

Asia tuli esiin puoluevaltuustossa tilinpäätöksen yhteydessä, kun puolueen kassan vajuminen herätti ihmetystä.

http://yle.fi/uutiset/puoluevaki_ei_tiennyt_peruss...

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Seppo hyvä!

Pystytkö määrittelemään henkilökohtaisen toimintaperiaatteesi. Pyydän selkeää vastausta, en mitään yleistä vastausta.

Tapio Neva

"Olen ollut tässä liikkeessä, SMP/PerusS, mukana jo 45 vuotta, enkä ole koskaan hyökännyt oman puolueeni johtoa vastaan julkisesti millään foorumilla."

Siksi, että maaseudunpuoluelaiset eivät ajoissa reagoineet, tuhoutui SMP. Minusta ei osanottamuudella ja passiivisuudella voi ylpeillä periaatteella:"Meine Ehre heißt Treue."

T. O. N.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Seppo Lavikainen: Toimin rehellisesti ja avoimesti, sekä Perussuomalaisten ohjelmia ja Suomen lakia noudattaen, sekä puolueen parasta ajatellen kylvämättä riitoja tai omaa etua ajatellen.

Mika Samuel Kiekkijev

"Menneisyydessä ja eilisessä ei tapahdu mitään! Kunnallisvaalitulos oli aivan tyydyttävä ja puolueenrahaa oli käytössä osastoilla huomattavasti enemmän kuin aiemmin.
Ei eduskuntavaalijytkyä tehty rahalla se tulee aina muistaa!"

Näin juuri ja pitää muistaa, että tukeva kivijalka on kestävän talon perusta.

Eduskuntavaalijytkyn negatiivinen piirre on se, että seurauksena syntyi "mulle heti kaikki ja nyt" ilmiö, joka osaltaan näkyi myös kuntavaalikampanjoinnissa, ratsastuksena jytkyn synnyttämällä lennolla ja äänien itsestään selvänä pitämisellä.

Oppia ikä kaikki, eikä kuntatasolla puoluekarttaa tuon enempää voi kerralla muuttaa, onhan siellä vuosikymmenien "pohjat" muilla puolueilla ja kyseessä on voimakkaasti henkilövaalit.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Hei Mika!

Vastaisitko tuohon edelliseen kysymykseeni, niin sitten tiedämme, mikä on sinun toimintaperiaatteesi.

Mika Samuel Kiekkijev

"Seppo Hauta-ahon vastaus: Toimin rehellisesti ja avoimesti, sekä Perussuomalaisten ohjelmia ja Suomen lakia noudattaen.

Muut keskustelijat, olkaa hyvä ja määritelkää tässä nyt oma toimintaperiaatteenne, niin jatketaan sitten keskustelua. Sen perusteella voidaan sitten arvioida kuka toimii johdonmukaisesti."

Tämä on juuri se tyyli johon en lähde mukaan, koska se johtaa vääjäämättä henkilökohtaisuuksiin, enkä PerusSuomalaisten kannattajana lähde PerusSuomalaisten kanssa julkiseen ja samalla turhaan kinailuun.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Eikö olisi rehellistä, että muut keskustelijat tietäisivät toiminnan motiivisi ja lähtökohtasi? Rehellisyys ja avoimuus kuuluvat perussuomalaisuuteen, joten nyt on mahdollisuus harrastaa sitä.

Muut keskustelijat myös, määritelkää oma toimintaperiaatteenne, jos ette pysty sitä tekemään, niin syy siihen herättää monia kysymyksiä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Rehellisesti voi ja tuleekin toimia. Eri asia on sen sijaan tapa jolla toimitaan. Tuotko yrittäjänä tänne nettiin oman yrityksesi varallisuus- ja velkatiedot? Antaisitko näin sivullisille "pallon pyöritettäväksi" yrityksesi toiminnasta? Seurauksenahan saattaisi olla yritystoiminnan mustamaalaaminen.

Olen ymmärtänyt niin etteivät puolueet pakota ketään jäsenikseen yhdessäkään puolueessa. Joten jollei puolueen toiminta tyydytä, yksi mahdollisuus on laittaa "ovi kiinni" puolueeseen, joka mielestäni on jopa asiallisempi tapa toimia kuin mitä tällainen julkinen retostelu "aikuisten miesten hiekkalaatikolla".

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen Vastaus kommenttiin #16

Sirpan kanssa täysin samaa mieltä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #16

Sirpa, osasitpa pukea hienosti sanoiksi minunkin ajatukseni tästä touhusta. Minä, esim. tän Hauta-ahon sijassa ottaisin ja lähtisin ihan hiljaisuudessa katselemaan mieluisampia metsästysmaita.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #23

Sirpa A:
"Joten jollei puolueen toiminta tyydytä, yksi mahdollisuus on laittaa "ovi kiinni" puolueeseen, joka mielestäni on jopa asiallisempi tapa toimia kuin mitä tällainen julkinen retostelu "aikuisten miesten hiekkalaatikolla".

Seppo L:
"Minä, esim. tän Hauta-ahon sijassa ottaisin ja lähtisin ihan hiljaisuudessa katselemaan mieluisampia metsästysmaita."

Ja Antero T puoltaa

Siinäpä ne eväät Seppo Hauta-aholle. Yritysmaailmassa kysymys olisi potkuista näin netinkin välityksellä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #57

Seppo T. Sinä olet tulkinnut kommenttini omalla tavallasi. Minulla kun ei ole minkäänlaisia valtuuksia edes antaa potkuja kenellekään. Mikäli minä olisin "julkistajan housuissa", niin kyllä eroaisin puolueesta jonka toimintatapoja en hyväksy. Ja piste.

Sinä haluat retostella kommentillani, joka sinulle suotakoon. "Ei jumalakaan ole kieltänyt suuria ajattelemasta (kuvittelemasta)".

Ja sinulle ja muillekin päivän piristykseksi hieman tanssia. Näin kun Suomessa on kaikki hyvin.

http://www.youtube.com/watch?v=k8Pq-39XNZ0

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #16

"Tuotko yrittäjänä tänne nettiin oman yrityksesi varallisuus- ja velkatiedot? Antaisitko näin sivullisille "pallon pyöritettäväksi" yrityksesi toiminnasta? Seurauksenahan saattaisi olla yritystoiminnan mustamaalaaminen."

Valtion budjettikin on julkinen. Perussuomalaisten osalta kyse on parlamentaarisen puoluetuen, veronmaksajien varojen, edelleen jakamisesta.

On jotenkin kummallista, että maaseudunpuoluelaiset pyrkivät yksityistämään puolueen omiin käsiinsä perussuomalaisilta.

Moniko hyväksyisi periaatteen, jossa ministerit yksityistäisivät ministeriönsä, lähettäisivät verovarat johonkin säätiöön ja toteaisivat, että julkisten varojen käyttö on yksityisasia?

Perussuomalaisissa on kysymys, ei mistään uskonnollisesta pienyhdistyksestä, vaan keskisuuresta suomalaiseta veronmaksajien puoluetukemasta puolueesta, jolla on puoluetuenkin kautta virallinen valtiollinen asema.

T. O. N.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #27

Onko tiedossasi miten ne muut puolueet menettelevät saamiensa puolutukien suhteen? Onhan noillakin puolueilla omat säätiönsä, toisilla useitakin.

Tällainen julkinen retostelu mutu-tuntumalla niin puolueen jäsenten kuin sivullistenkin toimesta on, anteeksi vain, asiatonta. On asioita joita hoidetaan ja tulee hoitaa ilman julkista nettikeskustelua. Mielestäni tämä asia on nyt yksi sellainen. Sivullisena en voi enkä tahdo ottaa kantaa PS:n säätiöön ja siihen mitä varoja sinne ohjataan ja sieltä vastaavasti puolueen toimintaan.

Luottamus tulee olla niihin henkilöihin, jotka puoluekokous on puolueen johtoon valinnut (siis jäsenet valinneet). Säätiön toiminnan johto lienee taas valittu puoluhallituksen päätöksellä (en tiedä, tämä olettamus), joten luottamuksen ei pitäisi olla kyseenalaista. Ja jos sitä on, niin seuraavassa puoluehallituksen kokouksessahan on mahdollista valita toiset henkilöt tilalle. Eikä silloin tarvita julkista sivullisten kanssa käytävää nettikeskustelua. Näin jos asioita käsitellään asiallisesti. Toki tämä kaikki kirjoittamani on vain omaa käsitystäni toimintatavasta jota pidän itse asiallisena.

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #35

Onko tiedossasi miten ne muut puolueet menettelevät saamiensa puolutukien suhteen? Onhan noillakin puolueilla omat säätiönsä, toisilla useitakin.

=> Puoluerahoitus on jatkuvan julkisen keskustelun kohde. Tämän vuoksi siitä järjestetään oikeudenkäyntejä. Suomen taitavin vaalirahoittaja on Svenska folkpartiet i Finland, koska se saa verrattain pieneksi puolueeksi kohtalaisesti rahaa myös yrityksiltä ja koska se on keskittänyt rahoituksensa suureen säätiöön, jonka laajan toiminnan vuoksi voidaan väittää, ettei se toimisi rahapesulana siten, että lahjoittaja tietää, kenelle säätiön ja puolueen kautta vaalituki menee.

Tällainen julkinen retostelu mutu-tuntumalla niin puolueen jäsenten kuin sivullistenkin toimesta on, anteeksi vain, asiatonta.

=> Länsimainen avoimuus on juuri sitä, mihin tähdätään korruption vastaisella taistelulla ja läpinäkyvyydellä. Perussuomalaistenkin puoluetuki on sitoutumattomienkin kansalaisten rahanmeno valtion budjetin tasolla. Parlamentaarinen puoluetuki ei ole aristokratian perintö, vaan osa enemmistöparlamentaristista järjestelmää. Suomi on kuitenkin hengeltään osa Itä-Eurooppaa, vaikka liberaalikokoomuslaiset ja eurososialidemokraatit sen farisealaisesti kiistävät.

On asioita joita hoidetaan ja tulee hoitaa ilman julkista nettikeskustelua.

=> Sitä, mihin ja miten sitoutumattomienkin kansalaisten varoista veroina kerättävä puoluetuki käytetään ja se, miten demokraattisesti puolueet toimivat, on julkinen asia. Suomessa ei Pariisin rauhansopimuksen mukaan pitäisi olla, ei ole pitänyt olla sodan jälkeen fasistisia organisaatioita, vaan rauhansopimuksemme pääasiassa Venäjän federaation ja Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa edellyttää demokraattisia toimintatapoja. Neljän keskisuuren puolueen tulee sitoutua demokratiaan ja avoimuusperiaatteisiin, koska niiden vaikutus valtiossa on keskeinen.

Mielestäni tämä asia on nyt yksi sellainen. Sivullisena en voi enkä tahdo ottaa kantaa PS:n säätiöön ja siihen mitä varoja sinne ohjataan ja sieltä vastaavasti puolueen toimintaan.

=> Et ole mitenkään sivullinen, vaan Perussuomalaisten parlamentaarisen puoluetuen kanssamaksaja. Maksat ainakin arvonlisäveroissa tätäkin taakkaa.

Luottamus tulee olla niihin henkilöihin, jotka puoluekokous on puolueen johtoon valinnut (siis jäsenet valinneet).

=> Perussuomalaisten ongelma tässä on johtajaperiaate, josta Hemmo Koskinimi kirjoitti aikakaan. Puoluekokoukseen tullaan henkilökohtaisin kutsuin.

Säätiön toiminnan johto lienee taas valittu puoluhallituksen päätöksellä (en tiedä, tämä olettamus), joten luottamuksen ei pitäisi olla kyseenalaista.

=> Säätiö on tarkoitusta varten luovutettu varallisuus. Säätiön hallitus käyttää rahat niin kuin parhaaksi näkee.

Ja jos sitä on, niin seuraavassa puoluehallituksen kokouksessahan on mahdollista valita toiset henkilöt tilalle.

=> Miten niin on?

Eikä silloin tarvita julkista sivullisten kanssa käytävää nettikeskustelua. Näin jos asioita käsitellään asiallisesti.

=> Verkkokeskustelun vaihtoehto on se, että asiat menevät kiville ja viranomaiset keskustelevat asianomaisten kanssa. Suomessa viranomaiset ovat lähinnä SDP:n, Kokoomuksen ja jossain myös Keskutan virkanimittämiä, eivät perussuomalaisia eivätkä varsinkaan maaseudunpuoluelaisia.

Toki tämä kaikki kirjoittamani on vain omaa käsitystäni toimintatavasta jota pidän itse asiallisena.

=> Tieto lisää tuskaa.

T. O. N.

Käyttäjän OlliLeino kuva
Olli Leino Vastaus kommenttiin #35

Mitä suuret edellä sitä pienet perässä vai? Jos muut puolueet kikkailevat säätiöillä, niin onko Persujen aivan pakko matkia?

Käyttäjän OlliLeino kuva
Olli Leino Vastaus kommenttiin #16

Puhelet tietämättäsi aivan höpöjä, sillä puolue ei ole mikään yritys, eikä yritykseen verrattavissa. Koska puolueelle tulee eniten rahaa puoluetuen muodossa, niin kaiken olisi oltava avointa.
Säätiöiden kanssa vaivaaminen ja tukirahojen suoltamien sinne jäsenistöltä piiloon, ei ole todellakaan tukien alkuperäinen tarkoitus. Kun sinne vielä sumplitaan jäsenmaksutkin, niin ollaan aika lailla hakoteillä. Soini, Vistbacaka ja muut hyvät veljet toimivat säätiössä täysin jäsenistön kontrollin ulkopuolella ja tekevät siellä mitä lystäävät.

Petri Virtanen

Kun antaa kuusi milliä ilmaista veronmaksajan rahaa idiootille, niin mitä siitä seuraa? Juuri tällaista!

Tapio Neva

Ilmaista rahaa? Puoluetuki on valtion uutta velkarahaa, josta maksetaan korkoa. Valtion lisävelkaa tulee vuosittain 7 000 000 000 euroa.

T. O. N.

Mika Samuel Kiekkijev

"Hei Mika!

Vastaisitko tuohon edelliseen kysymykseeni, niin sitten tiedämme, mikä on sinun toimintaperiaatteesi.

Eikö olisi rehellistä, että muut keskustelijat tietäisivät toiminnan motiivisi ja lähtökohtasi? Rehellisyys ja avoimuus kuuluvat perussuomalaisuuteen, joten nyt on mahdollisuus harrastaa sitä.

Muut keskustelijat myös, määritelkää oma toimintaperiaatteenne, jos ette pysty sitä tekemään, niin syy siihen herättää monia kysymyksiä."

Seppo hyvä, nyt olet aivan väärällä linjalla.

Kuten mainitsin jo aiemmin, että PerusSuomalaisten kannattajana en lähde tähän mukaan, mutta etkö tosiaan ymmärtänyt kuka olen?

Olin kerran maanantai aamuna kahvilassa ja poikkeuksellisesti sain omasta mielestäni harvinaisen kylmäkiskoista palvelua tiskin takana seisseeltä työntekijältä.

Kysyin häneltä suoraan, Hei, etkö tiedä kuka olen?

Myyjä hämmentyi ja huomasin miten hän yritti kovasti miettiä kenties jotain julkisuuden henkilöä / vastaavaa, kunnes päästin hänet piinasta ja totesin, että olen asiakas.

Koska uskon, että olet aidosti huolissasi PerusSuomalaisesta puolueesta, niin sinulle totean, että olen ÄÄNESTÄJÄ, jolloin minun tulisi olla sinulle se tärkein mahdollinen henkilö ja sinun tulisi vastata minun kysymyksiini, ei päinvastoin.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Avaan jossain vaiheessa uuden keskusteluketjun, jossa pääsette vastaamaan yksityiskohtaisiin kysymyksiini. Nyt jatkan työntekoa...

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Se lienee viisainta...hyvää työpäivää...annetaan työrauha Perussuomalaisten säätiöllekin, eikös?

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #24

Suomessa valta kuuluu kansalle ja Perussuomalaisissa jäsenille. Työrauha tarkoittaa samaa kuin valvonnan laiminlyönti.

T. O. N.

Tapio Neva

On tietenkin selvää, että Perussuomalaisten kehittyminen protestiliikkeestä vastuuta koko Suomesta kantavaksi keskisuureksi puolueeksi on kesken.

Ensiksi viivyteltiin puoluekoneiston perustamisessa tavalla, josta kansanedustaja Veli-Matti Saarakkala huomautti. Nyt kun on saatu vihdoin kunnallisvaalien tuloksnea oikeita ihmisiä riittävästi koolle, piirien anoreksia nervoa rahoituksen osalta jatkuu. Kun piirien anoreksia nervoja jatkuu ja kootaan aarrearkkua Perussuomaliasten Tukisäätiöön, ei piireillä ole varaa toimia eikä puolue juurru.

Maaseudunpuoluelaiset osoittavat melkoista epäluottamusta perussuomalaisiin, entisiin keskustalaisiin, entisiin maakuntakokoomuslaisiin ja entisiin suomalaisiin sosialidemokraatteihin, koska tavallaan säätiöjärjestely osoittaa, että maaseudunpuoluelaisuudet odottavat Perussuomalaisen puolueen romahtavan vuoden 2015 eduskuntavaaleissa, jolloin tavallaan vaalirahan säätiöstä jakaisivat keskenään perussuomalaisten ohi juuri maaseudunpuoluelaiset.

Maaseudunpuoluelaisia ei voi tästä asenteesta parantaa, koska SMP:n loppu oli niin traumaattinen. Erimielisten ei kuitenkaan pidä erota puolueesta, vaan jatkaa avoimuus- ja julkisuusharjoituksia.

Ei olisi uskonut, että puoluetukea vastustaneen Suomen maaseudunpuolueen henkisessä perillisessä tulisi näin periaatteellinen erimilisyys puoluetuen jaosta maaseudunpuoluelaisten ja perussuomalaisten kesken.

T. O. N.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

On se vaan merkillistä, että perussuomalaisten puoluetuet ne jaksaa kiinnostaa??!! Ja vielä eniten puolueen ulkopuolisia tahoja, siis kilpailevien puolueiden kätyreitä!

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kyllä kaikkien puolueiden puoluetuet kiinnostavat, koska ne ovat veronmaksajilta. Sirpalle tuolla ylempänä, että kyllä yritys on sentään eriasia kuin puolue ja/tai puolue/säätiö. Tai ehkä PS/säätiö haluaa toimia niinkuin yritys. Silloinhan se on ymmärrettävää, että pidetään "liikesalaisuudet" salaisina asiakkailta eli potentiaalisilta äänestäjiltä.Mutta sen verran säätiöitä tunnen työni puolesta, että on teillä harvinainen koplaus kun kaikki raha tulee käsitykseni mukaan sisäpiiristä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #37

"Kyllä kaikkien puolueiden puoluetuet kiinnostavat, koska ne ovat veronmaksajilta." Aivan kiinnostusta riittää, mutta eipä niitä puolueen sisältä ole nähty lähdetyn retostelemaan netissä. Tässä on se ero. Siis siinä miten PS:n kohdalla jäsen voisi asiallisemmin ryhtyä toimimaan puoluehallituksesta käsin. Olen käsittänyt sinunkin olevan tavallaan "sivullinen" kyseiseen puolueeseen nähden, mutta kiinnostusta retosteluun näyttää riittävän. Mitenkähän kulkee oman puolueesi puoluetuet niin puolueen sisällä kuin eri säätiöissäkin?

Itse olen kylläkin sitä mieltä että tällaisella julkisella retostelulla saadaan aikaan vain eripuraa yhteikunnassa. Aivan kuin sitä ei olisi muutoinkin riittävästi. Yhteiskunnan kannalta on meneillään paljon suurempia kysymyksiä, joista ei avoimesti kerrota kansalaisille ja siihen syyllisiä ovat hallituspuolueet.

En tiedä liekö se ollut tarkoituskin? Antaa sivullisille "hanskat käteen" ja lisää mustamaalaamaan PS-puoluetta.Jos tuo on tarkoitus, niin hyvin on perille mennyt.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #43

Rauhoituhan nyt Sirpa. Tämä US maailma on kuitenkin pieni piiri. Minulla ei ole varaa omaan puolueeseen, mutta potentiaalinen äänestäjä kyllä olen. Ja keskusteluhan on edistynyt varsin sivistyneesti muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Hauta-ahohan osoittaa suoraselkäisyyttä kun perää tietoa julkisuuden kautta kun sitä ei nähtävästi ole sisäisesti saanut.

Tapio Neva

Kansalaisella on aina oikeus olla kiinnostunut julkisten varojen, myös puoluetuen käytöstä. Säätiö on kaikkein epädemokraattisin ja suljetuin varallisuuden hallinnan muoto.

Minusta on jotenkin häpeä se, että kaiken vaali- ja puoluerahoituskeskustelun jälkeen Suomessa on edelleen tahoja, jotka pitävät julkisia varoja kuin omiaan.

SKP:n säätiöt, Keskustan "oman" Nuorisosäätiön varojen käyttö Antti Kaikkosen ja Matti Vanhasen vaalikampanjaan, Riihisäätiö ( http://yle.fi/uutiset/riihisaation_ex-puheenjohtaj... ), Raha-automaattiyhdistyksen eli kaikkien puolueiden varojen käyttö Jukka Vihriälän aikana.

Perussuomalaisen kunnallisvaalikampanjan kärkenä oli korruptionvastainen taistelu.

Suomessa keskustellaan veroparatiiseista. Säätiöt ovat puolueiden ja myös hämärämiesten ja -naisten varaparatiiseja. Suomen Maaseudunpuolueessa oli sen edesmenneellä puheenjohtajalla lauseenaan:"Ottakaa rosvot kiinni - ta skurkarna fast!".

Tässä mielessä kasvojenpesun voi aloittaa jo ennen kuin takki on aivan ryvettynyt.

T. O. N.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eikös tuossa nyt ole ihan selvä rintamalinjajako. SMP-taustainen sisäpiiri haluaa kontrolloida mahdollisimman paljon puolueen rahoja ilman puolueen päättävien elimien häirintää. Jossain vaiheessa demokraattisesti valittu puoluejohto ehkä kyllästyy ja panee rahavirran umpeen säätiön suuntaan. Varsinkin jos siitä näyttää tulevan musta aukko joka imee selvästi enemmän kuin sieltä valuu ulos puolueen varsinaiseen toimintaan. Sinne uponneet miljoonat ovat joka tapauksessa Soinin lähipiirin pelikassaa tulevaisuudessa. Sitä voi mukavasti käyttää vipuvartena puolueen sisäisissä valtapeleissä tai vanhuudenturvana tai molempina. Jokainen joka väittää luottavansa säätiön hallituksen jäseniin on joko sinisilmäinen hölmö tai potentiaalinen edunsaaja. Kumpaan porukkaan Seppo kuuluu?

Tapio Neva

Perussuomalaiset voisi lopettaa vuokranmaksun Perussuomalaisten Tukisäätiölle, jolloin säätiö joutuisi maksamaan velkansa puolueelle. Kun säätiöllä ei ole käteistä, olisi täysin mahdollista se, että Perussuomalaiset ostaisivat Perussuomalaisten Tukisäätiöltä puoluetalon ja sisäpiirijärjestely purkautuisi.

T. O. N.

Mika Samuel Kiekkijev

Börje,Vihreän puheet luottamuksesta saa aina hymyn huulille, Kiitos.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ymmärrän hyvin PS:n sisäpiirin huolen. Mitä siitä tulisi jos yhteiskunnan rahoja oikeasti annettaisiin perussuomalaisten poliitikkojen hoitoon. En minäkään antaisi. Kyllä PS:n sisäpiiri tuntee porukkansa parhaiten. Paras jemmata puolueelle tulevat rahat visusti oman patjan alle, niin jytkystä riittää hupia kauemmin.

Tapio Neva

Minusta Perussuomalaiset voisivat aivan hyvin purkaa Perussuomalaisten Tukisäätiön ja antaa rahat Svenska folkpartiet i Finlandin säätiön hallinnoitavaksi. Näin saavutettaisiin oikea työrauha ja maaseudunpuoluelainen johto saisi työrauhan kaikenmaailman ulkopuolisilta perussuomalaisilta.

T. O. N.

Mika Samuel Kiekkijev

Hups, suosittelin vahingossa omaa kommenttiani, ei se oikeasti niin hyvä ollut =)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Saahan sen pois suosittelemalla uudelleen.

Harri Rautiainen

Klikkaa uudestaan, niin saat suosituksesi pois.

Käyttäjän mctimo kuva
Timo Korpelainen

Hmmm.....vain persujen säätiöt näköjään kiinnostavat....ilmeisesti muiden puoluieden säätiöt suvaitaan paremmin.....

Käyttäjän OlliLeino kuva
Olli Leino

Vistbacka puhuu mitä sylki suuhun tuo. Ei kannattaisi olla vastauksissaan niin ylimielinen, sillä rahkeet eivät siihen loppupelissä riitä.

On varmaakin perin vaikeaa selitellä uskottavasti rivijäsenille, että heidän maksamansa jäsenmaksut menevätkin säätiöön, jota hallitsee muutaman ihmisen hyvävelipiiri.

Soini on Suomen poliittisen historian suurin takinkääntäja ja tuulimylly. Mielipiteen ja puheet muuttuvat jatkuvasti.

Ennen vaalivoittoa eduskuntavaaleissa Soini kitisi jatkuvasti "vanhojén puolueitten" puoluetukia vastaan, mutta kun suuri vaalivoitto tuli, niin rahat kyllä kelpasivat ja alkoi välittömästi rahojen tuhlaaminen eliittialueelta ostetulla toimistolla ja tarpeettomalla remontilla, jonka maksaa ei ole tuotu esiin.

Salailu, omien etujen kähmintä ja säätiöitten kanssa pulaaminen, olivat Soinin puheissa aiemmin kuin punainen vaate, mutta nyt sama peli on alkanut myös Soinin johtamassa puolueessa.

100% varmaa on, että puolueen alamäki on jo alkanut ja se tulee jatkumaan, sillä puolue toimii vastoin omia periaatteittaan ja säätiön hyvät veljet luultavasti kuppaavat eri keinoilla ja pikku hiljaa säätiön varat ja omaisuuden, kuten kävi myös tukisäätiössä, jonka nimeä vaihdettiin.
Hauta- Aho on tuonut esiin niin räikeää toimintaa, että Soinin eniten aivopesemienkin pitäisi ottaa vähitellen nämä asiat takastelun kohteeksi.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Katsele sinä, Olli Leino, vaikka koiran hännän alle!

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen

Vaikka tässä koko jupakassa olisikin toimittu lakipykälien mukaan, niin onko silti toimittu moraalisesti oikein?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Puolue ei ole lahjoittanut säätiölle, sen sijaan mm. teettänyt säätiön omistamaan huoneistoon millin remontin, joka koitui säätiön huoneiston arvon nousuksi. (PS:n talousjohtaja Järvikareen mukaan laki rajoittaa lähiyhteisölle myönnettävän tuen määrää.

- Tällainen yhteisö voi ottaa puolueelta vastaan korkeintaan 30 000 euroa kalenterivuodessa. Kuluvana vuonna lahjoituksia ei ole tehty.

http://uutiset.perussuomalaiset.fi/?p=454 )

Sekä puolue maksaa vuokraa 25 euroa neliö / kk, 12.500 jos ilmoitettu neiliömäärä 500 pitää paikkansa - talossa on liikehuoneistoja, joten yhtiövastike lienee kohtuullinen.

Lisäksi säätiölle ohjataan jäsenmaksuja, joilla niilläkin maksetaan korkoja ja lyhennetään velkaa.

Hieman hölmöläisten peiton jatkamiselta vaikuttaa, leikataan perussuomalaisten peitosta ja lisätään säätiön.

Mika Samuel Kiekkijev

" alkoi välittömästi rahojen tuhlaaminen eliittialueelta ostetulla toimistolla ja tarpeettomalla remontilla, jonka maksaa ei ole tuotu esiin. "

Toiset saattaisivat nähdä tämän sijoituksena ja "maksaa" lienet tarkoittaa maksajaa, joka on tuotu esiin jo tässäkin ketjussa useampaan kertaan?

"Ymmärrän hyvin PS:n sisäpiirin huolen. Mitä siitä tulisi jos yhteiskunnan rahoja oikeasti annettaisiin perussuomalaisten poliitikkojen hoitoon. En minäkään antaisi. Kyllä PS:n sisäpiiri tuntee porukkansa parhaiten. Paras jemmata puolueelle tulevat rahat visusti oman patjan alle, niin jytkystä riittää hupia kauemmin."

Börje, kerrohan nyt, että kuka on jemmannut rahaa ja kenen patjan alle?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Käynnissä on mitä ilmeisimmin rötösjahti.

Itsellänikin olisi vähän sanomista tähän, veronmaksajana. Se miten joku puolue menettelee jäsenmaksujensa kanssa on puolueen asia. Voihan ne viedä vaikka bahamasaarille. Vai voiko?

Tapio Neva

Perussuomalaiset valitsivat kunnallisvaaliteemakseen kuntauudistuksen ja soteuudistuksen asemesta korruptionvastaisuuden. Nyt perussuomalaiset ovat itsekin uskoneet vaaliohjelmansa ja toimivat maaseudunpuoluelaisten kanssa sen mukaan. Reductio ad absurdum.

T. O. N.

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja

Tästä tulee väkisin mieleen Wincapita,osa porukkaa ei sielläkään uskonut että oli joutunut silmänkääntötempun uhriksi,ei vielä silloinkaan kun päätekijä istui tutkintovankeudessa Kampin suunnalla oikeampi neliövuokra muuten heittelee n.15-20€/m2,eikä niihin tiloihin tarvitse tehdä miljoonaremontteja

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Paljonkohan on Yrjönkatu 8-10:ssä yhtiövastike; puolue häviää arvatenkin siinä 120.000 vuodessa maksaessaan vuokraa säätiölle sen sijaan että omistaisi huoneiston ja maksaisi yhtiövastikkeen.

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja

Puolue on ainoa häviäjä,se on selvää.. Yhtiövastikkeesta antaa suuntaa Oikotie
http://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/7443779 .

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #80

Kymmenessä vuodessa se tekisi sitten n. 1.200.000, millä ostaisi uudet toimistotilat jos Vistbackan maalailema eduskuntaryhmän kutistuminen ja konkurssi uhkaisi, ja olisi vielä jäänyt 500 neliön toimisto myytäväksi.

Kova poika selittämään se Vistbacka:)

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja Vastaus kommenttiin #82

Ja mistäs se konkurssi nyt tulee? Puolueen kassa pursuilee rahaa,onko realistisesti kuviteltavissa ettei 2015 irtoa ainuttakaan paikkaa eduskunnasta? Säätiö tukee puoluetta kuin hirttoköysi hirtettyä....
Vistbackan selittelyt oli niin jöötiä ettei kestä minkäänlaista lähempää tarkastelua,ei miltään osin

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #83

Millä PA-säätiö PS-puoluetta tukisi:

Säätiö maksaa vuokratuloilla kuukausittain takaisin lainaa, jonka se on ottanut perussuomalaisten puolueelta. Säätiön rahavaroja kasvattaa myös puolueen jäsenmaksutulot, joista osan puoluehallitus on ohjannut säätiölle. Lainan lyhentäminen tarkoittaa säätiölle sen omaisuuden lisääntymistä.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/54948-raimo-vistba...

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja Vastaus kommenttiin #84

Ovatkohan keksineet ikiliikkujan? Jotenkin tuo koko systeemin kuullostaa kovin kreikkalaiselta

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #86

Vai suunnittelevatko vanhat smpläiset lahjoittavansa perussuomalaisten konkkaan vanhan vinyylin?

http://www.youtube.com/watch?v=yBX3TguWF84&feature...

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Valtiontalouden tarkastusvirasto on käynyt läpi säätiön asiat, eikä heillä ollut moitteen sijaa!!!!

Tapio Neva

"Valtiontalouden tarkastusvirasto on käynyt läpi säätiön asiat, eikä heillä ollut moitteen sijaa."

Koska sosialidemokraattiset ja kokoomuslaiset virkamiehet ovat ottaneet kantaa Perussuomalaisten toimien tarkoituksenmukaisuuteen virkavastuulla.

Ei valtiontalouden tarkastusvirasto puolueiden osalta tarkasta moraalia, vaan lakia.

Laki on vain moraalin alin raja ja näistä puoluerahoitusskandaaleista näkyy, että meillä on laki epäselvällä ja moraalittomalla tasolla.

Jos Perussuomalaisten Tukisäätiössä olisi selkeä laittomuus, johon olisi helppo puuttua, asiaa tutkisi poliisi eikä Uuden Suomen turpakäräjät.

Vielä ei ole tapahtunut rikosta, mutta säätiöön siivilöidään rahaa joka kuukausi jäsenistön ulottumattomiin luoden kassaa puolueen ulkopuolelle. Tietenkin kuuluu poliittiseen harkintaan se, jaetaanko koko kassa esimerkiksi eduskuntaryhmän johdon ja puoluejohdon henkilökohtaiseen vaalikassaan, jolloin he selviävät perussuomalaisten romahduksestakin ilman vaalivelkoja.

T. O. N.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Seppo, Valtiontalouden tarkastusvirasto ei puutu siihenkään miksi puolue maksaa 25 euroa /m2 vuokraa huoneistosta, johon tarvittiin (ja vuokralainen puolue maksoi) miljoonan euron (6 miljoonaa mummonmarkkaa) remontti. - Hullu ei ole se, joka pyytää vaan se, joka maksaa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No miksihän sinun ja näiden muutamien kumppaneiden pitää puuttua?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #100

Heh, Seppo tämähän on sitä julkista nettikeskustelua, siis jota on tarjottu myös sivullisten "ruokittavaksi". H. on saanut tavoitteensa toteutetuksi. Eikös hän yhdessä kommentissaan aikonut jatkaa peräämäänsä avoimmuutta uudella blogilla? Sitä saa mitä pyytää ja ehkäpä vielä hiukan enemmänkin, siis kaikkitietäviltä. H. kaiketi kyselee lisätietoa miten tulee menetellä. Kyllähän neuvojia riittää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #100

Eikös blogisi ole avointa keskustelua varten, eikä leipätekstissä lukenut että muut kuin myötäsukaiset perussuomalaiset älkööt kommentoiko.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Kyseessä on siis kooltaankin jo hulppea toimisto - toimistotilaa 450 m2 + varastotilaa 50 m2. Kk-vuokra 25 €/m2/kk eli 11.250 €/kk eli 134.500 €/vuosi pelkästään toimistotilasta. Nähtävästi tuo esitetty kk-vuokra 25 €/m2/kk on bruttovuokra.

Seuraavassa lainaus Helsingin kaupungin toimitilamarkkinakatsauksesta:

"Helsingin vuokrasopimusaineisto kuuluu osana KTI:n laajaan vuosittain keräämään toimitilojen vuokrien poikkileikkausaineistoon.Aineisto kerätään yrityksiltä, yhteisöiltä ja julkiselta sektorilta. Julkistettu vuokrien markkina-aineisto ei sisällä yritysten, yhteisöjen taikka julkisen sektorin sisäisiä vuokrasopimuksia. Hoitovastikkeettomat
vuokrat on muutettu bruttovuokriksi lisäämällä niihin hoitovastiketta
tilatyypeittäin seuraavasti: liiketilat 3,79 €/m2/kk, toimistotilat 3,43 €/m2/kk, varastotilat 1,65 €/m2/kk ja teollisuustilat 2,36 €/m2/kk."

Eli toisin sanoen em. 25 €/m2/kk bruttovuokratasosta pitää vähentää hoitovastike, joka em. toimitilakatsauksen mukaan on keskimäärin toimistotilojen osalta Helsingissä 3,43 €/m2/kk. Erottajalla sijaitsevan Perussuomalaisten puoluetoimiston kohdalla lienee reilua pyöristää hoitovastike tasoon 4 €/m2/kk, jolloin nettovuokratuloksi muodostuu 21 €/m2/kk eli 9.450 €/kk eli vuositasolla yhteensä 113.400 €. Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että 1.460.000 €:n kauppahinnalle saadaan vuosituotoksi 7,8 %. Tuo olisi jo huipputuotto, mutta kun päälle lisätään 1.000.000 euron suuruisiksi julkisuudessa esitetyt remonttikulut, niin vuosituotoksi jää silloin 4,6 %. Tuotakin voidaan pitää erinomaisena tuottona, kun esimerkiksi 10 vuoden viitelainan korkotaso on tällä hetkellä 2 %:n tasossa. Tämä em. ylikorko tarkoittaa esim. 10 vuodelle ílman koronkorkoa jo pelkästään n. 640.000 euron ylimääräistä tuottoa perussuomalaisille verovaroin rahoitetun puoluetuen sijoittamisesta sisäisesti ylihintaan vuokratusta puoluetoimiston tiloista.

En usko, että puoluetukea tuskin on tarkoitettu alunperin tämän kaltaiseen käyttötarkoitukseen, mikä kansankielellä perinteisesti on kuvattu rötösherrojen teoksi. Minua hävettäisi olla perussuomalainen!

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja Vastaus kommenttiin #105

Jukka,tuossa linkissäni jonka laitoin on juuri tuosta samasta rakennuksesta esimerkki yhtiövastikkeesta,ompi tasan 4€/m2 Loppulaskelmissasi on virhe,rempan maksoi PS-puolue,jos lasket tuon vaikka 10vuodelle niin rempan osuutena toimitilan arvonnousuun pitänee laskea puolet tuosta remppamiljoonasta.. Eli säätiö maksoi reilun 2 000 000€ tiloista 1 460 000€

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen Vastaus kommenttiin #107

Yksinkertaistin tuota laskelmaa siitä johtuen, että tuo remppamiljoona on loppujen lopuksi samasta lähteestä eli perussuomalaisten saamasta, verorahoin rahoitetusta puoluetuesta.

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja Vastaus kommenttiin #105

Jukka,tässä vielä esimerkki,vuokratila jossa vuokra 20€/m2/kk ei kovin kaukana eduskuntatalolta http://asunnot.oikotie.fi/vuokrattavat-toimitilat/...

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen Vastaus kommenttiin #109

Niin ja tuon puoluetoimiston on täytynyt olla tosi huonossa kunnossa, kun sitä on pitänyt remppata n. 2.200 €/m2 kustannustasolla ja puolueen maksama vuokrahan ei voi perustua puolueen itsensä kustantaman remontoidun huoneiston hintaan vaan siihen remontoimattomaan hintaan. Eli oma logiikkani petti tuolta osin. Perussuomalaiset saavat siis ylikorkoa suhteessa 10 vuoden viitelainojen korkotasoon verrattuna 5,8 %, mikä tarkoittaa 84.000 €/vuosi eli 840.000 €/10 vuotta!

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tähän kommenttiketjuun, jossa tuntuu olevan monenlaista mielipidettä, sopii puhdasta faktaa. Sitä edustavat alla oleva linkit. Ehkä spekulaatiot ja ”viisaudet” jäävät vähän vähemmälle.

”Säätiön omaisuus on sijoitettava varmalla ja tuottoa tuottavalla tavalla. Säätiön hallituksen toimintaa valvovat säätiön valitsemat tilintarkastajat sekä Patentti- ja rekisterihallitus”.

”Vuonna 2003 Suomessa oli 2 560 säätiötä. Vuonna 2010 oli Patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämässä säätiörekisterissä noin 2 800 säätiötä”. (Lähde Wikipedia).

Mielipiteenvaihto tuntuu olevan vilkasta ja siinä ohessa kannattaa tutustua itse asiaan:

http://www.saatiopalvelu.fi/fi/mika-on-saatio/

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1930/19300109

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset